• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Generalnie od poniedziałku czuję się rewelacyjnie...i po cichu Wam powiem, że seks nie pomaga...hehe...w wywołaniu porodu:-D:-D:-D

he, he..ale tez nie szkodzi:-D narobiłas mi smaków, ale co zrobić, stary w robocie, a wieczorem na pewno wszystko mi "opadnie" :-D

Andzike no to korzystajcie z pieknej pogody bo ponoć na wekend znowu deszcze:-D..tradycja:-Di zdrówka dla mamy:tak:

Flo, ale ksiązka to ma chyba inny tytuł, nie? fakt postaci jest mnóstwo, mój stary to ogarnia ja nie do końca:-D

Mój bachor dzis wyszykowany na bóstwo do żłoba, wymknał się rano na taras, po kilku minutach poszła dalej w teren i była unużana w błotku i piachu, no i awantura, bo przeciez na hałdzie piachu u sąsiadów jest super, gdzież to zabierac dziecko, myć i przebierać:no::no::-Dstraszny łobuziak, ale taka jest ostatnio aparatka, praktycznie ni epłacze i ni emarudzi tylko odkrywa świat, myślałam, że będe tęsknić za takim kochanym malutkim niemowlakiem, ale sie nie da, bo bachor jest coraz to kochańszy i właściwie morda mi się cały czas smieje jak na nia patrzę:-) cudnie się wyuczyła, bo zaraz po kąpieli, wypiajmy razem butle kaszki ( pod korek - 250 ml to za mało) potem pokazuje palcem na łóżeczko, wkładam ją tam nieśpiącą, daję buziaka i ona sobie tam sama zasypia konferując z misiami i książeczkami, życ nie umierać, kochany bachor:-)idę coś na obiad wymysleć, chociaz strasznie mi się nie chce gotowac dziś, jakoś rozleniwiona jestem, miałam pudelka rano, potem gabinet i jeszcze wieczorkiem tereier tybetański na fryzowanie przychodzi....robota jest:-)

A Zoyka gdzie, rypie???

reklama
Wszyscy rypią??? :szok:
Zajrzałam w paszczę swego dziecięcia bo się pluło kilka dni i miało delikatną sraczkę. Przewidując trójkę na luzie podeszłam do tematu i cóż... ujrzałam nowo wyrżnięte trójki w ilości czterech sztuk jdnocześnie. Nie pytajcie mnie jak Wanda to robi, po prostu wyrastają jej zęby przez noc z niewielkimi dolegliwościami dwa dni wcześniej. Córcia ma posiada SZESNASCIE zębów :eek:

Dogonila Karola... Karol... Gadam po polsku, czytamy ksiazeczki, recytuje mu wierszyki ( ze zrozumieniem i uczuciem) i co? I moje dziecko chodzi dzis po domu i powtarza: "bejbi, bejbi, bejbi...". Gorzej - wita sie mowiac "aje".

No własnie Flo "Gra o tron" to tytuł filmu np sezon 3 to"Nawałnica mieczy" poprzednie na podstawie innych tytułów.Majuska zgadzam się dzieciaczki takie sa kochaniuśkie ale czemu jakos potem z tego wyrastają:eek::-(nie powiem bo Adaś jakis zaczyna być taki poważniejszy troskliwszy bycie tata go chyba zmienia .Wanda podziwiam:tak::-Dtyle zebów może dlatego tak wszystko ślicznie zjada jak sie ma tyle zebiszczy to nie jest trudne;-):-).Malfi ja wiem ,że seksik nie działa ale za to był miluśki potem obowiazkowy post więc se nie żałuj;-):-D:tak:.Kłaczku Karol zdolniaszka.Zoyka gdzieś zagubiona.Asia to nawet fotki małej nie pokaże ,a naobiecywała sie opowieści z porodówki.:-(Znów popadało czyli zepsuło piękny słoneczny dzien bo nawet nie podlało:eek:

Rypałam pół dnia, raport prawie skończony, Kacper pała ogromnym uczuciem do mojego firmowego laptopa, dużo większym niż ja :no:
Poza tym strasznie rozmarudzony, nic nie chce jeść, nie wiem czy jakieś zęby nie idą... :no:
anka_d - szesnaście???:szok: wynik naprawdę imponujący :-D u nas na razie cztery i tego się trzymamy :-)
Majuska - skorzystaliśmy z pogody, jeszcze w zimę odkryłam fajny nieduży parczek ze stawikiem niedaleko nas - dziś się tam wybraliśmy, Nelka zachwycona moczyła się w wodzie, a Szira ganiała ptaszory (jej ulubione zajęcie). A my z Kacprem zalegliśmy sobie na kocyku, bardzo było przyjemnie :-)
mama zapowiedziała się na jutro, ale tak m dobrze w domu, że nie wiem czy jej nie odwołam :biggrin2:
Pamiętam jak kiedys napisałaś, że aktualny wiek w którym jest dziecko zawsze jest dla rodzica najfajniejszy :-) póki co twierdzę, że najfajniejszy wiek to jakieś 10miesiecy :-D

Malfi - my od siódmego miesiąca mieliśmy zakaz seksu, odliczaliśmy dni do 38tyg, kiedy będzie można się poseksić bez stresu o wcześniejszy poród :-Di nie zdążyliśmy, bo Kacper od razu pchał się na świat :-D
a moja przyjaciółka, po kolejnym ktg czeka na jakieś skurcze - póki co cisza i spokój, a leci jej 41tydzień :sorry2:
Flo - gratuluję Maksiowi kolejnych zębów :-)
kłaczek! - segregując śmieci znalazłam opakowanie od zagłówka Kacpra - to jest ten model
http://www.fabrykawafelkow.pl/plecaki-i-torby/2449-zaglowek-travel-friends-benbat-1-4-kot.html

Ostatnia edycja:
Co tu takie pustki??? :szok:
Kacprowi chyba zaszkodził dzień ze mną bo do tej pory nie śpi... Nic nie jest w stanie go ubić, więc puściłam po podłodze i czekam aż sam padnie... :sorry2:

reklama
Co tu takie pustki??? :szok:

Rypie się:-D

Aniu Wandzia jest nieziemska z tymi zębiskami, gratuluję !!!:-D jak Twój nastrój?? może masz brak magnezu, ja mam, czułam się ostatnio troche zmęczona, i od tygodnia mam skurcze w łydkach podczas snu nocnego, tak więc zaopatrzyłam się w magnezik, migdały i pestki z dyni, mam nadzieje, że mi sie polepszy:-)

Paćka mi kaszle coś ostatnio i gilik jest z nosa..podejrzewam alergię niestety:no:, wszystko kwitnie , buzuje, pyli, pewnie na coś ma:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry