reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Cyntia to jak będziesz wiedzieć co i jak to daj znać zobaczymy wtedy i my:) ja też patrzyłam na tej firmy termometr, bo mamy taki normalny elektroniczny tej firmy i w sumie jestem zadowolona z niego:)

MamoTomeczka mam właśnie Lovi dynamiczny i dużo mam je chwali, więc na razie się wstrzymam, też w szkole rodzenia dostaliśmy:)

Co do kosmetyków to ja chcę kupić tylko jakiś emolient do kąpieli, mam krem do ciała, a rossman niedaleko, więc M będzie biegał, a na suchą skórę stosować zalecają to :Produkty - KOSMETYKA DZIECIĘCA - AQUASTOP® krem dla noworodków - Ziołolek, nawet u wcześniaków stosują w szpitalu u nas w PZ:)

MamoTomeczka jak my będziemy rodzić to upałów już nie będzie, 2 chyba starcza, u mnie w szpitalu do porodu radzą wziąć T-shirt:)

mamaTomeczka a może spróbujcie u Ani podawać jakiś probiotyk codziennie? My dajemy po antybiotyku jeszcze, ale u nas kupy są ok, może to pomaga... :confused: na pewno nie zaszkodzi... my mamy multilac :) a do butelki dr Brown dołączona jest taka mini szczoteczka do czyszczenia tej rurki, nie mieliśmy problemu z higieną :-p

cyntia
super, że Wam się udało fotelik wygrać :-D

My do pielęgnacji ograniczmy się do wody z dodatkiem olejku babyderam fur mama - niby dla mam, ale tam same olejki są ;), co 2-gi dzień myję Grzesia w Ziajce - olejek myjący, on super pomaga na początki ciemieniuchy, jak ma troszkę, to myję i od razu schodzi, dlatego myję profilaktycznie... :) do pupy bepanthen, w sytuacjach początków odparzeń sudocrem i tormentiol... i koniec :happy2:

Ostatnia edycja:
MamaTomeczka - nam też mówili, żeby używać tylko płynu do kąpieli, bo one i tak są przeważnie z jakimś emolientem i to zdecydowanie wystarczy i bez potrzeby nie smarować ciałka.
Ten balsam Emolium to kupiłam na promocji - 45%, więc bardzo się opłacało i w sumie sama go teraz używam na brzuszek ;) Jest genialny, super nawilża. Z resztą Emolium są bez parabenów i bardzo łagodne.
Ostatnio położna mówiła, żeby z balsamami to i tak wstrzymać się, bo może być zarówno, że maluszek będzie mieć suchą skórę, jak i to, że będzie mieć tłustą skórę.

Kuzynka na brzuszek polecała mi kupić ten Sab Simplex, bo przy jej synku się sprawdziło, ale co dziecko to inny brzuszek....

A w ogóle, to dzisiaj, gdy myłam twarz chwyciłam krem na rozstępy, a nie żel do mycia twarzy :-D Dobrze, że w dłoniach się skapnęłam :-D

Dziewczynki ja też mam Microlife BEZDOTYKOWY termometr NC100 Microlife NC 100 HIT! (4426871937) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i cieszę się ze go kupiłam. Szczególnie żemłodej trzeba było kilka razy dziennie mierzyć temp. Jednak przy dzieciach do 6 m-cy zalecaja robić 3 pomiary i zostawic najwyższy.

Cyntia - ja żałowałam że przy Julce nie miałam spiworka bo strasznie sie rozkopywała. Teraz już mam :-D a że rodzimy jesienią więc będzie przydatny. Jak masz TESCO w pobliżu to widziałam grube za 40-50zł bo teraz tam przecena na wszystko.

Benfica - czy to cos takiego? ZIAJKA KREMOWY OLEJEK MYJĄCY NA CIEMIENIUCHĘ 300ml (4426131581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Szczerze powiem nie jestem zwolenniczka oliwek :sorry2: i to by mi pasowało.

Ostatnia edycja:
iwo tak :tak: ja jestem bardzo zadowolona, w aptece zapłaciłam za niego 7zł :happy2: a odkryłam go przez przypadek, bo dostałam próbkę, nie miałam zamiaru zużyć, ale akurat Grześ miał początki ciemieniuchy i stwierdziłam, że zobaczę :cool2: ja w ogóle większość próbek to zużyłam na sobie, bo nie chcę od samego początku Grzesia chemią pakować ;-) u Gabrysia też tak robiliśmy, jedyne co, to przy Grzesiu używamy chusteczek nawilżanych od początku, przy Gabrysiu długo używaliśmy tylko zamoczonych płatków kosmetycznych... ale też nie ma co przesadzać :-p

A Grześ ma dziś dzień śpiocha :szok: śpi i śpi, będzie ciężka noc :dry:

No więc spytałam tego pediatrę na zajęciach na SR o termometr dla noworodka i on poleca dobry douszny, czyli skuszę się na ten polecany przez Was Microlife 100 :)
I co mnie zdziwiło, to, że zwykłym nie mierzy się w tych czasach temperatury w pupie (a ja tak myślałam :P), tylko pod paszką lub w pachwinie.

Ludzik - proszę, napisz jaki monitor oddechu kupiliście siostrze i czy jest godny polecenia (w sensie czy np nie włącza się po 10 razy w nocy bez powodu).

Iwo - dzięki bardzo za cynk co do śpiworków w Tesco. Muszę tam zaciągnąć P.
Do wózka coś takiego chciałam kupić Becik dziecięcy z wypełnieniem, bawełniany 70x32 + poduszka - sklep Melwa MARAN SKLEP | Rozki, beciki, posciele oraz wiele innych artykul�w dla dzieci - Becik na zamek kokos
a do łóżeczka jakiś śpiworek właśnie :)

MamaTomeczka - lecę czytać!!

reklama
[h=2]ANGELCARE, Monitor oddechu AC300 my kupiliśmy ten. włączył się im raz, ale nie wiadomo czemu, mały za chwilę zaczął płakać. Generalnie te "aniołki" mają dobre opinie. i w sumie nie wiadomo czy ten alarm był bo mały trochę dłuższą zrobił przerwę w oddechu czy co. Młody był wtedy bardzo malutki ok.2,5kg i monitor działał bo jak wyjmowało się go z łóżeczka zaczynał wyć. Siostra M mówiła, że zaczęła spać spokojnie:)
[/h]
Możesz zobaczyć też w smyku śpiworki też wyprzedawali. My mamy 2 w spadku, trzeci dostałam od przyjaciółki, ale kołderkę też chcę mieć w domu.

A co do termometru to też to przeanalizujemy w takim razie:) zbieram się powoli do lekarza, ciekawe co wymyśl teraz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry