aspekt
Fanka BB :)
Przepisy weszły 26 kwietnia 2023Od kiedy ? Bo skończyłam macierzyński w tym roku![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Przepisy weszły 26 kwietnia 2023Od kiedy ? Bo skończyłam macierzyński w tym roku![]()
Nie zawsze pieniądze przelewa zus czasami zakład płacy wypłaca zależy gdzie się pracuje
Nie pisz tak. Jest mnóstwo kobiet, które leżą i chuchają na siebie, a ciążę tracą. Nie potrzebują poczucia winy.To normalnie na L4 masz 100% płatne
Później jak urodzisz to się zmienia i masz albo pół roku 100% i drugie pół 60%, albo cały rok 80%![]()
Z mojej perspektywy bierz L4 i dbaj o siebie. Z założenia ciąża bliźniacza jest ciążą podwyższonego ryzyka. Musisz dbać o siebiewtedy maluszki będą mogły robić swoje
Nie napisałam, że to daje 100% pewności ale pozwala nie obarczać się winąNie pisz tak. Jest mnóstwo kobiet, które leżą i chuchają na siebie, a ciążę tracą. Nie potrzebują poczucia winy.
Od kwietnia tego roku zmieniły się stawki za urlopy rodzicielskie.
Nie jest to odpowiedź na pytanie ale okPrzepisy weszły 26 kwietnia 2023
Faktycznie zapomniałam, bo nie składałam wniosku o waloryzacjęA nie 81.5%?![]()
Mam trochę inne zdanie na ten temat, ale ok...Nie napisałam, że to daje 100% pewności ale pozwala nie obarczać się winąteż straciłam ciążę
![]()
To nie jest jedyna zmiana...dla wielu kobiet bardziej korzystne będzie 20 tyg 100 procent i 32 tygodni 70 procent. Plus urlop rodzicielski dla ojca, zmiany w pracy zdalnej dla rodziców....trochę tego jestNie jest to odpowiedź na pytanie ale okfaktycznie od kwietnia płacą 81,5 %. Jakoś ogromna istotność tego 1,5% mi umknęła
![]()
A w jakiej sytuacji tak byłoby korzystniej?To nie jest jedyna zmiana...dla wielu kobiet bardziej korzystne będzie 20 tyg 100 procent i 32 tygodni 70 procent.