reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

chusty

JoL zalezy jak na to patrzysz ;p
bo w kieszonce na pleckach ma 1 warstwe materialu a brzuszek i tak styka sie z naszym cialem...
a w X2 sa dwie warstwy materialu ;-)

agabre kupuj :tak:

emiolka24 ;-)

kati83 super!!! (pamietaj by nozki byly podkurczone , na wysokosci pepuszka)! super kolor chusty :tak:
ps jaki masz obiektyw do tego soniacza :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
a ja już poluję na kolejną chustę. Tym razem krótszą i w jakiś energetycznych kolorkach. Można powiedzieć, że całkowicie wpadłam w chustowanie:) Pogoda do bani a tak bym chciała wyskoczyć na spacer w góry z moim małym chuścioszkiem!

Kurde i może ja się zdecyduję...może znajdę jakąś mało używaną na allegro...bo na nową jest mi szkoda kasy trochę

Kati Ty masz nową czy używaną...jakby co to przyjadę na naukę do Ciebie

nasz debiut w pozyczonej elastycznej, mała pokwękała 10 min po czym zapadła w błogi sen:-)
Zdjęcie0604.jpgZdjęcie0605.jpg

dziewczyny tkaną też wiąże się w miarę łatwo?

Załączniki

• Zdjęcie0605.jpg
    Zdjęcie0605.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 40
dzięki dziewczyny
larvunia obiektyw do sonki jest cytuje męża:"kitowy" na razie szkoda nam kasy na lepszy...
a te nóżki to co z nimi zrobić by były podkurczone?
ja w ogóle nie wiem czy to dobrze zamotałam :shocked2:
Misialina zapraszam z Malwinką do nas :-) kupiłam używaną kilka razy- tak pisało i rzeczywiście super za 123,50 zł plus przesyłka. Zobaczymy czy Mateusz polubi chustowanie, na początku troche popłakał bo rączkami nie mógł wierzgać :-)

forever nam się udało szybciutko dostać na nfz, rehabilitantka mi mówiła, że dorośli czekają nawet do stycznia a maluszki od razu biorą i tak jak w piątek dostałam skierowanie i poszłam się od razu zarejestrować to mi małą od razu obejrzała i powyginała i umówiłyśmy się na środę tj. dziś-więc expres. Dziś ładnie poćwiczyła obracanie główki, podnoszenie, poturlała ją pani na piłce i stwierdziła, żeby hanie stymulować w domu i sama da sobie radę, że jest w miarę ok i nie będziemy dodatkowo uaktywniać tych mięśni i mamy spokojnie przyjść w 3 m-cu:-)
Ale jak widać na twoim przykładzie co miasto to inaczej, więc w W-wie o wiele trudniej na pewno:-(, ale mam nadzieję że uda wam się szybciutko wspomóc Krysię i to napięcie szybko zniknie kochana

larvunia w szoku byłam, ze taka reakcja ludzi. Mimo że miasteczko niewielkie bo 30 pare tysięcy mieszkańców, ale tego się nie spodziewałam:-D Pierwsze koty za płoty, zapewne wiele z gapiów zachodziło w głowę jak można tak dziecko nosić, że może mnie na wózek nie stać:-D
emiolka super zachustowany Mariuszek i zgadzam się w 100%, że chusta to rewelacyjny wynalazek
kati pięknie -też nie mogłam wytrzymać i jak tylko otworzyłam paczkę to omotałam Hankę, następnym razem tylko nóżki bardziej mu podnieś, żeby były na wysokości pępka i będzie git
agabre nie zastanawiaj się, zapewne Hania polubi chustę, dzidzie czują się znowu jak w brzuszku tak blisko mamy, no i jaka swoboda ruchu dla nas, z wózkiem nie można wejść wszędzie zwłaszcza pks odpada z tym wąskim korytarzykiem pomiędzy siedzeniami :wściekła/y:
mrsmoon o jaki debiut ładny, jak się zachowywało maleństwo, podobało się? Nie macałam elastycznej, mam tylko tkaną ale wiąże się łatwiutko w 2 minutki-tylko trzeba dobrze naciągnąć to jest podstawa.

Edit:my z dziś, słabo nam się nóżki ułożyły :zawstydzona/y: ale było przynajmniej 2h spanka :-)
1.JPG 2.JPG

przy okazji ekspnujemy pozostałość brzuszka :zawstydzona/y:

Załączniki

• 3.JPG
    3.JPG
    14,1 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
nie no icak wiazanie pierwsza klasa :-) pieknie! :tak:
kati83 z ciekawosci pytalam o ten obiektyw, bo sie czaje na jakis ;-) Ale jeszcze kasy musze wiecej uzbierac ;-)
co do nozek to duzo jest filmikow na necie poogladaj... ogolnie chodzi o to by kolanka byly na wysokosci pepuszka malca. Podginasz poprostu nozki i sciagasz material by nie gniotlo...
mrsmoon nie umiem Ci powiedziec czy tak samo jak tkana , bo ja tylko tkana mialam w reku :sorry2: Z tym ze ja od zawsze chcialam tylko tkana :sorry2: nie mam przekonania do elastycznych po przeczytaniu tego forum co jedna z was tu polecala....
Misialina kupuj nie zastanawiaj sie super sprawa :tak:
traschka i co masz juz jakas na oku :confused: Moj mezus cos niechce chustac sie z mloda... mowi ze to takie babskie :baffled: wariat.

Ostatnia edycja:
mrsmoon pieknie! Widziałam w necie filmik o motaniu z elastyka i stwierdzam, że wiązanie jest bardzo porównywalne trudnościowo (łatwościowo:). WYgląda to na bardziej skomlikowane niż jest w rzeczywistości.

larvuniu
mój mąż nosi tylko w 2X bo dla niego kieszonka za trudna:) Od razu się zaczął wkurzać, że nie umie jednocześnie trzymać dziecka i dociągać materiału bo nie ma trzech rąk hehe:) Także dla niego 2X jest idealne.
A mi się szalenie podoba Ellaroo Ysabel ale wolałabym coś Girasola, one wydają mi się takie mięciutkie... Wybieram się na spotkanie Klubu Kangura w Cieszynie w sierpniu to może pomacam jakieś chusty i coś wybiorę.
A... no i Zara tribrown, trigreen i triblue też mnie zachwycają. Strasznie chciałabym też spróbować omotać się didkiem i storczem żeby mieć porównanie z moją LL, bo niektórzy twierdzą, że się go ciężko dociąga. Póki co nieźle sobie radzimy więc jestem ciekawa jak to jest jak będzie jeszcze łatwiej.

Icak zawodowa kieszonka, nic dodać nic ująć!

icak, larvunia dzięki za podpowiedzi :-) chusta juz wyprana sie suszy jutro mam nadzieje, ze poeksperymentuje :-)
mrsmoon super :-)
icak
świetnie mała wygląda :-)
mój maluszek główke odgina bo musi widzieć i troche mu sie nie podobało, czy z waszymi też tak było? bo jak sie zmęczył to położył głowke i zasnął ale jak sie obudził to cyca od razu szukał ;-) :-)

reklama
traschka ale Cie wzielo :-D;-)
mi ta jedna musi starczyc chusta, drogie troszke jak dla mnie a jak mezulo niechce wiazac, to mi jedna styknie :tak: Jakos nie czuje potrzeby zmieniac jej :sorry2:
kati moja czasami tez glowe wygina mi i podpatruje hehehe ale w tedy jedna strone materialu jej skrecam co mam na ramieniu co by widziala swiata kawalek (w kieszonce jak jest zwiazana,bo chustujemy sie roznie) jak znajde filmik jakis to Ci pokaze o co mi chodzi. Moja zaraz po schustowaniu odplywa ;p ale jak tylko sie obudzi to tez zaraz dziobie mnie hehehehe czyli chce cyca ;p tylko ze ona prawie zawsze chce cyca ;p

Ostatnia edycja:
Do góry