• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

• Starter tematu Starter tematu Anonim
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
malygosiak a jakie masz dawkowanie? Bo moja mała ma 10,5 kg i mam podawać 3X5 ml.

Właśnie czytałam o tym leku i napisane jest, że trzeba go stosować nawet do kilku miesięcy aż dziecko nauczy się regularnego wypróżniania. Trzeba tylko regulować ilość dawkowania.

Dzięki. Niezła różnica jeśli chodzi o dawkowanie.

Tylko jeden dzień jej podałam tak jak poleciła lekarka a teraz bedę też 1X 5 ml - tylko ja daję rano.
Zobaczymy jak to dalej będzie.

martusia 1605 - bez recepty i kosztuje 11.28 zł. Nazywa się duphalac i jest to lactuloza. Podałam tylko dzisiaj rano na czczo 5 ml i ok. południa przed obiadem była kupa. Czy dziecko chce czy nie musi wyjść i koniec. Na razie eksperymentuję z podawaniem i szukam najlepszego sposobu.

Takie coś znalazłam Leczenie zaparcia - Duphalac

ja kiedys stosowalam lactuloze ale pod inna nazwa i tamta nie byla u nas skuteczna musze sprobowac tej, chociaz po tym jakdziadek powiedzial oliwce ze jak nie ebdzie robic kupy to nie bedzie chodzic do przedszkola zaczela sie regularniej wyprozniac :-):-)

My byłyśmy w końcu u lekarza, zlecił nam badania na poziom witaminy D w organizmie. Zanim będą wyniki tez nam zapisał witaminę D (Vigantol) - mówił, że jak przyjdą wyniki to okaże się czy mala ma niedobór i bedzie dostosowywał odpowiednio dawkę .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry