reklama

Ciąża po 40

hej,

Wrzucilam zdjecia zeby pokazac efekt cienkopisów z Biedronki.

Julka zawsze miała bujne włosy. Teraz ma niefajne bo jak dla mnie za długie i nie wiadomo co z nimi robić. Włażą do oczu i jedyne co jest sensowne to kitka na czubku albo dwie . Spineczki spadają. Mam ochotę skrócić Julce włoski i zrobić grzywkę :)

Z myciem była jazda od zawsze. Zawsze ryczy przy spłukiwaniu ale juz się przyzwyczaiłam. Są długie i tylko po J&J się nie plączą.Po Nivea Baby był koszmar bo robiły się kołtuny w myciu.

reklama
Andzike WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO I NAJPIĘKNIEJSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!!! 100 LAT!!!

Ollena - pies z takim zadem to kaleka, po prostu.

Dwie scenki z dziś:
1) wybraliśmy się do H&M, bo tylko tam mają gładkie czarne skarpetki dziecięce (skądinąd nie mieli tym razem). Wchodzimy, ja z rozdartym nieco Maksem na rękach i mówię do Adama " Bachory to tu chyba na górze mają" Na co wtrąca się stojący przy schodach ruchomych ochroniarz i z szerokim uśmiechem mówi "tak i szarańczę też!!!!"
2) wychodzimy z galerii handlowej na parking. Nagle słychać dźwięk silnika inny niż wszystkie. Maks zamiera w oczekiwaniu. W nasze pole widzenia powoli i majestatycznie wtacza się Harley - czarny i chromowy i skórzany, a moje dziecię drze z piskiem w tamtą stronę i podziwia to zjawisko z wyrazem religijnego uniesienia na twarzy, a oczy ma wielkie jak pięciozłotówki, a jak pan od Harleya dochodzi do wniosku że się przestawi kawałek dalej i ostrzega, że ryknie i "żeby się maluch nie przestraszył", rzeczony maluch reaguje na ten ryk jakby się do niego archanioł odezwał i biegiem goni zjawisko, żeby jeszcze się pogapić ( muszę ze wszystkich sił trzymać, żeby nie próbował dotykać)... Chyba zaczynamy zbierać na Harleya.

Flo scenki piękne, uśmiałam się:-D

Ollena fakt, labki też są i to kolejna rasa , którą zaczyna sie "masakrować" mieliśmy w schronie multum tego, wszystko do resocjalizacji, popsute:sorry2:, póki co nie kombinuja przy budowie, postawie, ale np. mnóstwo labkow ma róznego rodzaju alergie, choroby skóry, zapalenia uszu, non stop takie do gabinetu przychodzą.
A na łańcuchu to i jamnika i yorka można wypatrzeć;-)

Flo no z harleyem to i Amelia by ocipła z zachwytu wszelkie motory ,traktory qady to jej żywioł ale jak uzbieracie młodemu na harleya to jak se go sprawi podeslę smokuśkę;-):-)Ollena nie wsio ludzie spapraja rasy mało modne sa śliczne właśnie w swej prostocie uwielbiam szpice niemieckie ,foksteriery,psy gończe tam faktycznie zwraca sie uwage nie tylko na wygląd zewnetrzny ale i na charakter.A labki jak i Yorki to psy na topie i one maja wielka szanse na "popsucie".Zreszta majuska chyba wie najlepiej i z rasowych w schronach to chyba dużo jest właśnie onków ,amstafów i labradorów może York jakiś stary i chory bo to małe więc mniej kłopotów

Nie cierpię ryku Harleya. U nas ostatnio to modne i wszyscy nowobogaccy kupuja ryczace motory i nagle są fanami ( mam takich znajomych, okazała się nagle że całe życie byli pasjonatami owych motorów. Znam ich z 15 lat i nigdy słowa o tym aż tu nagle..
Flo - ale jasno widać w którą stronę pójdą zamiłowania Maksa. Zacznij odkładać :)

Zobacz załącznik 580286

Zoyka - nie obcinaj włosków, tylko spinaj, grzywkę też. Jeśli Julka nie protestuje przy wiązaniu włosków, to zapuszczaj. Ja Alince tylko na samym początku ze dwa razy podcięłam grzywkę i odpuściłam, bo ciężko z tym było, a odrastała w błyskawicznym tempie. A z tyłu w tym roku po raz pierwszy podcięliśmy włosy, bo trochę długie były i jak to określiła, jak siada na toalecie, to ją po pupie łaskotały.

Flo - nasz też zaczyna wykazywać zainteresowanie motoryzacją, ale fascynację motorami wykazuje Alinka.

Zoyka oglądane Juleczki to czysta rozkosz! Piękna jest
Adi prawie roczniaczek ) 15.08.2013 023.jpg

Załączniki

• 15.08.2013 023.jpg
    15.08.2013 023.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 62
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry