reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Hey dziewczyny!
Zaawansowane MAMY rzeczywiście rozeszły się po szpitalach - zostałam sama na placu boju...
W czwartek mam wizytę, zobaczymy czy będzie już ustalona data cc czy jeszcze mam się bujać.
Obwód brzucha to już 125cm :szok:, a jeszcze tydzień temu było 120. Teraz najwięcej rosną pewnie...

Piękna pogoda, życzę miłego weekendu :-)

reklama
Już nie moge się doczekać zakupów przygotowań ....achhh

Dziewcyny to niesprawiedliwe bo wszelkie kalkulatory, suwaczki,opisy ciąży są tylko o ciąży pojedyńczej!! To jakaś dyskryminacja!!

Monia w którym tyg ta fotka była robiona??

poziomki to był 32 tydzień, a zakupy to rzeczywiście sama przyjemność :-) U mnie wszystko czeka, tylko lokatorzy jeszcze się nie śpieszą. Czasami zajrzę do tego ustrojonego łóżeczka i wyobrażam sobie te dwie małe główki, które tam będą leżeć. Ciężko będzie oczy oderwać...:-)

Witam!!! To ja najszczęśliwszam matka polka :-):-):-):-):-):-)

Postanowiłam, że wam opisze jak to u mnie było z przyjściem na światm moich chłopców. Otóż miałam sie zgłosic do szpitala 20 X w 39 tyg.ciązy, ponieważ poród sam się nie rozpoczął to chcą mnie miec na obserwacji :tak: No wiec rano odprawiłam chłoców,jednego do przedszkola a drugiego do babci i pojechałam z mężem do szpitala. O godzinie 9.30 jestem na izbie przyjęc............ dowiedział sie ze juz dziś były dwie cesarki, wiec położą mnie na patologii ciązy i mam czekac ................... moze cersarke bede miec w czwartek rano -powiedzieli, no chyba ze poród sie sam zacznie. No wiec jak to u mnie bywa wszystko siedzi w psychice, wiec podpieli mnie pod ktg i skurcz za skurczem wyszedł na zapisie :-):-):-) choc ja oczywiscie nic nie czułam, poza stawianiem sie brzuszka :-):-):-) przyszedł lekarz i mnie zbadał i powiedział ze według niego chłopkai sie cisna na swiat i dzis urodze :-):-):-) potem usg .............chłopki ułożone jeden główkowo, drugi miednicowo, wiec bedzie cc:-):-) Posadzili mnie na wózek i zawieźli na sale operacyjną,potem wywiaz z anestezjologiem, podawanie danych do książeczek dzieci, cewnik, znieczulenie................... i o 12.01 Nikodem juz na świecie a o 12.02 Hubert też już z nami :-D:-D:-D anin sie obelżałam to już chłopaki były przy mnie i tak juz pozostało do teraz :-D:-D:-D:-D Wszyscy na odziale byli pod wielkim wrażeniem jak taka mała osóbka urodziła takich fajnych, donoszonych chłopaków. Powiedzieli, że nie pamietają kiedy mieli takich zdrowych i fajnych bliźniaków :tak::tak::tak::tak:A teraz już od poniedziałku jesteśmy w domu, a ja wogóle nie czuje że mam dzieci w domu, normalnie aniołki mi się trafiły, spią po 3-4 godziny, nawet w nocy po 5-6h pija po 10 min. i znowu spią :-D:-D:-D:-D A ja siedze nadnimi z moimi starszymi synami i sie nie umiemy nimi nacieszyc.

Pozdrawiam wszystkie rozpakowane i nierozpakowane mamusie :-D:-D:-D Bycie matką to najlepsza rzecz jaka nas mogła spotkac. Ja zajmuje sie sama moimi czterema chłopakami no i mężem i nikt mi nie pomaga, sypiam w nocy, karmię tylko piersią i jestem szczesliwa, więc baby głowa do góry :-D:-D:-D Grunt to dobre nastawienie i cieszyś się z tego co się ma:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewcyny to niesprawiedliwe bo wszelkie kalkulatory, suwaczki,opisy ciąży są tylko o ciąży pojedyńczej!! To jakaś dyskryminacja!!
[/COLOR]

poziomki na lilipie.com są dla suwaczki dla ciąży bliźniaczej
są nawet dla trojaczków :tak:
Obwód brzucha to już 125cm :szok:, a jeszcze tydzień temu było 120. Teraz najwięcej rosną pewnie...

monia WOW! faktycznie duży masz brzuszek:-)
aż sobie sprawdziłam miarką jak to będzie jak będę miała takiego brzuszka
ku memu zdziwieniu odkryłam, że nie widać stóp i pewnie chodnika :)
ale się będzie działo...
powiedz ile kilogramów przytyłaś w ciąży?
Twoje dzieciaki rosną jak na drożdżach to i brzuszek rośnie!

matka-polka jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego spokoju i Twojej siły
Gratuluję i TAK TRZYMAJ!!!!!!!!!!!:tak:

matko-polko to piękne, że tak wszystko super się układa, jeszcze raz gratuluję :-):-)

oleniolek pamiętam jak byłam na obecnym Twoim etapie ciąży i też mierzyłam, bo dziewczyny podawały podobne wymiary. Myślałam, że to naprawdę ogromniasty brzuch :szok: No i takiego doczekałam się. Stopy widać jak pochylę się do przodu, albo od boku :-D Przytyłam 23kg. Ja mam 172cm wzrostu, więc i dzieci może będą nienajmniejsze. Aczkolwiek nie liczę na to, że przekroczą 3kg.

Ogólnie to nie jest tak źle. Np. jestem w stanie stać po kąpieli na 1 nodze po to by posmarować drugą stopę kremem:tak::yes:Z depilacją wszelką też sobie radzę :tak::yes: Samochodem jeżdżę...

Nie masz czym się na zapas martwić :eek:

Monia mamy podobne wymiary na koncowce mialam 24 kg na plusie w brzuchu 124 a mam 170cm, dzieci 3300 i 3200 takze Twoje tez pewnie spore beda

Matka polka jeszcze raz OGROMNE GRATULACJE!!!

Monia ja mam 176cm:) w obydwu ciążach miałam taki brzuch że na czubku brzucha trzymałam się czubkami palców!!
Ciekawa jestem co będzie teraz!!! Moje starsze dzieciaki były duże te pewnie też urosną:D
Kiedy zaczął tak okazale wyglądac??
Na suwaczku masz napisane że maluchowi jest już ciasno hahaha a co dopiero dwum??

reklama
Do góry