reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Bardzo dziekuje dziewczyny. Dzis wstalam, umylam wlosy, troche pochodzilam i zaczal mnie bolec brzuch wiec juz leze. Do lazienki jasna sprawa, tak samo do lekarza przeciez bede jezdzic. I do dentysty.
Mam nadzieje na lezenie w domu, to jednak komfort.
Paule daj znac jak z Twoimi chlopakami, moze nie zechca tak szybko wychodzic.
Od ktorego tyg zaczela sie Wam skracac szyjka?

U mnie 28tc. Ja juz sie nastawiam ze 33/34 będzie ciecie ale oni sa duzi i silni wiec dadzą radę :)

reklama
Dziewczyny jak wyglada rezim lozkowy w szpitalu? Pozwalaja Wam isc pod prysznic, umyc wlosy, czy trzeba plackiem lezec? I jak wyglada sprawa z pozycja pollezaca?
Leze teraz w domu i nie wiem co dokladnie znaczy "bezwzgledne lezenie". Robie sobie herbate, troche rysuje - na polsiedzaco, ale nie wiem czy powinnam?

najlepiej jak zapytasz swojego lekarza.

W szpitalu rezim byl jak nie mozna bylo nawet do WC wstać tylko lezec. Byla jedna taka dziewczyna ze mna na patologii. Polozylia ja w 24tc a urodzila jakos w 31tc. Nie miala w ogole szyjki.
Ja lezalam bezwzglednie przez pierwsze 2 dni jak w 31tc trafilam do szpitala ze skurczami i podejrzeniem odplywajacych wod plodowych. Potem moglam chodzic do toalety, pod prysznic. Lezalam na boku albo w pozycji pol-siedzacej i nikt mi uwagi nie zwracal. Oby nie siedziec tak calkiem bo to podobno szyjke moze zkrocic. Przelezalam tak 4 tyg na patologii potem 2 w domu i urodzilam w 37tc. Tak wiec glowa do gory. Lez.

Mnie wczoraj dzieciaki tak skopały przez kilka godzin że znowu skurczy dostałam. Dzisiaj po wizycie ponownie mam zleconą kroplowke z magnezem raz dziennie :-(

Ja dostałam dzisiaj trzecia kroplówkę z fenoterolem i wracają do 3x ktg dziennie i powiedzieli ze spuchlam i faktycznie od piątku +2kg wiec podobno to juz tuż tuż taka reakcja organizmu ze poród sie zbliża. Zgadzacie sie?

Aniu a Ty sie nie łam widzę ze obie tak cierpimy masakrycznie :(

Jestem już tym wszystkim bardzo zmeczona. Ciągły ból i leżenie. Milion leków. Pauleettah trzymam kciuki żeby twoje dzieciaki jak najdłużej były w brzuszku. Musimy jakoś dać radę.

Aniu ja tez wiem dokładnie jakie czujesz ale u mnie to juz końcówka nie wiem ile ich przetrzymają jeszcze z tydzien albo dwa i koniec i wiem ze to moze okropne ale czeka ma to z utęsknieniem bo juz nie daje rady. Dzis u mnie 32 równe a podobno przy jednokosmowkowyvh 34 to juz donoszone

reklama
Do góry