reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Ladyk - super, gratuluje. Ladna waga jak na tc, no i dobrze, ze zero problemow. ale malutcy pewnie sa. Moi mieli 51cm a i tak wygladali jak pale pchelki.

co do ruchow - nigdy nie wiedzialam ktory to sie rusza, moglam sie jedynie domyslac.

pierwsze ciuchy - ja urodzilam w 37tc waga 2200 i 2800, o 51cm i powiem wam, ze mialam ok 8 kompletow ciuchow 50roz i ich w to ubieralam. W 56 sie topili, ale ze juz nie mialam glowy i czasu zeby cos zamawiac po porodzie a maz tez byl w szoku to ubieralam ich w 56 tylko podwijalam rekawy. Nie powiem, za duze byly te 56 ale po 2tyg juz byly w sam raz. I jakos tez tak szybko przeskoczyli potem na 62. Generalnie nie oplaca sie kupowac duzo tych 50 bo one sa na krotko. chyab, ze sa jakies promocje abo ktos sie z kasa nie musi szczypac.

reklama
Aliamaris ja przewaznie czuje bo są dziwacznie ulozeni i latwo poznać tylko nozki im sie mniej wiecej w jednym miejscu zbiegaja wiec wtedy to nie wiem. Ale dolny jest glowkowo wiec on mi wgniata sie w szyjke a gorny poprzecznie nad pepkiem i dokladnie widze jak wypycha glowke czy pupe :) a dzis bylam na wizycie i czeka mnie juz raczej na pewno cc bo ciezko by im bylo sie ładnie teraz ustawić. Ale ogolnue wszystko ok szyjka dluga skurczy brak a chłopaki pięknie rosną 1560 i 1640 <3 byle jeszcze z 6 tyg. Paulettach ja kupilam troche spiochow i body 50. Wiecej nie kupuje bo tak rosną ze raczej na dlugo nie beda potrzebne takie małe :) I na wyjscie mam dwa miski z hm na 50-56. Ladyk jak tam maluszki kiedy wychodzicie? I jak z karmieniem piersia?

Ladyk,gratulacje;)
Jak dzieciaczki?

Paulettah,mialam kupione do szpitala 56,ale ubranka byly 2x wieksze jak moje dzieci.Pielegniarki smialy sie,ze najlepiej to w zabawkowym kupic ubranka.W "50" rowniez plywaly i to dosc dlugo.Mimo,ze "gonily" dzieci urodzone o czasie.
Moje kurczaczki mierzyly 47 i 48cm;)
kup na wszelki wypadek ubranka w rozm
50,bo nigdy nic niewiadomo;)

Ja mam sporo takich na 50 i wiekszych tez, miałam szczęście, bo wszystko dostałam od siostry, nic nie musze na razie z ubranek kupować, może tylko śpiworki na wyjście, bo zima będzie.

I już wiem, że będzie dwóch chłopców :))

U nas około 20 stycznia, dokładnie jeszcze nie ustaliliśmy z lekarzem, bo pewnie za wcześnie, żeby wiedzieć. Będziesz mieć cc czy sn?

Ladyk - serdeczne gratulacje! Punkty i waga godne podziwu! I tylko doba na neonatologii, super. Podziwiam poród naturalny.

Ciuszki - faktycznie 50 na pierwszy miesiąc. Moje miały 46 i 50cm, więc 56 były o wieleeee za duże.

reklama
Aliamaris ja przewaznie czuje bo są dziwacznie ulozeni i latwo poznać tylko nozki im sie mniej wiecej w jednym miejscu zbiegaja wiec wtedy to nie wiem. Ale dolny jest glowkowo wiec on mi wgniata sie w szyjke a gorny poprzecznie nad pepkiem i dokladnie widze jak wypycha glowke czy pupe :) a dzis bylam na wizycie i czeka mnie juz raczej na pewno cc bo ciezko by im bylo sie ładnie teraz ustawić. Ale ogolnue wszystko ok szyjka dluga skurczy brak a chłopaki pięknie rosną 1560 i 1640 <3 byle jeszcze z 6 tyg. Paulettach ja kupilam troche spiochow i body 50. Wiecej nie kupuje bo tak rosną ze raczej na dlugo nie beda potrzebne takie małe :) I na wyjscie mam dwa miski z hm na 50-56. Ladyk jak tam maluszki kiedy wychodzicie? I jak z karmieniem piersia?

U mnie pod koniec ciazy wlasnie najeiwcej sie krecili. W 35tc jak wychodzilam z patologii to obaj byli ulozeni glowkowo. nawet ordynatorka mnie na sn namiawiala. A w 37tc jak przyjechalam rodzic to ten drugi byl miednicowo ulozony i juz wiadomo bylo ze cc. Tak wiec, nigdy nie wiadomo. Choc ja sn bym sie nie zdecydowala z wlasnej woli.

Do góry