reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

chusty

to moja "kieszonka" -z zawartością;-) wyszła za luźna, bo mały opadł po paru min. i musiałam główkę asekurować, ale i tak było mu dobrze i smacznie spał:tak:
Zdjęcie0409.jpg

reklama
andariel no widac ze mu sie dobrze spi :tak: slodziaczek nasz :-)
hehe i widac ze opadl... wszedzie pisza, ze glowka dziecka musi byc na wysokosci takiej zeby latwo mozna bylo dac buziaka w czółko dziecka ;-) w tedy jest dobra wysokosc ;-)

forever ;-)

wiązanie na dziś: podwójny X - rany ale proste!

Zaczęłam od kieszonki a była znacznie trudniejsza, choć chyba lepiej trzyma. Ten 2X jest fajny jak chce się dziecko często wyciągać i wkładać z powrotem, kieszonka za to na dłużej, np spacerek. Ja po domu chyba będę wiązać ten 2X.

A tu filmik dla chętnych:
‪baby front cross carry‬‏ - YouTube

forever na pewno będzie lepiej, my jutro idziemy na pierwszą gimnastykę
andariel gratuluję zachustowanego maluszka:tak: ale tak jak larvunia napisała następnym razem spróbuj go bardziej do góry podciągnąć, będzie i tobie i jemu wygodniej
kati gratuluje zakupu chusty ;-)
trasia dzięki za linka, przyda się na pewno, ja póki co zostaje przy kieszonce, a 2x za niedługo :tak:
blusia rozglądaj się za używaną nati, mimo że ceny nie są znacznie niższe od nowych, to tak jak trasia pisała używane są już złamane i lepiej się wiążą

Wczoraj wyszłyśmy pierwszy raz "na świat" zachustowane i zrobiłyśmy furore na ulicy, wszyscy zaglądali jak na zjawę, nawet samochody zwalniały :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
My się dzisiaj pierwszy raz zachustowalismy:) Kieszonka chustą nati- rewelacja! Małycały dzień marudny a w chuście się ukoił od razu. O niebo lepiej niż w nosidle- a mamy b. dobre. Jutro próbujemy kołyskę (Mały lubi być noszony w tej pozycji).
Tarsia a to 2 x można u takich maluchów??

w książeczce wiązań nati dołaczonej do chusty jest opis, że 2X są dopiero jak dzidzia trzyma juz główkę

Aestima wrzuć fotki zachustowanego Mieszka

Icak - napisz jak na zajęciach. A ja próbuję się wkręcić na rehabilitację w ramach NFZ więc jutro trzeba kolejną kasę na prywatną wizytę wydać.:wściekła/y: I ja i opiekunka ( bo Mamie na razie książkę Zawitkowskiego wcisnęłam ) ćwiczymy i masujemy i jakby jest lepiej. :tak:
Aż taką furorę zrobiłyście chuściaste ?;-)

icak hehehe ta jak u mnie na wiosce, kazdy sie gapil ;-) Tylko tu na wiosce u mnie kazdy sie zawsze gapi na kazdego hehehehe, szczegolnie u mnie i dlatego ja tylko do lasu z dziecmi wynuzam sie a tak to jezdzimy zawsze do miasta tam gdzie kiedys mieszkalam do rodzicow... w miescie jeszcze w chiuscie nie bylam trza sprobowac ;-)

reklama
Aestima, Icak u mnie w instrukcji jest napisane, że 2X można od 6 tygodnia a w innej widziałam, że od urodzenia. Po prostu trzeba przykryć główkę z jednej strony kawałkiem chusty, tak jak w kieszonce kiedy dziecko zaśnie.

Do góry