• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciaza biochemiczna, a starania

Tulcia

Fanka BB :)
Hej Laseczki.
W maju miałam ciąże biochemiczna. Jestem po wizycie u ginekologa, powiedział, ze wszystko jest w jak najlepszym porządku, ale jeżeli miałam poronienie to po 3 cyklu powinnismy się starać o dziecko. Byłam trochę zdziwiona, ze tak długo, a lekarz powiedział, ze po każdym poronieniu powinna być taka przerwa.
Czytałam na forum, ze dziewczyny starały się już w kolejnym cyklu po biochemicznej. Co myślicie?🤔

reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny, pisze tez tu, z prośbą o poradę.
Jak bardzo zmieniają się cykle po ciąży biochemicznej..?
Czekam na @- ale dwa dni temu dostałam tylko brązowego plamienia, potem tylko na papierze. Dziś już różowy- bardzo jasny śluz.. To był 35dc, zazwyczaj mam dłuższe cykle, nawet 42 dniowe..
Poza tym bolą mnie piersi przy karmieniu syna. Gospodarka hormonalna tak bardzo się rozlegulowuje...?:(
reklama
Jejku, super wiadomość ❤️
Ja się cholernie boję. Jestem bardzo świeżo po, w czwartek zaczęłam krwawić. Jutro wieczorem idę do ginekologa żeby zobaczył czy wszystko jest ok, bo krwawienie ustało w 3 dniu, gdzie okres mam 5 dni.
Warto sprawdzić, porozmawiać z lekarzem czy jakieś badania np z krwi zaleci 🙂 ją po biochemicznej monitorowalam cykl, który był lekko przesunięty, więc na dobre mi to wyszło

Bedzie dobrze, powodzenia 🩷

Jejku, super wiadomość ❤️
Ja się cholernie boję. Jestem bardzo świeżo po, w czwartek zaczęłam krwawić. Jutro wieczorem idę do ginekologa żeby zobaczył czy wszystko jest ok, bo krwawienie ustało w 3 dniu, gdzie okres mam 5 dni.
Strach będzie towarzyszył chyba już zawsze przy każdej ciąży, to zrozumiałe. Jednakże jak czujesz, że tego chcesz i jesteś gorowa to nie ma na co czekać, sprawdzić tylko czy beta spadła w okolice zera i działać można. Mówią, że biochemiczna to często statystyka, nie ma co za dużo rozmyślać. Powodzonka!

Tak , wyslalam material poronny na badanie dna i wyszla ciezka wada genetyczna trisomia 16 😔
Ohh... będziecie sie badać czy lekarz powiedział, że przypadek?
Moje poronienia były na wczesnym etapie, że nie było co badać więc przyczyny niestety nie znam. Co rusz wymyślam jakieś badanie i lekko fiksuje, bo mam wrażenie, że wszyscy w koło w ciąży tylko nie ja.

reklama
Ohh... będziecie sie badać czy lekarz powiedział, że przypadek?
Moje poronienia były na wczesnym etapie, że nie było co badać więc przyczyny niestety nie znam. Co rusz wymyślam jakieś badanie i lekko fiksuje, bo mam wrażenie, że wszyscy w koło w ciąży tylko nie ja.
Mielismy konsultacje z genetykiem i jest to wada losowa nie dziedziczna, stwierdzila ze mozemy starac sie dalej. Zrobilam sobie jedynie badania krwi witamin , hormonow i lecimy dalej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry