reklama

Ciąża po 40

reklama
Andzike, nawet mi nie mów, nie mamy jeszcze butów na zimę :no:
"Bartki" za 139 to całkiem tanio, jak na ich możliwości. Tyle, że raz się skusiłam na tanie sandałki i był to horror , obgryzały, były tak wyprofilowane że Maksiowi wyłaził bokiem mały palec, jakiś nonsens. W sumie na kadłub i rzyć to można dziecku bele co założyć, ale złe buty potrafią narobić szkód.

Flo - zgadzam się z Tobą, jak weszłam do Bartka i zobaczyłam jakie maja ceny to lekko osłabłam :no: ale nic to, ja przechodzę zimę w butach za 70zł,ale na tych dla Kacpra wolę nie oszczędzać.

Pisałam Wam, że ocieplają nam blok - dziś się dowiedziałam, że będą go malować na pomarańczowo.:szok:.. uwielbiam warszawską pstrokaciznę -mamy już na osiedlu jajeczną żółć, majtkowy róż i seledinek...:no: pomijam już drugi aspekt - w pracy pomarańcz, blok pomarańczowy, wózek pomarańczowy, a ja przecież nienawidzę pomarańczowego koloru! :-D

Do okulisty idę sama. M stwierdził,ze przesadzam z tą atropiną..... :szok:

Flo - kombinezon piękny. Szkoda ze dla dziewczynek nei mają nic ciekawego.

Andzike a ja byłam przekonana ze kijanka jest czerwona ! Znowu coś sobie ubzdurałam.

Jeny, ale drukarnia, teraz jak ja idę spać:sorry2:

Andzike, ale nudzisz z tą tęsknotą:-p:-D Kacper wydoroślał strasznie, a jutro na pewno dasz radę, jak ja widzę czasem babki w żłobie, to mi gały wychodzą z orbit :-D jedną ręką karmi bachora, drugą trzyma kolejnego na rękach, palcem u nogi wyciera gila kolejnemu, palcem od drugiej nogi kołysze jakiegoś usypiającego w bujaczku, to co ..TY se z dwójka nie poradzisz:-D

Zoyka to nic nie boli, wkładasz łepek brodą na taką podpórkę i patrzysz tak jak pani Ci każe w taką maszynę i tyle, ona sobie tam oko ogląda, może troszkę załzawić oko, więc pewnie chodzi o rozmazanie tuszu co najwyżej, no ale potem faktycznie jest ciężko z widocznością, jak masz blisko do domu i na piechotę to dojdziesz jakoś, ale inaczej to ciężko Ci będzie.

ja na razie kupiłam jedne buty Paćce w CCC , takie nawet nie głupie były, za 60 zł chyba;-), a co do wygody..to któras z dziewczyn z listopadówek pisała niedawno ( był to temat pt. jak tatusiowie ubierają dzieci) jak jej mąż przyprowadził córeczkę ze żłobka w butach, ona rozbiera, a tam z buta klocek wypada:-D..dziecku nie przeszkadzało:-D...ja umarłam, jest lepszy od mojego Marsa:-D

Misia to ten kombinezon co w czerwcu kupiłaś ??:-D:-D

laski widziałyście to :
http://kobieta.onet.pl/podczas-mszy...-upolowanego-dzika-wzburzeni-internauci/5l220
z pedofilią się już tak jakoś osłuchałam, a tu dzisiaj jeb ..i taki numer :D :D :D

Ostatnia edycja:
Misia - hihi! Poważnie? Trzeba zrobić zimowy zlot i wyeksponować nasze bachory razem, w kombinezonach. Właśnie, beppi - poddałaś mi pewną myśl... Ja też nie jestem pewna czy kocham "Bartka", jeżeli w ogóle to jest to trudna miłość, ale jakoś nie znalazłam alternatywy. To znaczy inaczej - zdarza mi się, że znajduję, ale z reguły są to rzeczy jeszcze droższe.
Andzike - to nie jest domena Warszawy, to jest wszędzie w tym kraju :no:. Wszechobecna pstrokacizna. A pomarańcz chyba powinnaś pokochać, w myśl zasady że jak się nie da zmienić to trzeba polubić.
Zoyka - a ja gdziekolwiek wchodzę to odnoszę wrażenie, że cały sklep dla dziewczynek, a ciuszki dla chłopców to margines. :-) Kupując ten kombinezon też miałam takie wrażenie - zresztą dziewczyńskie rzeczy wisiały pięknie, na tle ściany, na wysokości oczu, a po samcze trzeba się było czołgać w kucki;-).
Dno oka to mi badali sto lat temu, ale pamiętam, że nic nie widziałam, właziłam w meble i ściany.

Zoyka - iść możesz sama, ale jak masz zamiar sama wracać to lepiej zamów sobie wcześniej taksówkę :tak:

oo... faktycznie drukarnia :-)
Majuska - wiem, że nudzę, no ale komu mam ponudzić jak nie Wam? :-D a link - :no:

Dobra, idę spać, oczywiście psy stwierdziły, że skoro nie ma pańcia to zwolniła się miejscówka w łózku i będą mi towarzyszyć :-)

Ostatnia edycja:
Jadę komunikacją miejską bo to na drugim końcu jest.Najwyżej będą jaja :)

Powiem Wam,że Beppi mnie rozczarował. Pamiętacie jak kupiłam Julce śliczne , skórzane buciki na jesień ?
Półbuty Beppi
Mimo rzepów języki się podginały, zginały i suma sumarum wyłaziły górą. Julka ubrała te buty z kilka razy i stoją bo nie dało się w tym chodzić.

[h=1]Mamo jak się robi loda? [/h] http://kobieta.onet.pl/dziecko/nastolatki/mamo-jak-sie-robi-loda/xdj2j

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Zoyka - no taka duża i nie wie????

Lody waniliowe:
Składniki:
2 jajka
pół szklanki cukru
2 szklanki śmietany do deserów 30 lub 36% (ja robię z 30% śmietanką)
1 łyżka przegotowanej wody, ciepłej
Wykonanie:
Do jednej miski wbić białka, do drugiej żółtka. Białka ubić dobrze – nie musi być na sztywno, dodać połowę cukru i ubijać jeszcze chwilę, tak żeby rozpuścić cukier (około 2 minuty). Do miski z żółtkami dodać łyżkę przegotowanej wody i resztę cukru a następnie utrzeć całość, aż żółtka zrobią się jasne. Śmietanę wlać do osobnego naczynia i zmiksować (lub ubić), aż będzie mieć konsystencję kremu, dodać ubite białka i żółtka i wymieszać całość do połączenia składników. Przełożyć do salaterek, lub kubków (można zostawić w dużym naczyniu bez dzielenia na porcje) i włożyć do zamrażalnika na kilka godzin.

Lody czekoladowe:
Składniki:
900 ml śmietany kremówki
45 dag czekolady deserowej
150 ml wody
3/4 filiżanki cukru
4 żółtka
Sposób przyrządzenia:
Cukier rozmieszaj z wodą i podgrzewaj przez 5 minut. Czekoladę połam i dodaj do wody, rozpuść, a następnie ostudź. Dodaj żółtka (pamiętaj o dokładnym sparzeniu skorupek przed rozbiciem jajek) i dokładnie wymieszaj. Ubij śmietanę i wymieszaj z masą czekoladową. Zamroź.

Lody śmietankowe:
Składniki:
500 ml mleka,
8 żółtek,
150 – 200 g cukru,
250 ml śmietanki 36%
Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko zagotować i wlewać stopniowo do naczynia z żółtkami wstawionego do garnka z wrzątkiem, cały czas ucierając. Gdy masa zgęstnieje, zdjąć z ognia i dalej ucierać, aż ostygnie. Śmietankę ubić, wymieszać z żółtkami i przełożyć do maszynki do lodów. Gotowe lody włożyć do zamrażalnika. Lody mrożone dłużej niż 12 h należy wyjąć na 10 min. przed podaniem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry