reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

Aha no to Ok. Jeśli chodzi tylko o smak to w porządku. Poli pomaga, bo jak była malutka i miała pleśniawki to od razu pomogło. A w smaku wcale nie jest takie złe...:tak:;-)

reklama
Aaaa wiecie co ja jeszcze mądra matka zrobiłam!!! Tak często jej smarowaliśmy te dziąsła żelem na ząbkowanie, że normalnie ma takie jakby poparzone:no: Co za debil ze mnie chodzący. Nie dość, że dziecko non stop się drze z bólu zębów i w ogóle jamy ustnej, to ja ją jeszcze tak urządziłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No idę się powiesić:sick:...

A my mialysmy z plesniawkami problem gdzies tak jak Julcia miala 4mies. I za cholere nie szlo wyleczyc. I w koncu sie wkurzylam, dalam na luz, przestalam tak dbac panicznie o higiene (jak jej smok spadnie to oblizuje i dale jej spowrotem), butle wyparzam raz na tydzien a tak to po prostu myje, nie wkurzam sie jak ze szczeniakiem gryzą jedna zabawkei.... itd..... I co? do tej pory spokoj.! zero plesniawek

Kasiunka i Lilith łaczę się z wami w bólu - Rafał wstawał do małej chyba z 60 razy dziś w nocy. W końcu rano ich znalazłam w dużym pokoja na łożku śpiacych razem. Darłą się od 2 do 5 - czy to mozlwie zeby zęby robiły takie jazdy???? Ja daję raz na noc Viburcol - moze powinnam czesciej???? QURWA QURWA QURWA - a dziś mój dyżur - ide zaraz spać bo nie wiem co bedzie. Juz się boje. Wiecie co - chyba wezwę jutro lekarza bo moze ja tez jakieś choróbsko bierze ze tak drze japę no nocach???

Mi lekarz pow ze teraz duzo jest tego wirusowego syfu co daje czasem podobne objawy do zebow bo dziasla rozpulchnione itd.potemw lasnie jakies naloty od goraczkis ie robia itd.
Gluszku mis ie wydaje ze lepiej by bylo jakbys zadzwonila albo sama poszla.nic nie zaszkodzi a moze wlasnie pomoze!
a sprobuj dac sachol.ja dalam i odrazu lepiej.

U nas po pędzlowaniu tą mieszanką i podaniu Viburcolu (trzy razy) noc już znacznie lepsza. Budziła co co dwie godziny tylko!

głuszek do świetego spokoju wezwij lekarza ja wezwałam bo teraz kazdy katar to ja sie bo je o zapaenie ucha ale naszczescie tym razem przeszło bez uszka ale w nocy tez darł sie nie wiem po co !! a viburkol mi sie wydaje ze nia nie go nie dzała chyba ze bym mu całą paczke tych czopiów wcineła;-)

Boszeee straszne rzeczy sie dzieciaczkom robia. Wspolczuje im i Wam Lilith, Kasiunka, Gluszek. Oj zycze zeby sie wszystkie te chorobska szybko uspokoily:tak: Trzymajcie sie!

Mojemu cos sie znowu te poliki pogorszyly a juz bylo tak ladnie i znowu:zawstydzona/y: Zupelnie nie wiem od czego to bo niby pare razy dalam cos z lesnymi owocami i ze 2 razy morele czy brzoskwinie ale teraz znowu przestalam dawac a te policzki wydaja mi sie nagle coraz gorsze:confused: Chyba znowu trzeba bedzie sie przejsc do lekarza...Qrde a moze to przez to ze te zeby mu nie chca wylazic choc juz 5 sladow widac...:baffled:

reklama
Zdrówka dla dzieciaków!!!
Jeśli chodzi o higiene to ja wcale sie tak nie przejmuje smoczek i butelke parze raz od świeta jak mi sie przypomni. Butelke myje wodą i płynem do naczyń. jedyne czego nie robie to jak spadnie smoczek to nigdy go nie wkładam go do własnej buzi tylko popatrze czy nie ma syfu i daje młodemu:tak: Zauważyłam ze niektórzy tak robią a przeciez w naszej buzi to same bakterie.
Ale wiecie mam wrazenie jakby młody miał chrypke nie wiem czy to mozliwe u dziecka ale jak "śpiewa" to czesem tak jak by miała chrypke nie ma goraczki ani nic tylko tak jakos dziwnie. Nie wiem czy sie tym przejmowac?:baffled:

Do góry