reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

NovaMama - a i Twoje chłopaki sporawe :-) do moich mają 3 tygodnie to jeszcze nadrobią ;-) U mnie też na cycu, mm podajemy tylko w podbramkowych sytuacjach.
A huśtawka z bright statrsa czasem życie ratuje i zdrowie psychiczne :-)
W gondole się jescze spokojnie mieszczą. Myślę że powinny wakacje przejeździć - u mnie to chyba w długość poszło - Zuza w 4 tygodnie urosła 6 cm i niektóre ubranka ubrałam raz czy 2. Z resztą Maciek urósł 5, więc niewiele mniej. Mam kilka par jeansów dla niego ale kiszą się na pòłce, bo gdzie w taki upał ubierać. Tak naprawdę mamy kilka rzeczy wygodnych do ubrania, a reszta leży i robi sztuczny tłok :-)

Witam nowe trójpaczki :-)

Tigla - kciukasy kochana za szybką i udaną operację :-)

reklama
Różyczka - gratulacje!!!!My od wczoraj już jesteśmyw domu:-):-):-):-) 40 dni plus 10 moje na patologi aż płakac mi się chce że to już po :-) karmimy się cycem i butelką (żeby nabierać ciałka) chlopaki narazie sa w jednym łóżeczku jak jeden płacze to drugi go słucha mam nadzieję że bedzie łatwiej :-)

Cześć wszystkim!A oto obiecane zdjęcie DSCN2552.jpgTrochę nie bardzo oddaje prawdziwy rozmiar ale jest:-)

Załączniki

• DSCN2552.jpg
    DSCN2552.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 64
gotadora ale brzuszek :) jak na 22t to pokaźny :tak:
multimama2 super brzuszek :)
a jeżeli chodzi o bujawki to ja polecam w 100% HUŚTAWKA-LEŻACZEK DELUXE 3W1 FISHER PRICE (1176662186) - Archiwum Allegro (trzeba na dół zjechać by aukcje zobaczyć), same się bujają ale jak dziecko podrośnie można zdjąć z ramy i używać jako bujaczka/ fotelika moja mała teraz ma 15m-c dalej w nim siedzi i książki ogląda/lale buja/pije soczek wiec super praktyczny... rok temu za nowy dałam coś koło 400zł ale naszukałam się :)

Ostatnia edycja:
Hop hop :-) melduję się dziś nieco mniej spocona i spuchnięta ;-)

Polka super że wszystko ok, 3 dni w szpitalu są jeszcze do przeżycia :-)

Bibiana ładny ten Twój wózeczek!! Jak temperatura u Ciebie? We wrocławiu chłodniej ale mi i tak duszno i gorąco :-\

Ja dziś po wizycie u gin i po ktg. Wszystko (tfu tfu) ok,pessar siedzi :-) pogadalam dziś z lekarzem o tym jaki e ma wobec mnie plany,stwierdził że strategia polega na czekaniu i tyle. Jak to u was wygląda? Czy lekarze planują skierować was wcześniej do szpitala? Ustalać datę cc? Mam mętlik w głowie.

Pozdrawiam :-)

Ostatnia edycja:
MAma super wieści!!!!!!! Bardzo się cieszę, ze już w domku :tak:

Multimama, Gotadora super brzucholki :tak:

Gloriane u nas tez chłodno, ale mimo tego nogi i tak puchną :-( ale nie aż tak bardzo jak przy tych upałach.....w niedziele to aż mnie bolały :-(

Super że u ciebie wszystko ok :tak: oby tak dalej, ja jutro ide do gina to sie dowiem jakie ma plany, ale jak tak rozmawialiśmy wcześniej to mówił, że 38 tc cc, ale tak z tydzień wcześniej do szpitala aby mnie już obserwowali i ustalili dokładny termin.

Ale ja coś czuje, że wcześniej mi wody odejdą, nie wiem może to mylne przeczucie....oby :tak:

Dziewczyny czy u Was tez pojawia się opuchlizna i ból stawów w palcach u rąk??:eek: Od kilku dni budziłam się z lekko opuchniętymi dłońmi a od wczoraj dodatkowo z mocnym bólem palców, zginanie ich jest tak bolesne że aż płakać mi się chce:-( Czy to może być zespół cieśni nadgarstka? Moja mama coś wspominała, że miała podobną dolegliwość w ciąży ale wciąż nie wiem jak sobie z tym radzić:-(

Bibiana, ja właśnie tak sobie to wyobrażam jeśli chodzi o poród. Chciałabym np w 37 tc zostać skierowana do szpitala i już. A mój lekarz powiedział wczoraj, że jak dotrzymam to w 37 tc ściągamy krążek i czekamy na akcje. A ja się strasznie boję, że np jak zacznie się akcja porodowa w domu to pójdzie tak szybko, że nie zdąża zrobić cc i będę musiała urodzić sn i coś złego się stanie:-( Wiem, że poród to nie kwestia 10 minut ale podobno też po pessarze akcja może pójść naprawdę szybko, tym bardziej, że rozwarcie to mam od 29 tc:eek:

Mój gin woli aby mi w szpitalu sciągneli pessar....bo mowi że to różnie bywa, może być tak, że będzie już rozwarcie, a może być tak, ze nic sie nie będzie działo, bo pessar może wszystko wstrzymać, u mnie niby też było rozwarcie :eek: ale czy było na pewno tego nikt nie wie :cool: ale tak czy owak pessar wszystko pozamykal na 4 spusty :-D w 22 tc jak leżałam w szpitalu to miałam rozwarcie wewnetrzne, ale po tygodniu leżenia wszystlko się pozamykało.

A daleko masz z gabinetu lekarza do szpitala?

reklama
Bibiana ho ho ho mój szpital jest na drugim końcu miasta. Czytałam o dziewczynach, które po ściągnięciu krążka miały już od razu np. ponad 5 cm rozwarcia:eek: i tego właśnie się boję. Chyba na kolejnej wizycie muszę z nim pogadać o tym:cool2:

Do góry