reklama

Ciąża bliźniacza

ania5348 GRATULACJE!!!ślicznosci maluchy!waga jak w pojedynczej ciazy:)jak ty sie poruszałas aniu?ja juz sie tocze a tyle przede mna,a co dopiero gdyby maluchy ważyły po 3kg.jak sie czujesz?jak dochodzenie po cc do siebie?
Jedynka fajna fotka,super wygladasz,uroczo:)jak sie czujesz?juz 33 tc dzisiaj masz,super oby tak dalej.
ja mam wielki ucisk na pecherz,ciagle robie siku.ehh jak to dalej bedzie..w moczu mi wyszła jesli chodzi o bakterie- obfita flora,zrobie jeszcze posiew.nie wiem do konca jak to interpretowac...juz mam wszystko poprasowane i poprane,oczywiscie zasługa mojej mamy.
pozdrowienia

reklama
Justella coraz ciezej i jak chodze to podpieram reka kregoslup bo bym nosem ryla o ziemie hehe. dzis mnie kluje cos na dole po bokach jakby nad pachwinami. Troche maluchy mi dokuczaja :) i nozkami machaja kolo pecherza i wlasnie kolo tych pachwin, poza tym jeden ma glowke kolo pepka i taki mam juz obolaly ten pepek. No i jak zwykle sie wypinaja i to tez boli :/ . A o co chodzi z ta flora bakteryjna? masz jakies zapalenie? Ja strasznie dawno nie robilam wynikow krwi i moczu, bo mi lekarz nie zlecal bo mowil ze sa bardzo dobre i nie ma potrzeby sie wozic po laboratoriach i teraz sie juz matrwie czy po takim czasie jest ok. Teraz bede sie klula w sobote i zobaczymy.

Justella coraz ciezej i jak chodze to podpieram reka kregoslup bo bym nosem ryla o ziemie hehe. dzis mnie kluje cos na dole po bokach jakby nad pachwinami. Troche maluchy mi dokuczaja :) i nozkami machaja kolo pecherza i wlasnie kolo tych pachwin, poza tym jeden ma glowke kolo pepka i taki mam juz obolaly ten pepek. No i jak zwykle sie wypinaja i to tez boli :/ . A o co chodzi z ta flora bakteryjna? masz jakies zapalenie? Ja strasznie dawno nie robilam wynikow krwi i moczu, bo mi lekarz nie zlecal bo mowil ze sa bardzo dobre i nie ma potrzeby sie wozic po laboratoriach i teraz sie juz matrwie czy po takim czasie jest ok. Teraz bede sie klula w sobote i zobaczymy.

z tym moczem to jak robie wyniki to mam własciwosci fizyko-chem(odczyn,bilirubina itd) i osad moczu i tu wychodzi ile i czy sa bakterie.wychodzilo mi np ile dokladnie mam i jaka jest norma i jak mialam infekcje to na posiewie wychodzilo co to za bakteria.kiedys mialam mierna flore,a teraz mam obfita flora i zobaczymy co to jest.moze oprocz usciku cos mnie meczy ze tak ciagle siusiam.juz naptawde nie wyrabiam i ciagle bym chodzila do łazienki.pozatym cos psychika mi siada-pewnie kazda z nas ma kryzysy.ciagle sie denerwuje byle czym,mojego meza ciagle nie ma ehh...

czesc dziewczynki....
wlasnie wrocilam od mojej Ginki bo pojechalam po tym jak z nia rozmawialm o moich skurczach .... iii
mam lezec i wytrzymac jeszcze tydzien i moge rodzic....... skurcze i stawianie brzuszka milam dzisiaj co 20 min i sie przestraszylam ze to juz....
narazie szwu mi nie zdjela bo powiedziala ze jeszcze nie jest mega napiety ...
dzisiejsza noc decydujaca bo jak skurcze sie nie oslabia to jutro do szpitala i wtedy lezenie do 28 ( termin mam wyznaczona cc )przyspieszyla mi ten termin ....
trzymajcie za mnie kciuki

czesc dziewczynki....
wlasnie wrocilam od mojej Ginki bo pojechalam po tym jak z nia rozmawialm o moich skurczach .... iii
mam lezec i wytrzymac jeszcze tydzien i moge rodzic....... skurcze i stawianie brzuszka milam dzisiaj co 20 min i sie przestraszylam ze to juz....
dzisiejsza noc decydujaca bo jak skurcze sie nie oslabia to jutro do szpitala i wtedy lezenie do 28 ( termin mam wyznaczona cc )przyspieszyla mi ten termin ....

Karolinka trzymaj, ściskaj nie daj się matko jak już blisko, trzymam kciuki obyś dotrwaław trzypaku !!

czesc dziewczynki....

Karolinkare jak minela noc,jak sie masz,jestes w domku?jak nie to zycze wytrwałosci i duzo duzo zdrowka,POWODZENIA:)

Dziewczyny jak sie dzisiaj macie?u mnie dzisiaj pochmurnie,i bardzo dobrze.mam dosc tych upałów.torby juz spakowane do szpitala pewnie juz macie wszystkie?w sume to nie wiem bo jak musialabym lezec wczesniej do porodu w szpitalu to nie ma sensu brac wszystkiego.tylko rzeczy dla mnie do lezenia.te wszystkie rzeczy dla mnie i maluszkow po porodzie moge poprosic o dowiezienie.

Kasiona co słychac u Ciebie?nie moge sie doczekac,az wstawisz zdjecia chłopaczkow:))jak sie macie?

hej!
Ja po ciezkiej nocy. Strasznie mnie zabolal brzuch jak sie w nocy przewracalam z boku na bok. Na szczescie szybko przeszlo ale o 4 rano za to strasznie rozbolala mnie noga na zmiane pogody. Krecila okropnie. W dodatku zrobilam sie glodna jak wilk i musialam zjesc kanapke.
teraz jakos w miare sie czuje.

Karolinkare jak sie czujesz? Trzymam kciuki zeby bylo ok i zebys dotrwala jeszcze troszke w domku.
Justella ja mam spakowane 3 torby jedna dla maluchow druga dla mnie jakby mnie teraz do szpitala mieli polozyc a trzecia dla mnie z wkladkami poporodowymi i takimi tam rzeczami.

Cześć dziewczyny, u mnie noc jak każda inna 3 razy do łazienki, ból niemiłosierny przy przekręcaniu się (też tak macie?) a potem pobudka o 7.30 na jedzenie :/

Torby spakowanej nie mam ledwo jedną wypakowałam, jakoś mi się nie śpieszy chociaż potem w biegu to też nie fajnie, jak się "zbiorę" z sobie to spakuję. Mam za to przyszykowane komplety na wyjście dla dziewczynek różowo żółty i zielono żółty w razie jakby ciężko je było odróżnić haha chociaż myslę że jako matka sobie poradzę ;)

Od wczoraj mam nerwicę, tak mnie teściowa wk****ła że szok, potem babka mojego, a dziś rano mój :/ w sumie niewiele brakowało ale wystarczyło żebym się rozbeczała jak bóbr mówię Wam jakich spazmów dostałam, że nie mogłam sie uspokoić chyba z pół godz, tak mnie strasznie dobija mieszkanie tu że szok :( Zazdroszczę tym co sami mieszkają, jutro idę do gineksa i wcale się nie zmartwię jak znowu mnie do szpitala wyśle.

hej,
wlasnie ja sie boje,ze jak spakuje to wywołam wilka z lasu;)mam wszystko to co na liscie w zasiegu bliskim i jakby co to bede wrzucac dp torby;-)
Jedynka to wspolczuje ci nocki,ja oprocz ciglego na siku spalam w miare ok.teraz tez poleguje i nic nie robie,lenia na wszystko mam dzisiaj.

Olis23 ja nie rozumiem jak oni moga cie w takim stanie denerwowac.ja chyba po ostrym zdenerwowaniu do spazmow to bym chyba urodzila.jak sie zmartwie czyms i lekko poddenerwuje to juz musze polezec bo brzuch jak kamien.ciagle narzekam mojemu mezowi ze malo jest w domu.widze ze stara sie jak moze i wie ze lubie jak moja mama jest u nas wiec zaprasza ja ciagle i ja podgaduje kiedy znowu przyjedzie.wtedy jestem zadowolona i on ma"swiety spokoj":-D:-D:-D:-D
jesli chodzi o tesciow to tez mieszkałam z nimi zanim sie przeprowadzilismy tutaj i tez musze przyznac nie było łatwo.długo by opowiadac.w kazdym razie ja nie nawiazalam zadnych wiezi z nimi i rzadko generalnie sie widujemy.
nie daj sie i jesli cos moge doradzic to uciekaj jesli jakakolwiek bylaby mozliwosc na swoje.ja gorzej czulabym sie mieszkajac w takiej sytuacji niz jakbym miala sobie całkowicie sama poradzic z maluchami po porodzie.wiecej stresu niz pomocy.

dziewczyny a rozki tez prałyscie,pewnie tak..jeszcze musze wyjac ten kokos z nich i uprac,dzisiaj dopiero przyszła paczka.ja musze do szpitala wszystko brac na cały pobyt,niestety nic nie daja swojego dla maluchow.

Ostatnia edycja:
reklama
Olis ale Ci wspolczuje. Tez doswiadczylam wielkiej "milosci" od tesciowej. Mam jej dosc. Tak mi na nerwy dziala ze szok. W niedziele moj dostal od niej kase dla maluchow hehe na wozek, jak wozek juz jest ale wiecie trzeba sie chwialic ze wozek kupila. boze drogi.... i teraz sie zaczynaja schody bo na dzis znow sie zapowiedziala. teraz sie jej nie pozbede a mialam taki spokoj przez prawie 2 miesiace nie odzywala sie. Olis szczerze Ci powiem, ze wole nie spac dniami i nocami przy dzieciach niz jakby miala mi taka osoba pomagac i denerwowac. Mnie moj tez wkurza bo w domu balagan a ja nie daje rady sama a on z ta noga kustyka i nawet smieci nie ma kto wyniesc bo smietnik strasznie daleko :/ ale przynajmniej byl dwa dni ze mna w domku a od dzis przez jakis tydzien dwa bedzie pracowal nie na wyjazdach wiec tyle z tego przynajmniej dobrego ze wczesniej w domku bedzie.

Olis pytasz czy czuc bol przy przekrecaniu, no wlasnie tego doswiadczylam dzis w nocy, przeszywajacy bol :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry