reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Ja karmiłam cycem więc takie urządzenie nie było mi potrzebne a potem po prostu gotowałam butelki i smoczki w garnku i tyle :tak:

Ja miałam laktator tommee tippee i byłam z niego zadowolona do tego w komplecie był wyparzacz mikrofalowy. W sumie wygodna sprawa bo tego osadu nie zostawiał. Używałam go sporadycznie bo karmiłam piersią. Specjalnie bym go nie kupowała

ale się usmiałam :-D, dobre a wogóle cos takiego jak sterylizator do butelek czy jest potrzebny?

ja miałam taki najtańszy do miktofali - kilka butelek wkładało sie na "patyki" wlewało troszkę wody zamykało i siup do mikrofali....dla mnie super...uważam że cudów elektrycznych i drogich nie ma co kupować...teraz to raczej będę gotować lub wrzątkiem zalewać...bo nie mam mikrofali :baffled:

u mnie remontu ciąg dalszy więc też niczego nie kupuję bo nawet nie mam gdzie tego składować u rodziców :dry:

kupiła jedynie lampę do pokoju dziewczynek w sumie tylko płaciłam bo model wybrała Milena

Abażur dziecięcy VIKI SERCA - Abażury dziecięce, Oświetlenie w pokoju dziecka, Oświetlenie w sklepach Leroy Merlin

będzie dziewczyńsko aż do bólu :-p

anita - jeśli chodzi o kołyskę to ta ostatnia jest najfajniejsza :tak: dwie pierwsze to jak dla mnie wielkie siedlisko kurzu i roztoczy

slodka ta lampka :) mala ma gust :)

To taki wozek jak my mamy :)polecam:)

Dzieki dziwczyny i prosze o wiecej opini:) nie jestem przekonana do tej z zyrafka..wydaje mi sie taki kolos:/

ja jak milka bralabym ostatna :) no chyba , ze piersza jeszcze ...

a mi się takie kołyski podobają:
Kołyska Kolcraft, cena 350zł
moz-screenshot.png
Zobacz załącznik 363302

FISHER PRICE KOLYSKA ŁÓŻECZKO LEŻACZEK ZEN+Naklejk (1606980440) - Aukcje internetowe Allegro

:-)

kiedys myslalam nad ta kolyska z Zen , ale jak zobaczylam jakie to male to zrezygnowalam , szkoda kasy na tak krotki okres ... do tego nie mam za bardzo miejsca zeby zostawic np. dla 2 dziecka

a ja mam pytanko troszkę z innej beczki, jakie kosmetyki polecacie dla niemowląt tj. do kąpieli i po kąpieli i szampon - takie które nie uczulają? ja słyszałam że dobry jest Emolium (emulsja do kąpania)

z tego co czytalam i mowia lekarze to emoliany raczej dopiero wtedy jak dziecko ma problem ze skora , a nie od poczatku
podobno sporo dzieci ma uczulenie na j&j ....

Ja z kosmetyków polecam hipp i bubchen używam je od narodzin zosi i jestem zadowolona. Hipp ładnie pachnie bubchen raczej bezzapachowy.

dziewczyny zastanawiam się nad tym wózkiem od koleżanki, niby 200zł to niedużo, ale on nie ma skrętnych przednich kółek i boję się że będzie sie ciężko prowadził. Ma duuuże pompowane koła więc idealne na zimę. Czy któraś miała wózek z nieskrętnymi? Proszę doradźcie! :zawstydzona/y:

Ja Ci nie poradzę, bo totalnie mnie nie interesują super extra maszyny i nic o kołach itd. nie wiem:) Jak byłyśmy dziećmi takich cudeniek nie było i jakoś rodzice sobie radzili:-) Poza tym już jestem umówiona z koleżanką, że mi da wózek i jak na razie jego wygląd mi wystarczy;-)

reklama
elifit długo rozważałam kwestię wózka, ze względu na miejsce zamieszkania i wiele innych czynników. Początkowo byłam zdecydowana na taki bez skrętnych kół. Ale na dzień dzisiejszy nie wzięłabym takiego, no chyba że miałabym taką okazję jak Ty:) Ja kupuję z myslą, że jeszcze 1 albo 2 dzieci bedziemy miec więc wózek miałby posłużyć. Ale i tak uważam, że najlepsze są wózki na paskach z dużymi kołami, tyle że prowadzą się mniej wygodnie. W każdym razie za 200 zł, jeśli jest w dobrym stanie to nie wiem czy jest sens przepłacać? Czy aż tak wykorzystasz te skrętne koła? Bo pewnie się przyzwyczaisz do prowadzenia wózka w mig a zobacz ile zaoszczędzisz.

ja też zamierzam karmić piersią, ale będę studiowała i zdarzy się że dzidzia zostanie z tatusiem na parę godzin, a on to raczej jej cycka nie da:p stąd laktator napewno mi sie przyda, ale własnie nie wiem czy opłaca się w mojej sytuacji inwestować w elektroniczny, czy może ten ręczny jest wystarczający.

Do góry