reklama

Ciąża po 40

Generalnie od poniedziałku czuję się rewelacyjnie...i po cichu Wam powiem, że seks nie pomaga...hehe...w wywołaniu porodu:-D:-D:-D

he, he..ale tez nie szkodzi:-D narobiłas mi smaków, ale co zrobić, stary w robocie, a wieczorem na pewno wszystko mi "opadnie" :-D

Andzike no to korzystajcie z pieknej pogody bo ponoć na wekend znowu deszcze:-D..tradycja:-Di zdrówka dla mamy:tak:

Flo, ale ksiązka to ma chyba inny tytuł, nie? fakt postaci jest mnóstwo, mój stary to ogarnia ja nie do końca:-D

Mój bachor dzis wyszykowany na bóstwo do żłoba, wymknał się rano na taras, po kilku minutach poszła dalej w teren i była unużana w błotku i piachu, no i awantura, bo przeciez na hałdzie piachu u sąsiadów jest super, gdzież to zabierac dziecko, myć i przebierać:no::no::-Dstraszny łobuziak, ale taka jest ostatnio aparatka, praktycznie ni epłacze i ni emarudzi tylko odkrywa świat, myślałam, że będe tęsknić za takim kochanym malutkim niemowlakiem, ale sie nie da, bo bachor jest coraz to kochańszy i właściwie morda mi się cały czas smieje jak na nia patrzę:-) cudnie się wyuczyła, bo zaraz po kąpieli, wypiajmy razem butle kaszki ( pod korek - 250 ml to za mało) potem pokazuje palcem na łóżeczko, wkładam ją tam nieśpiącą, daję buziaka i ona sobie tam sama zasypia konferując z misiami i książeczkami, życ nie umierać, kochany bachor:-)idę coś na obiad wymysleć, chociaz strasznie mi się nie chce gotowac dziś, jakoś rozleniwiona jestem, miałam pudelka rano, potem gabinet i jeszcze wieczorkiem tereier tybetański na fryzowanie przychodzi....robota jest:-)

A Zoyka gdzie, rypie???

reklama
Wszyscy rypią??? :szok:
Zajrzałam w paszczę swego dziecięcia bo się pluło kilka dni i miało delikatną sraczkę. Przewidując trójkę na luzie podeszłam do tematu i cóż... ujrzałam nowo wyrżnięte trójki w ilości czterech sztuk jdnocześnie. Nie pytajcie mnie jak Wanda to robi, po prostu wyrastają jej zęby przez noc z niewielkimi dolegliwościami dwa dni wcześniej. Córcia ma posiada SZESNASCIE zębów :eek:

Dogonila Karola... Karol... Gadam po polsku, czytamy ksiazeczki, recytuje mu wierszyki ( ze zrozumieniem i uczuciem) i co? I moje dziecko chodzi dzis po domu i powtarza: "bejbi, bejbi, bejbi...". Gorzej - wita sie mowiac "aje".

No własnie Flo "Gra o tron" to tytuł filmu np sezon 3 to"Nawałnica mieczy" poprzednie na podstawie innych tytułów.Majuska zgadzam się dzieciaczki takie sa kochaniuśkie ale czemu jakos potem z tego wyrastają:eek::-(nie powiem bo Adaś jakis zaczyna być taki poważniejszy troskliwszy bycie tata go chyba zmienia .Wanda podziwiam:tak::-Dtyle zebów może dlatego tak wszystko ślicznie zjada jak sie ma tyle zebiszczy to nie jest trudne;-):-).Malfi ja wiem ,że seksik nie działa ale za to był miluśki potem obowiazkowy post więc se nie żałuj;-):-D:tak:.Kłaczku Karol zdolniaszka.Zoyka gdzieś zagubiona.Asia to nawet fotki małej nie pokaże ,a naobiecywała sie opowieści z porodówki.:-(Znów popadało czyli zepsuło piękny słoneczny dzien bo nawet nie podlało:eek:

Rypałam pół dnia, raport prawie skończony, Kacper pała ogromnym uczuciem do mojego firmowego laptopa, dużo większym niż ja :no:
Poza tym strasznie rozmarudzony, nic nie chce jeść, nie wiem czy jakieś zęby nie idą... :no:
anka_d - szesnaście???:szok: wynik naprawdę imponujący :-D u nas na razie cztery i tego się trzymamy :-)
Majuska - skorzystaliśmy z pogody, jeszcze w zimę odkryłam fajny nieduży parczek ze stawikiem niedaleko nas - dziś się tam wybraliśmy, Nelka zachwycona moczyła się w wodzie, a Szira ganiała ptaszory (jej ulubione zajęcie). A my z Kacprem zalegliśmy sobie na kocyku, bardzo było przyjemnie :-)
mama zapowiedziała się na jutro, ale tak m dobrze w domu, że nie wiem czy jej nie odwołam :biggrin2:
Pamiętam jak kiedys napisałaś, że aktualny wiek w którym jest dziecko zawsze jest dla rodzica najfajniejszy :-) póki co twierdzę, że najfajniejszy wiek to jakieś 10miesiecy :-D

Malfi - my od siódmego miesiąca mieliśmy zakaz seksu, odliczaliśmy dni do 38tyg, kiedy będzie można się poseksić bez stresu o wcześniejszy poród :-Di nie zdążyliśmy, bo Kacper od razu pchał się na świat :-D
a moja przyjaciółka, po kolejnym ktg czeka na jakieś skurcze - póki co cisza i spokój, a leci jej 41tydzień :sorry2:
Flo - gratuluję Maksiowi kolejnych zębów :-)
kłaczek! - segregując śmieci znalazłam opakowanie od zagłówka Kacpra - to jest ten model
http://www.fabrykawafelkow.pl/plecaki-i-torby/2449-zaglowek-travel-friends-benbat-1-4-kot.html

Ostatnia edycja:
Co tu takie pustki??? :szok:
Kacprowi chyba zaszkodził dzień ze mną bo do tej pory nie śpi... Nic nie jest w stanie go ubić, więc puściłam po podłodze i czekam aż sam padnie... :sorry2:

reklama
Co tu takie pustki??? :szok:

Rypie się:-D

Aniu Wandzia jest nieziemska z tymi zębiskami, gratuluję !!!:-D jak Twój nastrój?? może masz brak magnezu, ja mam, czułam się ostatnio troche zmęczona, i od tygodnia mam skurcze w łydkach podczas snu nocnego, tak więc zaopatrzyłam się w magnezik, migdały i pestki z dyni, mam nadzieje, że mi sie polepszy:-)

Paćka mi kaszle coś ostatnio i gilik jest z nosa..podejrzewam alergię niestety:no:, wszystko kwitnie , buzuje, pyli, pewnie na coś ma:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry