reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chusty i nosidelka :)

Dziekuje dziewczyny...;-)

tylko dalej mam dylemat czy kupic i jak kupic to ktora :dry:

jezeli chodzi o kolkowa to widzialam wczoraj na ebayu kilka pozycji w ktorych mozna nosic dzieci male i wieksze.... wiec nie rozumiem teraz? angole zas sobie wymyslily cos glupiego?

a z ta elastyczna to tylko pozycje na zabke mozna tak? jak duze dziecko mozna nosic w takiej pozycji?

W anglii maja chusty robione ze 100% bawelny.. to bedzie sie zaliczalo pod elastyczna czy jeszcze co innego te debile wymyslily? bo na tych chustach wszystkich ktore pokazuja mozna w rozne pozycje zamotac?
klaudzia wszystko się zgadza. W kółkowej możesz nosić tez duże dzieci al tylko na jednym ramieniu.
Na żabke mozesz nosić dziecko dopóki sie da zmaotać (10 latek już raczej nie ;-)) ale to najzdrowsza pozycja dla dziecka w prawie kazdym wieku.
Elastyczną możesz uzywąc okolo roku, bo ma obciążenie do 10-12 kg.
a 100% bawełny to elastyczna

reklama
a ja mam dwie chusty ;-)maz mi kupil nowa bo nie mialam nawet jak wyprac ta pierwsza bo caly czas byla w uzyciu :-)
ta nowa jest z welenka zeby nam z Hela nie bylo zimno jak pojdziemy na spacer

hehe znalazlam cos dla Bury :)
dxt-27-e.gif

Fajnie wyglada ale ponoc nie zaleca sie noszenia w ten sposob blizniakow. Lepiej jedno w wozek, drugie w chuste, lub jedna dzidzia u mamy, druga u taty. No a jesli juz tak nosic to krociutko i kazde w osobnej chuscie;-)

Super!!!

Jak tak patrze na Was dziewuszki to coraz bardziej podobaja mi sie te chusty i zastanawiam sie czy sobie jakies nie sprawic... tylko chcialabym cos prostego w uzyciu... i tak myslalam o tej z kolkiem (ciemna jestem w nazwach)
mozecie powiedziec cos na temat tych chust? jaka jest roznica miedzy waszymi itp?

I jakbyscie mi mogly napisac ile Wam zajmuje zamotanie sie i jak czesto nosicie maluchy?

Nosidlo ktore ma Iza to po prostu nosidlo- BEBELULU - Nasze chusty – chusta typu „kołyska” Lulu

A to jest kolkowa:
Zobacz załącznik 196420
BEBELULU - Chusty - HAMALU

Ja mam LennyLamb elastyczna i jestem na razie bardzo zadowolona. Mozna ja wiazac nie tylko jak na kieszonke:
Zobacz załącznik 196421
ale ja jeszcze wiaze tak jak kieszonka z tkanej:
Zobacz załącznik 196424
Mozna tez nosic na biodrze i na plecach. Tak pisze w instrukcji.

Mam zamiar przesiasc sie na tkana Nati, ale zbieram na razie kase :-D

ja dzisiaj wypróbowalam mojego noego elastyka i powiem Wam, ze ... dziwnie :-)
w dotyku jest super, mięciutka, rozciągliwa ittd ale jak zakładam jakbym sie mocno nie zamotała to nadal mały ma miejsce sie kitosić, a w tkanej tak nie ma jak się mocno zamotam to jak w pancerzu. Szczerze - nie pokochałam jej, ale mam nadzieję, ze przynajmnej sie zaprzyjaźnimy. Michas tez nie zapałał do niej milością, po chwili chciał wyłazić. I usnąć w niej nie chciał. Dopiero jak go wyjęłam i zasznurowalam ciasno w tkanej to usnął natychmiast.
A to my w elastycznym MEDLEYU

troche na szybko wiązane i intuicyjnie, bez instrukcji, bo mi się nie chcialo szukać.:zawstydzona/y: Muszę sie jutro poprawić. Trochę za wysoko i na ramionach zkotłaszone

Ja też zbieram kase na jakąs ładna tkaną, tylko jeszcze nie wiem jaką, bo co chwila zmieniam zdanie ;-)
Planuję zakup w sierpniu, na urodziny taki prezencik sobie sprawię :-)

Kilolku ja tez pare razy na poczatku myslalam ze sie mocno omotalam a mala i tak miala pole do popisu i ode mnie odstawala jak sie pochylilam. Ale raz sie odwazylam i motalam sie wrecz na sile, moglysmy jeszcze oddychac, ale i tak myslalam ze jest za mocno - za to babki na chustoforum powiedzialy ze jakby bylo za mocno to Asia dalaby mi znac :-) Wiec od tej pory wiem jak sie wiazac i jest super ;-):-)

I musze powiedziec ze kocham LL calym sercem i kiedys mialam plan ze jak bede chciala tkana to ta najpierw sprzedam, ale teraz wiem ze nigdy tego nie zrobie :cool2:
Wariatka ze mnie:-D

no dobra, załóżmy, ze nie jest za mocno (choć chyba żeby mocniej to będę musiała m. o pomoc poprosić :blink:) to czemu w takim razie mały nie wygina ie w C? popatrzcie jest prościutki. Fakt, ze on się bardzo odpycha, bo on się musi rozglądać i mowy nie ma żeby mu przypadkiem głowę zakryć, ale w tkanej jest zawsze w C nawet jak się odpycha a tu taka struna dosłownie.

no dobra, załóżmy, ze nie jest za mocno (choć chyba żeby mocniej to będę musiała m. o pomoc poprosić :blink:) to czemu w takim razie mały nie wygina ie w C? popatrzcie jest prościutki. Fakt, ze on się bardzo odpycha, bo on się musi rozglądać i mowy nie ma żeby mu przypadkiem głowę zakryć, ale w tkanej jest zawsze w C nawet jak się odpycha a tu taka struna dosłownie.

no nie mogę wytrzymać...nie czuję o czym piszesz, jak piszesz o tkanej, musze spróbować z jakąś.... :-p

a ja mam dwie chusty ;-)maz mi kupil nowa bo nie mialam nawet jak wyprac ta pierwsza bo caly czas byla w uzyciu :-)
ta nowa jest z welenka zeby nam z Hela nie bylo zimno jak pojdziemy na spacer
tę drugą też taką wypasioną Ci kupił? :-)

jezeli chodzi o kolkowa to widzialam wczoraj na ebayu kilka pozycji w ktorych mozna nosic dzieci male i wieksze.... wiec nie rozumiem teraz? angole zas sobie wymyslily cos glupiego?
można w kilku pozycjach, ale one wszystkie są na jedno ramie :baffled:

Ja robie tak: wkladam mala i kazdy skrawek materialu jaki trzeba (czyli panel musi byc od kolanka do kolanka i tak samo poly) wpycham w doly podkolanowe, robiac to podciagam kolanka do gory, pupka wpada nizej i jest ok. Po prostu wiażąc sie bardzo dbam o to zeby te poly byly od kolanka do kolanka, a one same na wysokosci pepka dzidzi. Staram sie uzyskac taki efekt zeby nozki od kolanka do piety "szly" prostopadle do ziemi, a stopy byly w miare do nie rownolegle. Nie wiem czy dobrze to robie, ale tak to czuje i porownujac ze zdjeciami innych mam jest ok. Moja tez patrzy dookola, wtedy wywijam jedna pole na ramieniu zeby mogla sobie popatrzec. I tez nie da sobie glowki przykryc, dopiero jak spi.

Tu masz to na zdjeciu i nie patrzcie na mnie bo wyszlam straaasznie :-D
Zobacz załącznik 196549

reklama
Ja robie tak: wkladam mala i kazdy skrawek materialu jaki trzeba (czyli panel musi byc od kolanka do kolanka i tak samo poly) wpycham w doly podkolanowe, robiac to podciagam kolanka do gory, pupka wpada nizej i jest ok. Po prostu wiażąc sie bardzo dbam o to zeby te poly byly od kolanka do kolanka, a one same na wysokosci pepka dzidzi. Staram sie uzyskac taki efekt zeby nozki od kolanka do piety "szly" prostopadle do ziemi, a stopy byly w miare do nie rownolegle. Nie wiem czy dobrze to robie, ale tak to czuje i porownujac ze zdjeciami innych mam jest ok. Moja tez patrzy dookola, wtedy wywijam jedna pole na ramieniu zeby mogla sobie popatrzec. I tez nie da sobie glowki przykryc, dopiero jak spi.
ja tez tak robię i kolanka ma wyżej niż dupkę, z duupką wszystko ok ale kręgosłup się xle układa. Sama zobacz...1 fotka w tkanej - kręgosłup w C, 2 w elastyznej - kregosłup prosty. Trochę kiepsko widać, bo pod słońce..
Myslałam, ze to przez mój wydatny brzuch (że wypych pupcię do tyłu i dlatego się na prosto układa) aż obejrzałam fotki z tkana i tam wyraźnie jest C

Załączniki

• IMGP9400.jpg
    IMGP9400.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC00578.jpg
    DSC00578.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 38
Do góry