reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
Kaludzia inaczej niż tak na biodrze już nie ponocisz.
Mai-tay to nosidlo. I jest super. Nosisz z przodu (ale twarzą do ciebie) lub na plecach. Szybko się wiąże.
Ale z kolei na biodrze w pouchu czy kólkowej dziecko wiecej widzi.

Kaludzia inaczej niż tak na biodrze już nie ponocisz.
Mai-tay to nosidlo. I jest super. Nosisz z przodu (ale twarzą do ciebie) lub na plecach. Szybko się wiąże.
Ale z kolei na biodrze w pouchu czy kólkowej dziecko wiecej widzi.

widzialam wiele tych mei tai na ebayu i stoja po okolo 25 funtow kolkowa kupie do 15 wiec mysle ze sie oplaca i chyba sie na nia zdecyduje ;-) a brac po uwage jakas firme czy to wszystko jedno? co z materialem? tez jakis wybor czy jedno i to samo ?

na firmach na ebayu to sie nie znam. Bo tam inne. Babilonia moze będzie? Najlepsza będzie bawełniana tkana skośno-krzyzowo

na firmach na ebayu to sie nie znam. Bo tam inne. Babilonia moze będzie? Najlepsza będzie bawełniana tkana skośno-krzyzowo

dzieki. babylonia jedna jest ale nie stac mnie na taka. Wezme pierwsza lepsza najtansza ktora uda mi sie wygrac i zobaczymy. Tak jak pisalam nie potrzebuje jej do ciaglego noszenia tylko do naglych przypadkow ;-) jeszcze raz dziekuje za pomoc. Oczywiscie jak juz zakupie to pochwale sie nabytkiem :)

Ja zamiast czegoś takiego mam swoje biodro:-p

widzialam juz wczesniej kolkowa od kolezanki ale ona wogole nie uzywala bo miala problemy z kregoslupem no i kupila bo modne i po to zeby miec... lubi kasa szastac na prawo i lewo...

No a co wygodniejsze dla dziecka? mozna dziecko takie duze w innych pozycjach nosic w kolkowej i pouchu? czy bedzie wygodnie w innych pozycjach?

edit: czy widzialyscie slyszalyscie cos o "chustach mei tai" cos takiego ? Beautiful Mei Tai baby carrier sling Orange Floral on eBay (end time 29-Oct-10 21:40:16 BST)
Beautiful Mei Tai baby carrier sling red & pink floral on eBay (end time 01-Nov-10 18:42:52 GMT)

Mam mt. Bardzo wygodne (choć zależy od firmy) , szybko się zakłada:tak:

Kilolek nie pamietam co mowili ale bardzo chwalili ;D
A tutaj znowu cos nowego ;D \
nosidełko biodrowe,nosidelko,nosiedełka,nosidełko quinny, nosidełko dla dziecka

Masakra, dziecko pewnie w tym wisi na biodrze:confused2:

dzieki. babylonia jedna jest ale nie stac mnie na taka. Wezme pierwsza lepsza najtansza ktora uda mi sie wygrac i zobaczymy. Tak jak pisalam nie potrzebuje jej do ciaglego noszenia tylko do naglych przypadkow ;-) jeszcze raz dziekuje za pomoc. Oczywiscie jak juz zakupie to pochwale sie nabytkiem :)

Kółkowej też się trzeba nauczyć;-) Na Twoim miejscu kupiłabym poucha, porządnego jak chcesz mieć tylko tak na szybko. A jeśli już na pewno chcesz chustę to nie kupuj pierwszej lepszej, bo nasze dzieci do najlżejszych nie należą i zwyczajnie będzie Ci cholernie ciężko, a już wogóle w kółkowej na biodrze.

No to teraz zglupialam! chusta? pouch? chusta? pouch? dziewczyny a jak pouch to jak z rozmiarami? bo co jakas aukcja to inny rozmiar.
Dziunka jezeli chodzi o kolkowa to nie ma problemu moge sie nauczyc, jak z elastyczna sobie poradzilam to i z kolkowa bedzie ok.
to mowisz ze pouch bedzie wygodniejszy do noszenia takich bobasow?

No to teraz zglupialam! chusta? pouch? chusta? pouch? dziewczyny a jak pouch to jak z rozmiarami? bo co jakas aukcja to inny rozmiar.
Dziunka jezeli chodzi o kolkowa to nie ma problemu moge sie nauczyc, jak z elastyczna sobie poradzilam to i z kolkowa bedzie ok.
to mowisz ze pouch bedzie wygodniejszy do noszenia takich bobasow?
np u tego sprzedawcy co ci wyslalam pisze sie maila jezeli ma byc inny rozmiar niz licytowany ... tzn cm po skosie ile wynosi u Ciebie mi akiurat tamto pasowało Kilolek zamawiala na wymiar

a ja szukam nosidła Manduca używanego dla męża i nigdzie znaleźć nie mogę :(

Klaudzia mi się wydaje, że kółkowa na dłużej Ci starczy i na kurtkę i pod kurtkę. Dziewczyny dobrze radzą, że splot skośno-krzyżowy trzeba wziąć pod uwagę.

reklama
Do góry