reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
to prawda jak masz gondolę ze spacerówką na tym samym stelażu to ta spacerówka nie starcza na długo i tak potem trzeba kupić jakąś lekką parasolkę :tak:

pysia ja myslalam ze zawsze sie zdejmuje gondole i na ten stelaz zaklada spacerowke. Tobie chodzi o to ze gondole sie sklada na spacerowke?

Co do x-landera to 4 kolowy na pewno, slyszalam od kilku osob ze te 3 kolowe sa malo zwrotne i wywrotne przy ciasnych skretach. A czy ktoras miala doczynienia z TAKO? Bo one wizualnie fajnie wygladaja. Nie wiem czy do nich pasuja foteliki maxi cosi? Ja na pewno bede wybierac miedzy tymi 2 firmami jak cos choc bardziej w strone x-landera wlasnie.

Ja tez oglądałam kiedyś wózki i zastanawiałam się jaki kupić. Czy duży, czy mały i w końcu kupiłam używany 1 w 1 JEDO BARTATINA GTX super okazja SZARA (1581842881) - Aukcje internetowe Allegro coś takiego.
Wielki ciężki kloc (16kg) ale ja mieszkam w domu i nie muszę go dźwigać po schodach. Gondola jest duża i przestronna, spacerówka również. Spokojnie posłuży na parę lat. Dobrze się prowadzi (lekko) i jest mocny, wytrzymały i w sam raz na wyboiste drogi i jak się maksymalnie obniży rączkę to małej służy jako pchacz. Recenzje też miał dobre. Niestety po złożeniu wielki i na wyjazdy i wypady po za kupy potrzebny był nam lżejszy. Tak się złożyło,że dostaliśmy po innym dziecku TANIA spacerówka PARASOLKA Joker Coneco+++FOLIA (1583847672) - Aukcje internetowe Allegro porażka totalna i badziew. W dodatku z odzysku bez tej przedniej barierki. Teraz zastanawiam się jak to będzie wyglądało z maleńkim bobo i prawie 2-latkiem czy przypadkiem nie powinnam sobie sprawić tandemu. W sumie to mała nie lubi wózków i woli jeździć na rowerku a w sklepie w koszu ale słyszałam że u 2-tatków następuje przełom i chcą jeździć wózkiem bo chodzenie męczy.
Nad x-landerem poważnie się zastanawiałam bo opinie ma dobre.

Doświadczone mamusie powiedzcie jak to jest z 2 letnimi dziećmi czy warto dla nich inwestować w wózek?

jagmar ja gdzies widzialam w internecie takie przystawki co sie do wozka zwyklego montuje, w zasadzie to taka platforma na ktorej moze stac starsze dziecko i mozna je wozic.

No fajne te przystawki ale w zasadzie cena podobna to nie wiem czy fotelik nie lepszy. To na pewno zalezy ile lat ma starsze dziecko. Bo taki 2 latek to dlugo chyba nie ustoi a na foteliku to i zdrzemnac sie moze. Ale bardzo fajne dodatki ja przy drugim pewnie w takie cos sie zaopatrze.

miłka chodzi o cos innego mi :)
ze w tych tanich wozkach wyciagasz gondole i juz masz spacerówke a w tych lepszych masz osobno spacerówke ze wyjmujesz gondole, masz sam stelaz i dopiero zakładasz spacerówkę

w tych "czołgach" tak własnie jest,ale to ma swoje plusy i minusy,ale jak dla mnie te wozki mają same minusy.
jeśli musisz wnosić wózek bo mieszkać np.na piętrze to lepsze rozwiazanie jest z wyciąganą gondolą,a te "czołgi" trza taszczyć po schodach (a to dodatkowe kilogramy) hehe

Tak się złożyło,że dostaliśmy po innym dziecku TANIA spacerówka PARASOLKA Joker Coneco+++FOLIA (1583847672) - Aukcje internetowe Allegro porażka totalna i badziew. W dodatku z odzysku bez tej przedniej barierki.
ja mam tą parasolke i sobie chwalę:) za taką cenę warto ją kupić!
to kup sobie inną parasolkę,soro wg.Ciebie jest badziewna.jestem ciekawa czy kupisz w miare fajną za przystępną cenę.
wszystkie parasolki są takie badziewne (mam na myśli parasolki a nie wozki spacerowo- parasolkowe) i z własnie ta coneco rozkłada się do pozycji pół leżącej a inne nie mają takiej opcji.

Doświadczone mamusie powiedzcie jak to jest z 2 letnimi dziećmi czy warto dla nich inwestować w wózek?
wg. mnie nie warto wystarczy taki joker coneco :p:p:p

A mutsy też prawdopodobnie b.dobre...
mutsy sa super- potwierdzam:)

reklama
pysia nie znajdziesz wózka lekkiego z pompowanymi kołami:/
no chyba że planujesz kupić spacerówkę np.chicco (3w1) a musisz mieć świadomość tego że ten wozek będzie służył przez dwie zimy,więc na polskie chodniki i aurę zimową trza jakieś dobre amortyzatory :d

Do góry