reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Dziewczyny, napina mi się brzuszek. Tak ze 2 razy dziennie. Nie czuję przy tym bólu, ale mnie to niepokoi. Biorę magnez. Szyjka na badaniu była ok.

Czy któraś z Was też tak ma? Może to normalne?

reklama
Benefica u mnie tylko dziadek z mojej strony wykazuje inicjatywę, bo niestety babcia Nadii od strony mojego A to ma wnuczkę głęboko gdzieś. Jak to mój mąż ją nazwał pięknie: "babcia na pokaz" - ma drugą wnuczkę u córci i bardziej ją kocha chyba ;/

Kasiulka bądź dobrej myśli kochana, mam pomysł ja Ci oddam trochę wód ode mnie i ja nie będę miała już za dużo, a Ty nie będziesz miała za mało. Co Ty na to? Kochana wierzę, że dasz radę dotrzymać jeszcze trochę, żeby maleństwo chociaż ponad 2000 g ważyło.

Cyntia a może to skurcze Braxtona Hicksa? Jak Cię nic nie boli przy nich to są to zapewne właśnie te, mogą się w sumie już powoli pojawiać, a przygotowują macicę do porodu. Jak się nic nie dzieje, nie odczuwasz bólu, ani nic takiego i są bardzo rzadko to się nie martw :)

Dziewczyny, napina mi się brzuszek. Tak ze 2 razy dziennie. Nie czuję przy tym bólu, ale mnie to niepokoi. Biorę magnez. Szyjka na badaniu była ok.

Też tak mam, tak jak Kinia pisze, jak nie boli i nie ma ich często to jest to normalne :tak:

Kasiula, Natkusia trzymam za Was mocno kciuki i za Wasze Maluchy!

Malusiolka
przykro mi z powodu śmierci babci :-(Rodzinka jak zwykle się nie popisała ech. No i współczuję bólu zeba, to najgorszy ból na świecie :baffled:

benfica noo to imprezowałaś :-) Super :tak:Ja wczoraj nie mogłam uchwycić żadnej koleżanki więc wybralismy się do moich rodziców na obiad i byliśmy tam prawie cały dzień. Jakoś nam niedziela minęła.

Witajcie!
Miałam dzisiaj zacne plany skosić troszkę trawy koło domu ale jakoś pogoda nie zachęca do wyjścia. Jedynie +9 i jakiś wiatr, szaro buro i nijako :baffled: Chyba rzucę się w pokój syna i pomału zrobię porządki co już można wywalić, a co zostawić żeby przy przeprowadzce na góre było mniej. No zobaczymy :-p

Hej Kinia z checia bym wzięła jak by sie tak dało . U mnie na razie sucho od wczoraj rana ciekawe co dalej bedzie pewnie leżeć i tyle ale mogę leżeć byle jeszcze parę tyg

Hej tekla! Czy Ty widzisz, ze u mnie jeszcze Twój szaman skacze? ;-):laugh2:
Z tą wagą dziecka no to nigdy nie jest do końca jak być powinno. Mi chyba wychodziło, że synu ponad 4kg a urodził się 3810. Już masz wszystko gotowe czy nie?

Agamemnon pewnie że szamanka widzę :D zastanawiałam się czy to nadal mój taniec "uga ciaka" hahaha, Z ta wagą to wiem, że to tak nie do końca zawsze trzeba wierzyć temu USG. Mam tylko nadzieję, że jak się myli to w tą stronę, że wylicza mniej, a Tymek urodzi się większy... wyprawkę calutka mam gotową od 28/29tc bo nie wiedziałam co się będzie dziać, ile wytrwamy itp. tylko mebelki doszły jak byłam jakoś w 31tc, mężu poskładał, przewietrzyłam je z 2 tyg. wymyłam dokładnie kilka razy i ostatnio przeniosłam do nich ciuszki poprane, poprasowane i poskladane (wcześniej leżały w komodzie u nas w sypialni) Każdy mi mówił, że za szybko się za to biorę, ale bardzo dobrze zrobiłam, bo teraz max 5 min wytrzymuje w pozycji siedzącej i czuje duży napór, więc głównie leże... nie dałabym rady tego poprac, poprasować, pomyć itp. teraz

tekla cześć zaglądaj do nas częściej :tak: jak samopoczucie? Dobrze, że z maleństwem wszystko ok. Jeszcze kilka tygodni :tak:

Ewcia samopoczucie różnie. Raz lepiej, raz gorzej... jak to w ciąży :) ostatnio chyba mną hormony targają bo się jakaś płaczka zrobiłam, boje się jak to wszystko będzie, czy sobie poradzę, czy będę dobrą mamą, takie różne przemyślenia mnie nachodzą

Przedstawiam Wam.....(prace nad imieniem trwają), mego drugiego synka :-):-):-)
Zobacz załącznik 623544
Cały i zdrowy, wszystko w jak najlepszym porządku! Jestem happy! :-):-):-)

Świetna ta fotka!!!!!!!!!!! zapozował maluch idealnie :) a jakie typy imienne macie?

dziewczyny czy któraś z Was się orientuje jak wygląda urlop tacierzyński? Ja jestem niestety bezrobotna i nic mi nie przysługuje :-(

Na pewno przysługuje 2 tygodnie tacierzyńskiego do wykorzystania w ciągu roku. A co do rodzicielskiego to nie wiem niestety jak to jest.

Waży 1200 boże tak sie boje by jeszcze wytrzymać

Pij bardzo duzo wody, wody naturalnie wię wymieniają, więc przyjmując duzo płynów masz wpływ na polepszenie cyklu "produkcji"

Cyntia a jaki magnez bierzesz? Najlepszy jest magne b6 max, jest na cytrynianie i przyswaja się w 90% i ma az 100 jonów magnezu w jednej tabletce

Agamemnon masz rację pogoda nijaka dzisiaj ;/ też myślałam, że będzie lepiej, że pościel na balkon wyrzucę i pranie zrobię, żeby na balkonie schło, a tutaj lipa wszystko w domu się kisić będzie musiało.

Kasiula dobrze, że od wczoraj sucho, daj nam znać po obchodzie co i jak. Leżenie z pewnością będzie, mam nadzieję, że ktoś Ci będzie mógł przy Synku więcej pomagać w związku z tym? Bo jednak taki dwulatek to potrzebuje jeszcze dużo uwagi...

Dzisiaj wstałam w kiepskim humorze. Śniła mi się moja babcia, która niestety nie żyje już 5 lat. Śniło mi się, że miałam do niej jechać z Nadią i jak się obudziłam to pierwsze co pomyślałam, że zadzwonię do niej i zapytam jak się czuje, a potem uświadomiłam sobie, że jej już nie ma ;( Wiecie to była moja ukochana babcia, widywałyśmy się często, co weekend u niej siedziałam i byłam z nią bardzo zżyta, dlatego tak ten sen przeżyłam chyba...

dobry

Kinia oj ja tez nie lubie takich snów, budzą we mnie niepokój.

Kasiula a jakie badania będa robić? Mówili jak długo będziesz jeszcze w szpitalu?

Tekla będziesz wspaniałą mamą, jestem tego pewna. a to, że takie myśli Ciebie nachodzą to całkiem normalne.

U nas też pogoda kiepska, wieje, czasem pada, czasem słonko wyjdzie ale generalnie nie taką pogodę na wiosnę lubię. nie moge się doczekać cieplejszych dni.
Pomału zaczęłam kompletować torbę do szpitala, niby jeszcze sporo czasu zostało, ale wolę mieć już wszystko gotowe.
W środę wizyta, już dawno nie widziałam mojego maleństwa ciekawe co u niego :)
miłego dnia

hej dziewczyny :tak:

przepraszam, że ostatnio w ogóle się nie odzywałam, ale czytając co się dzieje z naszymi dziewczynami musiałam to przetrawić....

Kasiula
kochana wody uzupełniają się nieznacznie, wiem, że w Żorach "dolewają" wód płodowych... trzymam za Ciebie kciuki żebyś donosiła czy doleżała ciążę do możliwości bezpiecznego porodu ;*

natkusia za Ciebie też trzymam kciuki, nie daj się ;* musi być dobrze ;-)

reklama
Cześć dziewczyny przeżyłam jakoś ten weekend :-D trochę zmarnowana jestem i dziś po maleńku ogarniam domek bo nie mam sił, taka jakaś słaba jestem :sorry:

kasiula, natkusia trzymam za Was mocno &&& żeby wszystko było ok :tak:

tekla ja też często mam zmiany nastrojów raz cała promienieje i nie mogę się doczekać porodu, a za chwilę ryczeć mi się chce bo nie wiem czy dam radę :-(

u nas niby słoneczko świeci, ale zimno jest na zewnątrz :baffled: nie pamiętam żeby maj był tak brzydkim miesiącem jak w tym roku.
Ok dziewczyny ja uciekam dalej sprzątać, nie mam dziś weny na pisanie, wybaczcie :zawstydzona/y:

miłego poniedziałku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry