• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża a praca

reklama
Nie bardzo rozumiem pytania co Ci przysługuje na zwolnieniu - to samo co każdemu innemu pracownikowi - czyli zakaz świadczenia pracy, ryzyko że ktoś Cię skontroluje. Jedynie masz płatne 100 procent.

Nikt Ci nie da odpowiedzi co robić - to lekarz musi widzieć podstawy do zwolnienia. Nie wiem, jaka masz sytuację w zakładzie pracy, czy chcesz tam wrócić czy trzeba znaleźć zastępstwo na Twoje miejsce czy nie. Pamiętaj że to jak Ty się zachowasz wpływa na obraz kobiet w ciąży ogólnie. Wiem, że możesz mieć to w nosie...

To normalnie na L4 masz 100% płatne 🙂
Później jak urodzisz to się zmienia i masz albo pół roku 100% i drugie pół 60%, albo cały rok 80% 🙂
Z mojej perspektywy bierz L4 i dbaj o siebie. Z założenia ciąża bliźniacza jest ciążą podwyższonego ryzyka. Musisz dbać o siebie 🙂 wtedy maluszki będą mogły robić swoje
Nie pisz tak. Jest mnóstwo kobiet, które leżą i chuchają na siebie, a ciążę tracą. Nie potrzebują poczucia winy.

Od kwietnia tego roku zmieniły się stawki za urlopy rodzicielskie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry