jestem w 34tyg ciąży. to moja druga ciąża. rok po roku. pierwsza zakonczyla się w styczniu 2019 - CC. druga zakończy się w styczniu 2020. moj ginekolog twierdzi, że jeśli blizna jest zagoila się (sprawdzą to dopiero w 38tygodniu ciąży
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Teoretycznie nie możesz. W praktyce zależy na kogo trafisz i jak argumenty przedstawisz
jestem w 34tyg ciąży. to moja druga ciąża. rok po roku. pierwsza zakonczyla się w styczniu 2019 - CC. druga zakończy się w styczniu 2020. moj ginekolog twierdzi, że jeśli blizna jest zagoila się (sprawdzą to dopiero w 38tygodniu ciąży) i dziecko jest odpowiednio ustawione, to mogę rodzić naturalnie. czy to odpowiedzialne? przecież grozi to pęknięciem macicy! mogę postawić się i zarządac CC?
Teoretycznie nie możesz. W praktyce zależy na kogo trafisz i jak argumenty przedstawiszRana na pewno się już zagoiła. Pytanie czy blizna będzie odpowiednio gruba, stąd czekanie do końca ciąży. Ryzyko pęknięcia jest niewielkie. Ułamek procenta.
Poczytaj
Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników dotyczące cięcia cesarskiego, str 169
Jeśli nie będzie medycznych przeciwwskazań, a ty wyrazisz chęć, to możesz rodzić sn
jestem w 34tyg ciąży. to moja druga ciąża. rok po roku. pierwsza zakonczyla się w styczniu 2019 - CC. druga zakończy się w styczniu 2020. moj ginekolog twierdzi, że jeśli blizna jest zagoila się (sprawdzą to dopiero w 38tygodniu ciąży) i dziecko jest odpowiednio ustawione, to mogę rodzić naturalnie. czy to odpowiedzialne? przecież grozi to pęknięciem macicy! mogę postawić się i zarządac CC?
jestem w 34tyg ciąży. to moja druga ciąża. rok po roku. pierwsza zakonczyla się w styczniu 2019 - CC. druga zakończy się w styczniu 2020. moj ginekolog twierdzi, że jeśli blizna jest zagoila się (sprawdzą to dopiero w 38tygodniu ciąży[emoji85]) i dziecko jest odpowiednio ustawione, to mogę rodzić naturalnie. czy to odpowiedzialne? przecież grozi to pęknięciem macicy! mogę postawić się i zarządac CC?
Hej! Jestem mamą rok po roku, 2 córki z 2017 i 2018 . Nikt nie dał mi szansy na wybór porodu SN. Wiem, że chyba od stycznia 2019 roku wrowadzili , że mała różnica czasowa między jedną ciąża po cięciu,a drugą ciąża nie musi już być rozwiązywana cesarskim cięciem. Natomiast wydaję mi się, że masz prawo żądać rozwiania przez cięcie. A argumentować to chociażby strachem przed pęknięciem macicy. Jeśli nadal lekarz będzie miał opory poprostu Go zmień lub zapytaj czy da Ci gwarancję na papierze, że bierze 100% odpowiedzialność w razie komplikacji. Pozdrawiam