reklama

choroby dzieciaczków :(

rzadko tu zaglądam, ale zdrówka wszystkim dzieciaczkom życzę :-)

a ja tak "z innej beczki" - czy waszym dzieciaczkom też ropieją oczka od wiatru? Weronika wczoraj była na spacerze tylko 30 minut, był bardzo wietrzny dzień, i dzisiaj oczko całe czerwone i ropka się zbiera :-( no kurcze, a zakraplania tak nie lubi, od razu zakrywa oczki i płacze... ale to chyba tylko od zawiania, i w dodatku tylko prawe oczko - biedna taka z czerwonym ślipkiem :-(

reklama
Cześć!

W kwestii higieny to już dwano nie wyparzam małemu ani butelek ani smoczków ani nic, tylko myję pod kranem - tak chyba jakoś od czasu jak miał 4 miesiące? A jak smoczek spadnie to robię tak jak Ianka. Nie wkładam do buzi bo słyszałam że można tak przenieść próchnicę, a ja zawsze miałam dużą próchnicę i chciałabym żeby moje dizeci tego uniknęły. Chociaż to pewnie dziedziczne i co ma być to będzie.

Jakiś czas temu pisałam o przepuklinie - okazało się że to wodniak powrózka. Trzeba też to usunąć przy pomocy skalpela, ale okazuje się że elegancko zrobimy to z NFZ w prywatnym szpitalu, więc przynajmniej będą ładnie ściany pomalowane ;) A podobno dziecko może opuścić szpital tego samego dnia więc luzik, bo najbardizej się bałam właśnie tego że będzie musiał zostać sam na noc w obcym miejscu... Mogła by być niezła trauma z tego

Agnieszka

O kurczę Zgred. Powodzenia w tym zabiegu.

U nas już spokój . Zęby wyszły- dziecko znowu normalne śpi całą noc- bez przebudzania się, jest radosne, je za dwoje i prawie nie płacze:-D:-D:-D
Dobrze, że już wszystko wróciło do normy:tak:

Ola u nas lzawia oczka jak jest wiatr i ewentualnie od mrugania sie wiecej spiocha zrobi:)

Jak pisalam na alergi kupkamy jakas galareta.pojutrze ma miec Bactrim odstawiony calkiem.daje jej az 2 kapsulki lakcidu teraz....smierdzi jak cholera.zauwazylam ze zaczelo sie to jak dostala kaszke 7 czy tam 8 zboz ale nie z taka intensywnoscia !!!!!! wiem ze zboza dzialaja rozluzniajaco ale bez przesady.zreszta masa sluzu jest.brzuch ja nie boli nie ma kolek nic.zaczela jesc w miare normalnie.3-4 posilki na dzien.
Moze to cos z glutenem nie tak? ale dopiero teraz?wczesniej by nic nie wyszlo? dziwne...

oj wyslalo mis ie dwa razy.
Wiessz Judi wlasnie wstala z drzemki wiec jutro sprawdze i dam ci tego linka tu z forum.moze i masz racje nie spieram sie.bo ja sama nie mam o tym pojecia tylko przeczytalam a to nawet jej alergolog zaleca.....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry