reklama
czarownicazkotem
Zaciekawiona BB
Tyle ile jesteś w stanie dać aczkolwiek bycie chrzestnym to nie tylko pieniądze
julcia7777
Fanka BB :)
U nas chrzestny dał 1000zł i prezent. Może mniejszą gotówkę i drobny upominek? Dużo jest fajnych, spersonalizowanych prezentów, będzie pamiątkaWitam bede chrzestnym na chrzest ile dac gotówki dodam ze niestety mam złą sytuację finansową
ZielonaMamma
Dla większości takA ja powiem przewrotnie - czy w chrzcie chodzi o imprezę i kase?
A co do prezentu, to też spotkałam się z tym, że chrzestny dał "dziecku" 1000 zł.
loumarie
Jako gość w tym roku podarowałam w stylu mniejsza gotówka + upominek, bo 600 + prezent.
Moje spostrzeżenie jest takie, że bardzo często goście dają prezenty w sensie zwykłych zabawek, tego idzie multum. Nie wiem czy tak znowu chętnie dają koperty, jakoś nie przyuważyłam.
Moje spostrzeżenie jest takie, że bardzo często goście dają prezenty w sensie zwykłych zabawek, tego idzie multum. Nie wiem czy tak znowu chętnie dają koperty, jakoś nie przyuważyłam.
Madame JS
U nas chrzestny podarował bransoletkę z grawerem, chrzestna świecę na chrzest, a babcia... gumowego hipcia do kąpieli
. Żadnej kasy.
Polska babcia była w szoku
. Ale w istocie nie o kasę nam chodziło - zresztą imprezy też nie było, tylko obiad.
Polska babcia była w szoku
Mamanaluziexoxo
Moderator
Jako chrzestna zapytałam wraz z ojcem chrzestnym rodziców dziecka co chcieliby abyśmy kupili, odpowiedzieli, że srebrny krzyżyk i łańcuszek. Od siebie dokupiliśmy jeszcze srebrna ramkę z metryczka.
Córka na chrzciny dostała od chrzestnej medalik, a od chrzestnego różaniec. Nie oczekiwaliśmy nic, bo w chrzcie nie chodzi o prezenty tylko o sam chrzest.
Wszystko zależy od tego jak rodzice do tego podchodzą, ale rób tak jak Ty uważasz, bo wszystkim nie dogodzisz.
Córka na chrzciny dostała od chrzestnej medalik, a od chrzestnego różaniec. Nie oczekiwaliśmy nic, bo w chrzcie nie chodzi o prezenty tylko o sam chrzest.
Wszystko zależy od tego jak rodzice do tego podchodzą, ale rób tak jak Ty uważasz, bo wszystkim nie dogodzisz.
reklama
Lady Loka
Dlatego potrzeba nam reformy w mysleniu, ale to inna sprawaDla większości taktak samo jak w komunii.
A co do prezentu, to też spotkałam się z tym, że chrzestny dał "dziecku" 1000 zł.