reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Zenia nie wypuszczą Cię do domu, bo skurcze masz nieregularne i akurat w danej chwili na ktg nie wyszły, a powiesz że miałaś nad ranem takie bolesne (mi lekarz powiedział, że jak będę mieć skurcze bolesne to mam od razu do szpitala jechać) a uwierz mi że ze szpitala Cię nie wypuszczą,
Albo tak jak Justynia pisze, że nie czujesz ruchów, albo że słabiej je czujesz, a do domu nie mogą odesłać.

Szpital nie udowodni Ci, że nie miałaś skurczu np godzinę temu.

reklama
Zgadzam się z Bibianą, jak byłam na patologii to do mojego pokoju co najmniej dwie dziewczyny w wysokiej ciąży przyszły ze skurczami, których KTG nie wykazywały a mimo to z IP skierowali je na oddział i do domu nie puścili.

Ja tez sie zgadzam ze jesli nawet na ktg Ci skurczy nie wykryja to do domu nie odesla zwlaszcza ze to blizniaki:-)
A ja mam pytanie. Z rok przed zajsciem w ciaze okazalo sie ze mam kamyka w woreczku i czesto mialam bole. Jak zaszlam w ciaze odpukac zadnego bolu nie bylo,nie wiem tylko czy mam poinformowac mojego lekarza ze mam takie cos?czy to jest istotne? Sama juz sie zakrecilam w tej sprawie:-)

Cześć dziewczyny,

Polka ja myślę,że powinnaś powiedzieć a lekarz zadecyduje, czy jest to istotne czy nie, ale wydaje mi się,że lepiej aby wiedział.

Mi dziś dr powiedział,że w poniedziałek mam usg - już wpisane jest w moją rozpiskę i jak nadal będzie good to do domu leżeć :-)

Polka pewnie, ze lepiej powiedzieć lekarzowi :tak:

Gotadora to oby było dobrze :tak: zawsze lepiej leży sie w domu niż w szpitalu.

A ja wczoraj w końcu zamówiłam wózek :-D już nie mogę się doczekać jak przyjdzie....

reklama
Ja jak już chciałam jeden obok drugiego to zastanawiałam się nad tym co ma Zenia X-lander, tylko, że chciałam aby maluszki jak bedą jeszcze w gondolkach to były twarzą do mnie i po wielu poszukiwaniach trafiłam na ten, mam nadzieje, że się sprawi dobrze :tak:

Do góry