reklama

Ciąża po 40

cześć dziewczynki
dochodzę do siebie po oddaniu roboty i zdziwiona jestem, że nie mogę się wyzbierać. No ale jak się robi w 3 miesiące coś, na co powinno się mieć przynajmniej rok, a w dodatku pracuje się z dziecięciem przy cycu, to organizm musi zmobilizować wszelkie rezerwy, a potem regeneracja trwa.
Wykonaliśmy zresztą akcję - chciałam być na formalnym odbiorze prac, a to gdzieś prawie na Ukrainie ( no tuż przy granicy). No i pojechaliśmy z Maksiem, który był cudowny zarówno podczas pobytu w hotelu jak i podczas formalnych spotkań z inwestorem itp. za to okazało się, że nie znosi jeździć samochodem po ciemku... Ratowaliśmy się Mozartem, piszczącą żyrafą, gryzakiem z pozytywką i dzwonkiem na niedźwiedzie. Skończyło się na stworzeniu małej orkiestry z butelki po mineralnej, puszki po orzeszkach, dzwonka, kosmetyczki i łyżeczki... W desperacji próbowałam nawet zatkać młodego cycem bez wyjmowania z fotelika...
Wróciliśmy do domu, robota oddana, jest chwila oddechu to się zaczął cyrk ze zwierzętami. Pies ma coś ze skórą - wet obejrzał i kazał wykąpać. Nie wiem, jak to się stało ale bydlę samo wskoczyło do wanny. Kąpałam wczoraj wieczorem - nadal jest mokry. W dodatku kot jakiś marny...kocica jest bardzo stara i to chyba po prostu jej dolega. Ledwie powłóczy łapami, jeść nie chce, a co gorsza nie pije. Byliśmy z nią na kroplówce właśnie, zobaczymy...

reklama
Flo, kotu by trzeba badania. Zaczelabym od krwi na mocznik i kreatynine bo kotom lubia siadac nerki. Przy okazji profil watrobowy czemu nie... A jeszcze zanim krew, to... czy ktos jej zagladal do pyszczka? Nie ma stanow zapalnych/popsutych zebow?

Rief za dwa tygodnie mdłości powinny przejśc. Na razie rano sucha bułka, imbir i gorzka herbata - innych metod nie ma.
Ollena przepadł bilet, na szczęście 20 funtów tylko więc jakoś można to przeboleć. Teraz czekam na dom... obiecane mam że na święta na pewno będziemy razem. Oby!
Zajrzałam dziecięciu w paszczę i co?!?! w nocy wyrósł kolejny ząb. O zgrozo DOLNA dwójka, której kompletnie nikt sie nie spodziewał bo oznak rośnięcia nie było. Wanda jest zatem szcześliwą posiadaczką pięciu zębów w dziwnej konfiguracji :-D

hejka, Paćka mi kompa zepsuła:no: piszę od starego, może mi naprawi potem mojego grata.
Aniu będzie dobrze:tak:

Ollena od 1 do 6 ..niezła jest...wiesz, że ja też miałam z Paćką rżne nocne akcje, wszystko się skończyło, śpi super teraz, może i Twoja gwiazda się niebawem naprawi:tak:

Poważnie podejrzewam moje tabletki anty o powodowanie u mnie deprechowych nastrojów....no i nie wiem co z tym fantem zrobić:no: Przy okazji libido = 0, jeszcze ze 3 tygodnie temu mogłabym codziennie:no: czy już zmieniać na inne czy poczekać??? myślę też o tej Mirenie, ale z drugiej strony i ona może to samo powodować, i co wtedy, wyciągnę sobie ot tak imprezę za 7 stówek:-(Napomknełam staremu o wazektomi, ale dostaje wtedy piany na mordzie:baffled:

Wandzia spała niespokojnie dzisiaj i dużo piła letniej herbatki. Myslałam że ma kaprys takowy żeby mi noc zatruć :-) a to wylazł ząb. Kupy idealne, żadnej gorączki... czyli teraz w kolejce góra i może by łaskawie drugi dolny dorósł bo dziecko mi zaczyna dziwnie wyglądać :-D
Majuśka to tabsy, załóż zwykłą spiralkę bez hormonów. Działa doskonale, nie czujesz tego jak mireny... a nie ma ryzyka ze zmianą libido czy nastrojów. Ja już tupię nogami z niecierpliwości bo wiem że mi gratis zafundują to w UK :-D I przede wszystkim zwykła spiralka to połowa ceny mireny...

Majuska bo niestety ma :tak:.Tabletek anty jest naprawdę dużo według mnie weź do końca to co masz i marsz do gina czas na zmianę.Mam nadzieję ,że trafisz na coś co będzie na tyle w porządku by stosować.Ja teraz biorę cerazette nastrój jako taki to raczej listopad i pustki w kasie działają przygnębiająco.Brak@ to + duży+.Libido w skali 1-10 tak na 3 czasem 4 więc ponizej normy ale to też może od zmęczenia jeszcze ani jednej nocy nie przespałam w całości po porodzie ,a w dzień trudno mi się zasypia więc chodze niedospana.

reklama
Majuśka to jest kwestia przekonań, dla mnie akurat jajo z plemnikiem nie są dzieckiem - to tylko dwie komórki. Oczywiście każdy ma inne zapatrywanie na tę sprawę. Są jeszcze globulki plemnikobójcze, dość skuteczne ale upierdliwe w stosowaniu. Jeżeli jesteś wrażliwa na hormony to obawiam się, że wybór anty masz naprawdę bardzo niewielki... Poza tym mirena oprócz hormonów ma działanie identyczne - hormon nie zadziała to masz wczesnoporonne. Po to umieszczana jest w macicy. Takżę musisz poważnie przemyśleć temat.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry