reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Bibiana mojemu to wczoraj łzy normalnie w oczach stanęły jak sobie pomacał piętkę a ten go jeszcze w rękę kopał :-)
kopniaki jak dla mnie do przyjemnych nie należą ale właśnie lubię patrzeć jak się tak wypinają :-D
polka też mam takie kłujące bóle w środku no i fakt do przyjemnych nie należą. Dobrze, że małej udało się wyciągnąć kleszcza
gotadora jak podrosną jeszcze troszkę to będziesz wiedzieć co jest co :tak:
Miss dziś w B-B widziałam wózek bardzo podobny do Twojego nawet kolor granatowy ale to nie byłaś ty bo te bliźniaki już z 9-10m-cy miały
jjka na początku tak brzuch nie rośnie mi cokolwiek było widać w 13tc a gdyby nie takie szybkie rozciąganie się macicy to pewnie i później by było
Ineska tak w miejscu jajnika jakby? Bo tam często boli bo się rozciąga wszystko

reklama
Tigla wrzuciłabyś zdjęcie swoich księżniczek :tak:

JJka oj mi brzuszek bardzo późno "wyszedł" koło 20 tc wcześniej było coś widać ale nikt nie wierzył, że to bliźnięta, ale potem nawet nie wiem kiedy urósł :szok: tak więc spokojnie masz jeszcze sporo czasu :tak: a jeżeli to Twoja pierwsza ciąża to brzuszek może być później widoczny....

Ineska może to być rozciągająca się macica, ale najlepiej poradzić się lekarza.

Ostatnia edycja:
Jjka u mnie tez dosc szybko brzuszek zaczal rosnac ale to nie ma reguly, nie zamartwiaj sie i nie nakrecaj ze cos jest nie tak z dziecmi.

Ineska ja niestety nie mialam takich boli wiec nie pomoge,byc moze to rozciaga sie macica ale wydaje mi sie ze lepiej to skonsultowac

Gotadora jaki fajny masz brzucholek i kolorek wlosow tez super:-)

Ledwo przeżyliśmy :eek: taki skwar, że masakra...
Tigla Opole 2.0
Maluchy poważone i pomierzone - Zuzinek 5660 i 65 cm, a Maciuś 5760 i 63 cm - oj rosną w siłę maluchy. Dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, bo utrzymuje się asymetria wynikająca z ułożenia w macicy - ale bardziej jest nam potrzebna stymulacja niż rehabilitacja sama w sobie. Za to na następnej wizycie czeka nas usg brzucha i nieszczęsna morfologia.
Gotadora - brzucholek jak malowany:-)

Jjka - u mnie brzuch pozno wyszedl. Na etapie 11 tyg nic nie bylo widac. Zreszta ja dosc dlugo wygladalam jak wzdeta )))
Tak wiec bez paniki. Poki co fasolki male wiec maja jeszcze czas zeby sie uwidocznc
Ineska - to moze byc rozciagajaca sie macica. W ciazy czezto cos kluje zaboli. Ale dla spokoju zawsze mozesz spytac lekarza.
Rozyczko - GRATULUJĘ! !!! Piekna waga chlopakow. Niech rosna zdrowo

To jest asymetria ułożeniowa - szczególnie Zuzia wygina się w rogalik. Czasem to mija samo, a czasem dziecko trzeba postymulować. Generalnie to nic groźnego. Tak samo Maciek miał bioderka na granicy normy - ale dużo leżenia na brzuchu załatwiło sprawę.
Generalnie u nas to jeden dzień sprawił że objęto nas kontrolą wcześniakową. Wiadomo że maluchy siedziały w brzuchu ciut krócej i zawsze lepiej dokładniej sprawdzić.

Lilonka rosna Twoje smerfy oj rosna :-) i zeby tak dalej bylo i zeby sie rozwijaly jak najlepiej...:-)
Dzis u mnie wiaterek troche powiewa i w nocy burza przeszla i mozna powiedziec ze da sie oddychac ale i tak siedze w domu a nawet drzemke sobie zrobilam co mi sie nie zadarza...

reklama
Dziewczyny rozpuściłyście się z tego gorąca, że tu taka cisza? :-)
polka możesz napisać jeszcze raz nick tej dziewczyny co była przede mną do rozpakowania się?

Do góry