• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Oczekujaca123 Amoksycyklina jest jednym z niewielu antybiotyków, które są podawane w ciąży. Jednak nie może być w zestawie z kwasem klawulonowym (bo ten już jest niebezpieczny). Także spokojnie jak trzeba bierz ten antybiotyk. Nawet kobietom karmiącym go przypisują i nie muszą one przerywać kp. Wylecz to paskudztwo, żeby później problemów nie było.

Mam pytanie, bo większość z Was jest doświadczona.
Mam dwoje dzieci.
W czerwcu poronieniu w 8tc ale zarodek przestał rozwijać się w 5tc.

W ND powinnam dostać okres ale nie dostalam w sb i w pn robiłam testy i wszystkie wyszły pozytywne.
Dziś byłam na becie ale wyniki dopiero jutro.

I mierzylam dzisiaj temperaturę starszemu dziecku i przy okazji zmierzylam sobie i wyszło 36.5. Czyli w ogóle nie podwyższona.
I w googlach naczytalam się, że to może być spowodowane zbyt niskim poziomem progesteronu. Wizytę mam dopiero 4.02.

I nie wiem czy spróbować umawiać się wcześniej, czy zbadać progesteron i wtedy kombinowac.
Nie chce powtórki tego co było;(

@Margosia Aby wiarygodnie stwierdzić czy tempoeratura jest podwyższona musiałabyś ją mierzyć cały cykl, o tej samej godzinie, tym samym termometrem... Jednorazowy pomiar nie jest wyznacznikiem zdrowej ciąży. Gratuluję dwóch kreseczek ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry