reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chrzest :)

u mnie chrzciny 9 sierpnia czyli juz całkiem za chwile
i im blizej tym bardziej sie denerwuje
i nie wiem jak to bedzie
ojciec mojego M( nie Matiego tylko mojego ukochanego xD- cała trójka ma imiona na M) nigdy nie widzial jeszcze Mateuszka, powiedzial ze go nie interesuje wnuk ;/ nawet nie chcial zobaczyc zdjecia,
przeszedl do Królestwa Swiadkow Jehowy i cuda z nim tam porobili ;/ zaprosilismy go na chrzest, ale zapowiedzial ze w kosciele jego noga nie postanie to powiedzielismy zeby chociaz na przyjecie przyszedl i jesli na chrzciny nie przyjdzie to juz wiecej nie bede wyciągać ręki
tylko przykro mi, bo Mati nic nie zawinil
a dla dziadka wszystko rozchodzi sie o to ze Mati jest nieślubnym dzieckiem;/

reklama
a przepraszam, czy to do cholery jakaś różnica? w końcu dziecko raczej nie miało szans zdecydować o czymkolwiek w tej kwestii. Wkurza mnie, jak przez bigoterie lub kłótnie rodzinne cierpią najmłodsi (bo po starych to w końcu tak czy siak spłynie:angry:).
Dlatego trzymam kciuki, zeby twój dziadkowy M. jednak poszedł po rozum do głowy i się pojawił :blink:

a dla dziadka wszystko rozchodzi sie o to ze Mati jest nieślubnym dzieckiem;/
Ludzie a ja myślałam że ten typ myślenia wyginął z dinozaurami:no::no::no:,tylko dzieci na tym cierpią....

A ja już mam sukieneczkę...a ściślej rzecz biorąc bratowa w Anglii kupi 2 takie same dla swojej i mojej córci i na chrzcie będą tak samo ubrane:-D:-D:-D

Hej,u nas impra za 2 tyg.Mam już kieckę i buciki,tylko opaskę na allegro musze wybrać:-D
U nas też rodzina bojkotuje imprezę,ale postanowiłam się nie przejmować:-p

ja mam 6 września i jak na razie, to zaprosiłam chrzestnych. chyba muszę się w końcu zebrać za organizację i szukanie potrzebnych rzeczy

My juz po impresce. Byla cala najblizsza rodzinka czyli 16 osob. Marcel bardzo grzeczny byl i pol mszy przespal :-) W restauracji spokojnie. Kazdy zjadl pogadalismy chwilke i rozeszlismy sie po domach.
Ubranko mialam specjalne kupione ale nie zalozylam mu z niego bluzeczki, bo bylo strasznie goraco. Mialam w zapasie taka koszule. Nie byla czysto biala tylko w czerwono granatowa kratke, ale w miare elegancka.
A na mszy byl chrzczony nasz Marcelek i jeszcze jeden chlopczyk tez Marcel :tak:

Mó kacper miał chrzciny w moje imieniny czyli 26 lipca i cóz był okropny w kosciele bo cały czas musiałam mu wode dawac było oropnie duszno a jemu chciało sie pic i grymasił a na koniec usadził taka kupe ze spodnie od białego garniturku zrobiły sie żółte:-D

klucha
To bedą obie czy zdecydowaliście się na którąś z nich?
gosiakma Nie obrazajac swiadków jehowych to niektórzy naprawde maja hopla. ja jednak spotkałam sie z dzieczyna która wyhowała sie w tej wierze i musze powiedziec ze moje dziecko tez jest ne slubne a całkiem inaczej do mnie sie odnosiła była serdeczna i przyjazna tak wiec to zalezy od człowieka.

umi2 wiem, ze to zależy od człowieka ale jak widać ten przypadek jest kiepski ;/
ja juz wiecej razy nie bede sie napraszać i narzucać( bo zostało mi to już przez przyszłego 'tescia' zarzucone)
zobaczymy czy przyjdzie...
a co do ubioru na chrzciny ja dopiero wczoraj sobie kupiłam łachy ;p
bo naprawde na takim zadupiu jak Giżycko to nic nie mozna wybrać, szczegolnie jeszcze w sezonie letnim kiedy turyści rzucaja sie na miejscowe "super" sklepy
i wykupuja pol ich zawartosci;p

reklama
a w co sie ubieracie bo ja mam problem kupiłam sobie kiecke ale grubo wyglądam i ...teraz sama nie wiem a nie chce białej bluzki i dołu ciemnego bo mi to tak po szkolnemu sie wydaje

Do góry