reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

Biedactwa...wszystkim chorym dzieciaczkom zycze duzo, duzoooo zdrowka !!

My jeszcze zadnego chorobska, odpukac nie przechodzilismy ale Alek ma dosc trudną osobowosc...pewnie po mamusi...nerwusek, wiec i tak daje mi w kosc dosc czesto...jakby jeszcze zaczął chorowac to bym chyba padła :p

reklama
A no po roznych rzeczach, ogolnie jest b. wrazliwy i jak mu sie cos nie podoba to od razu to demonstruje b. głosnym krzykiem. Zreszta nie tylko ja to zauwazyłam ze on jest taki nerwusek, bo i lekarki i ostatnio tez ten lekarz, ktory mu Usg robił stwierdził, ze nic nie widzi nieprawidłowego w brzuszku a te jego akcje przy jedzeniu to mogą byc tez zwiazane z nerwowoscia i poradził zeby wspomniec o tym jak bedziemy u neurologa. Generalnie troche sie tym martwie bo ja sie leczyłam na nerwice i ogolnie tez do wrazliwcow raczej naleze a nie chciałabym zeby Alus miał z tym problemy...tylko nie wiem jak mozna postepowac zeby temu zapobiec...staram sie ale wiecie...jak dziecko ma jakies predyspozycje wrodzone to trudno z tym walczyc.

Julinex Poproś Panią Pediatrę O Inny Specyfik Zelaza...moja Ewula Brala Hemofer Przez Chyba 3 Albo 6 Miesiecy,a Potem Powiedzialam,zeby Mi Ju Tego Nie Przepisywała To Olśniło Ją,że Jest Taki Syropek,znaczy żelazo W Syropku,a Nie W Kropelkach,chcialam Go Tez Dlatego,ze Ponoc Nie Brudzi Ząbków,a Ewa Już Miała Wtedy Ząbki...bardzo Jej Smakował W Przeciwieństwie Do Hemoferu Tylko,ze Ewa Miała Po Nim Sraczkę:(ale Znam Inne Matki,które Stosowaly U Swoich Dzieci I Było Git...takze Polecam Zapytaj O To...
Kropecka Ja Teraz Mam Saszetki Lactoral Czy Jakoś Te Bakterie,ewa Uwielbiala Zawsze Te W Kapsulkach Lacidofil Czy Jakoś,a Ja Nie Znosiłam Jej Dawac Lakcydu,bo Wypluwała Wszystko I Kapiasto Się To Wykapywało Z Tego Szklanego Czegoś:)

a ja chociaż sie uspokoiłam bo pani doktor powiedziała ze płucka i gardziołko czyste a kaszel jest spowodowany przez katarek.
kupiłam Nasivin soft i mały lepiej oddycha
tak więc we wtorek na szczepionko :)

Dziewczyny mam pytanie o bioderka. Gdy byłam pierwszy raz na USG bioderek to Ania dostała lewe biodro typ 1b, a prawe 2a. Kazała szeroko pieluchować i przyjść do kontroli za 4 tygodnie. Przy drugiej wizycie lewe boderko już 1a, ale prawe nadal 2b. Znowu kazał pieluchować i za 4 tyg. do kontroli. Tym razem poprosiłam, żeby mi pokazał jak dokładnie pieluchować. Okazało się, że wcześniej źle to robiłam. Dzisiaj byłam po raz trzeci na kontroli i na szczęście tym razem na oba bioderka 1a, więc wszystko dobrze i nie wymaga kontroli.
Zapytałam czy muszę jeszcze szeroko pieluchować, a on na to, że tak bo szerokie pieluchowanie to nie jest leczenie, ale profilaktyka i kazała pieluchować do 8-9 miesiąca.
Mija koleżanka, która ma córeczkę urodzoną 25 maja powiedziała mi, że chodzi na fizjoterapię, bo podobno jej córeczka słabo podnosiła główkę. I tam terapeutka powiedziała, żeby absolutnie nie pieluchować bo to opóźnia rozwój ruchowy maluszka (dziecko ma uniesioną pupkę, gdy leży).
I coś w tym jest. Ostatnio martwiłam się, że Ania nie obraca się na boczki tak jak wasze dzieciaczki, a gdy zostawiłam ją na chwilę z gołą pupcią i poszłam po pampersa to ona zaraz się obróciła na boczek!
Więc kogo słuchać? Czy wy szeroko pielu****ecie swoje dzieciaczki????
Przepraszam, że się tak rozpisałam. :zawstydzona/y:

agusia - współczuje :-:)-:)-(
mandarunka - ja juz nie - pieluchowałam tylko w nocy przez 2 miesiace

a mój od miesiaca robi po 6 kupek dziennie - odbija sobie ten czas co robił jeedna kupke na 4-5 dni. Teraz właśnie juz robi 3.:baffled:

mandarynka ja nie pieluchowałam wcale. Ania miała tylko raz USG bioderek i wszystko było ok.
gosiek moja też ostatnio zaczęła więcej robić kupek. Tak od 3-4 dziennie :-) no i wreszcie trochę więcej je.

sluchajcie, maluy chyba zalapal przeziebienie ode mnie, w nocy mial zatkany nosek i troche pokasluje. bylismy u lekarza, powiedziala ze to w sumie nic takiego ale przepisala nam Eurespal. poszukalam nieco informacji na temat tego leku w necie i jestem przerazona

Forum Ginekologiczne - Eurespal - SKUTKI UBOCZNE

boje sie podac go malemu. czy ktoras z was dawala to ?

reklama
moja kochana Murzałeczka obudziła się dzisiaj z katarkiem :sick:
teraz nie wiem czy mogę iść z nią na spacer czy to już wyklucza wychodzenie z domu, jedni mówią że jak nie ma gorączki to można wyjść, a inni że absolutnie nie, co Wy o tym myślicie?

Mandarynka mi lekarka powiedziała żeby jak najczęściej kłaść na brzuszek, bo wtedy też nóżki się układają odpowiednio jak przy pieluchowaniu a od razu się ćwiczy wszystko inne, więc jak nie chcesz pieluchować to możesz w zamian kłaść często na brzuszek, tylko nóżki muszą być na żabkę a nie wyprostowane, ja pieluchowałam 2 miesiące

Do góry