reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża, tabletki antykoncepcyjne

Czesc wszystkim, postanowilam napisac na forum bo zastanawiam sie, czy byla ktoras z was w podobnej sytyacji.
Zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne, dostalam opakowanie na 3 miesiace, nie czulam sie po nich dobrze i w ostatnim tygodniu ostatniego blistra odstawilam je. Dostalam krwawienia na 2 tygodnie. Po okolo tygodniu byl stosunek bez zabezpieczenia, zrobilam test owulacyjny z czystej ciekawosci czy to byly te dni i wyszedl negatyw, po okolo kolejnym tygodniu znow stosunek bez zabezpieczenia, test negatyw.( Wyczytalam, ze negatywne testy owulacyjne przy lekach hormonalnych moga dac falszywie negatywny wynik)
Teraz mniej wiecej czas w ktorym znow powinna byc miesiaczka, mam od kilku dni okropne bole glowy, brzucha i plecow, miesiaczki brak, zrobilam test ciazowy ale negatyw. Dwa dni po zrobieniu testu zauwazylam mala nitke krwii na papierze a nastepnego dnia jednorazowo brazowy sluz. Bylam pewna, ze to juz okres przyjdzie ale Miesiaczki nadal nie mam.
Czy to kwestia rozlegulowania hormonow ? A moze ktoras z was byla w takiej sytuacji i okazalo sie ze jest w ciazy?

reklama
Czesc wszystkim, postanowilam napisac na forum bo zastanawiam sie, czy byla ktoras z was w podobnej sytyacji.
Zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne, dostalam opakowanie na 3 miesiace, nie czulam sie po nich dobrze i w ostatnim tygodniu ostatniego blistra odstawilam je. Dostalam krwawienia na 2 tygodnie. Po okolo tygodniu byl stosunek bez zabezpieczenia, zrobilam test owulacyjny z czystej ciekawosci czy to byly te dni i wyszedl negatyw, po okolo kolejnym tygodniu znow stosunek bez zabezpieczenia, test negatyw.( Wyczytalam, ze negatywne testy owulacyjne przy lekach hormonalnych moga dac falszywie negatywny wynik)
Teraz mniej wiecej czas w ktorym znow powinna byc miesiaczka, mam od kilku dni okropne bole glowy, brzucha i plecow, miesiaczki brak, zrobilam test ciazowy ale negatyw. Dwa dni po zrobieniu testu zauwazylam mala nitke krwii na papierze a nastepnego dnia jednorazowo brazowy sluz. Bylam pewna, ze to juz okres przyjdzie ale Miesiaczki nadal nie mam.
Czy to kwestia rozlegulowania hormonow ? A moze ktoras z was byla w takiej sytuacji i okazalo sie ze jest w ciazy?
To po kolei:
- pojedyncze testy owu nie są miarodajne
- po odstawieniu tabletek mogą byc takie zawirowania
- kazdy niezabezpieczony stosunek moze skończyć się ciążą
Poczekaj normalnie na okres.

Odstawiałas tabletki po konsultacji z lekarzem?

To po kolei:
- pojedyncze testy owu nie są miarodajne
- po odstawieniu tabletek mogą byc takie zawirowania
- kazdy niezabezpieczony stosunek moze skończyć się ciążą
Poczekaj normalnie na okres.

Odstawiałas tabletki po konsultacji z lekarzem?
Mieszkam za granicą, tu nawet nie robi się badań przed podaniem jakichkolwiek tabletek, każda kobieta dostaje te same, tabletki dostałam mailowo, nie było konsultacji ani przed ani w trakcie ani po stosowaniu tabletek 😒Testy owulacyjne miałam w pieciopaku z action, nie wiem na ile one są wiarygodne 🥴

Krwawienie kiedzy opakowaniami tabletek to nie okres a sztucznie wywolane krwawienie z odstawienia. Niewiadomo, jak teraz bedzie wygladal twoj cykl i kiedy dostaniesz miesiaczki. O ile ja wgl dostaniesz, bo rownie dobrze moglas zajsc w ciaze.

Do góry