reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

myślałam o czym takim tylko że tako ale mi się w drzwiach na podwórze (gdzie mieści się wózkownia) nie mieści bez odpinania skrzydła, więc szukam czegoś jedno za drugim ... a waga dzieci super!! ja córę rodziłam w 40t i miała 3200 :)

Julia może Ty mi napisz, jak się robi bliźniaki bo mnie już kilka znajomych par pytało jak to się robi a ja nie wiem. Ty może masz jakiś sposób skoro to już drugie :-)

np.u mnie to zasługa Clostibergryt-u :) choć za pierwszym razem było 1 :) a teraz ruszyłam na podwójnej dawce i jest 2 :p

Mamy tutaj taki wątek gdzie możesz popatrzeć w jakich tyg dziewczyny rodzą i z jaką wagą, bo na to raczej nie ma reguły https://www.babyboom.pl/forum/mamus...u-i-z-jaka-waga-urodzily-sie-blizniaki-43203/
eh dużo maluszków koło 32-34 tc :(, ale są też takie donoszone ...no nic trzeba czekać na rozwiązanie oby jak najpóźniej ...na razie maluchy w pn miały po 150g i 135g wiec jeszcze troche :D trzeba być dobrej myśli :)

Ostatnia edycja:
reklama
Justynia882 spokojnie,nie jest powiedziane,że jak bliźniaki to wcześniaki,myśl pozytywnie:-):tak:a no tak,nasze dzieciaczki w tym samym wieku są.a więc będę miała z kim pogadać po porodzie i wymienić się doświadczeniem jak okiełznać takie trzy potworki:-)

Witam nowe mamy :-)

Widzę, że ładnie się trzymacie w trójpakach po tym szale z majowym wysypem :tak: i oby tak dalej. Trzymam mocno kciuki-od jutra niestety tylko jeden, bo jutra operacja nadgarstka (na razie tylko jeden).

Moje dziewczynki były donoszone (wg szpitala 38tc-liczą zaczęte)

Justynia ja mam zooma i jestem bardzo zadowolona : duże gondole, bardzo zwrotny, no i wszędzie wjadę-a o to mi głównie chodziło. Ogólnie prosty w obsłudze. Co prawda słabo widać drugiego dzieciaka, ale dla mnie ważniejsza była możliwość braku ograniczeń w poruszaniu się wózkiem. Jeżeli myślisz o typie jeden za drugim to zoom jest z nich najlepszy. Musisz się dobrze zastanowić czego od wózka oczekujesz i jakie trasy będziesz pokonywać.

ja od skurczy partych do urodzenia łożyska rodziłam 3 h a dzieci przekręciły się główką w dół w 35 tygodniu. u nas bliźniaki to czyste szczęście nie efekt leczenia czy coś w ogóle teraz mieliśmy mieć trojaczki ale jednego dzidziusia poroniłam, a jeśli chodzi o wózki to ja jakoś nie mogę się przekonać do tego jeden za drugim na szczęście moim prawie wszędzie wjadę ;)

Tigla kciuki za nadgarstki &&&&&&&&&

Julia ale fajnie podwójne bliźnięta :tak:

ja jakoś taka zmęczona jestem, na szczęście dziś chłodno, bo te upały mnie wykończą :confused2:

Tigla kciuki mocno zacisniete za operacje!!!

Julia to faktycznie Wam sie udalo:-) rzadko to ma miejsce a jednak sie zdarza:-)

Gotadora wazne ze macie swoje dwa babelki i ze jestescie szczesliwi:-)

Ja po wizycie, wszystko ok z szynka ale od jutra mam sie zjawic w szpitalu na sterdy,wiec czeka mnie trzydniowy pobyt w ulubionym miejscu przez nas wszystkich:-)

Różyczko !!!! Z całego serca gratuluję! Piękna waga ;) Najważniejsze,że Dzieciaczki zdrowe :) Trzymaj się dzielnie i walcz o laktację, naprawdę warto!

Witam kolejne bliźniacze mamy, życzę spokojnego przebiegu ciąży i poodu!

Podziwiam Was trójpaczki, że w takie upały wytrzymujecie... Jak widzę na ulicy takie umęczone oblicza mam w ciąży, to aż serce się kraje...
Długich suwaczków życzę i spokojnego "dźwigania szczęscia"!

Rzadko tu teraz zaglądam, bo mam sporo na głowie. Moje dzieciaczki super rosną i prawidłowo się rozwijają. Wyszli już prawie z asymetii. Tydzień temu ich zaszczepiłam i niestety coś się po tym rozwinęło, bo gorączkowali i do tej pory kaszlą, muszę wrócić do pediatry żeby osłuchał. Poza tym ok, w weekend ruszamy na pierwsze wakacje ;)

Lilonka! Wielkie te Twoje Skarby! Między nami nieduża różnica, a moi panowie dopiero 5 kg przekroczyli (tylko cyc) i zastanawiam się, czy w gondoli do końca lipca sie pomieszczą... A jak u Ciebie z przestrzenią? W niektóre upalne dni też karmię prawie non-stop, ale jak chce im się pić, to nie ma wyboru ;) Czasami biorę ze sobą butlę z moim mlekiem i dopajam, jak nie mam gdzie nakarmić.

Ostatnio kupiłam 3 biustonosze w H&M - takie sztywniejsze, świetnie biust trzymają, cena chyba 59 pln, polecam. A z Alles to taki link (?): Biustonosze do karmienia, staniki dla karmiących, bielizna karmienie, Alles, Carriwell, Benefit bo już nie pamiętam... Ja dla siebie 2 zamówiłam w kwietniu i nadal nie dotarły (mam blisko sklep który je sprzedaje)...

Bibiana, chyba masz już swój bujaczek z BrightStarts, ale piszę, bo obiecałam: moje się dobrze spisują, choć niezbyt często ich używam, ponieważ ciągle jestem poza domem, ale chłopcy są w nich spokojni i fajnie im się świat ogląda z tej perspektywy. Kupiłam nowe, ale widziałam używane na allegro w dobrej cenie.

Miss - nie rezygnuj z bloga !!! Może późno, ale też przyłączam swój głos do chóru fanów ;) pięknie i wesoło ubierasz w słowa codzienność przeżywaną z bliźniaczym szczęściem, od razu lepiej się na sercu robi. Pisz, pisz, pisz! Powodzenia! ;)

wszystkim życzę zelżenia upałów i dobrego tygodnia!

Justynia ja mam zooma i jestem bardzo zadowolona : duże gondole, bardzo zwrotny, no i wszędzie wjadę-a o to mi głównie chodziło. Ogólnie prosty w obsłudze. Co prawda słabo widać drugiego dzieciaka, ale dla mnie ważniejsza była możliwość braku ograniczeń w poruszaniu się wózkiem. Jeżeli myślisz o typie jeden za drugim to zoom jest z nich najlepszy. Musisz się dobrze zastanowić czego od wózka oczekujesz i jakie trasy będziesz pokonywać.
jedyne co mnie odstrasza w zoom-ie tp cena :szok: na 100% kupie bez fotelików bo mam po córce nowego X-cara (który oczywiście nie jest kompatybilny :-( ) a drugi pożyczymy... no i kolory z tej kolekcji mało atrakcyjne jak dla mnie ... ale cóż nic innego mi w oko nie wpadło i już zaczynam zbierać kase :)

reklama
Nova mama duże te Twoje chłopaki :tak: a dopiero co się urodziły, ale ten czas leci:sorry2:
Co do tych stanikow to ja zamawialam na allegro, ale dziwne, że Tobie jeszcze nie przyszły, może napisz do nich lub zadzwoń....mam nadzieję, że to nie oszuści :no:

Dziękii za relacje co do bujaczka, ja zamowiłam póki co jeden, ale po wypróbowaniu na wodzie mineralnej :szok::-D przeszedł test i zamówię drugi, bo warto. Mam nadzieję, ze mało będę musiała używać funkcji bujania ale na pewno przy kąpieli będzie niezawodna :tak:
Ja też wolę kupić nowe, tzn chciałam używane, ale ja się zawsze boję że będą poniszczone itd, itp, a poza tym mój brat w styczniu spodziewa się dzidzi więc jakby co to będzie jeden dla nich:tak:

Justynia racja ceny tych wózków przerażają, a trafić na używany w dobrej cenie i i w wyglądzie to masakra, ja kupuję nowy taki Wózek dla blizniaków K2PLUS + 2Gondolki+Okrycie (3339314625) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Polka super, że wszystko ok, nie zazdroszczę pobytu w szpitalu, ale będzie dobrze, ja mam nadzieję, ze mnie on na razie ominie i trafię dopiero ok 35 tc na te zastrzyki, niby w szpitalu mowili mi że jak mam krążek i dobrze trzyma to nie ma sensu wcześniej dawać sterydów, a np, jak będę mieć termin cc to wtedy wcześniej do szpitala i dadzą zastrzyki.

Ostatnia edycja:
Do góry