reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Hej czekamy w instytucie na wizytę. Dziś poszłam do diabetologa w luxmed i lipa... nie mają tam poradni więc i tak muszę na NFZ iść. W piątek wyruszam do szpitala w którym zamierzam rodzic bo podobno nie idzie się zapisać telefonicznie a jak tam będę i powołam się na ginke to powinni mnie przyjąć od ręki. Niestety czeka mnie klucie glukometrem. Dietę i tak już stosuje.

A no i rosne jak na drożdżach :( jest mnie 10 kg więcej. Z młodą tyle na półmetku miałam.

Agamemnon - nawet się nie zastanawiaj i juz teraz weź tą babkę. I tak masz dużo roboty w domu a ogarnąć tak dużą powierzchnię to nie lada wyzwanie.
Jak emek? Zadzwonił pierwszy?

Ludzik - ach jak cudnie :) już niebawem będziecie w trójkę świętować.

reklama
Dzien dobry.

Pada i ma padac kilka kolejnych dni... typowo angielska pogoda, dobrze ze temperatura zadowalajaca okolo 20 stopni.

MamaTomeczka wspolczuje wczorajszego dnia, a co do Tomka to dobrze ze tylko tak to sie skonczylo. Wiesz jak to jest, jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz, a teraz nauczke bedzie mial. Musial sie sparzyc zeby wiedziec jak to jest, teraz na pewno bedzie sie trzymal z dala od ognia. Anulke cos musialo meczyc wczoraj, szkoda ze takie dzieci nie potrafia powiedziec o co chodzi, o ile latwiej by bylo. Kochana a moze jej juz zeby sie przedzieraja? Wiem ze to wczesnie ale niektore juz z zebem sie rodza. Mam nadzieje ze dzisiaj malutka da Ci odpoczac.
Kochana niby lada moment, ale ta niepewnosc kiedy sie zacznie, czy maz bedzie wtedy w domu, sama wiesz jak jest. Tez sie nie moge doczekac kiedy moja mala ksiezniczke zobacze.

Agamemnon nalezy Ci sie wypoczynek, jak zrobisz sobie jeden dzien wolnego od porzadkow to chata sie nie zawali. Ty i dzidzia jestescie najwazniejsi, moze maly daje Ci znac ze za duzo robisz? Wiesz z ta pomoca to nie taki zly pomysl. Maz pamietal o rocznicy?

Iwo bylyscie dzisiaj u lekarza? Jak ogolnie corka sie czuje?

Ludzik pewnie ze u Ciebie promiennie skoro maz taki romantico byl wczoraj. Jeszcze kilka dni i po remoncie wrocisz do gniazdka;). Czasem fajna taka rozlaka na kilka dni.

Malusiolka :* zagladaj do nas jak najczesciej, nawet tylko na chwilke, bo niedlugo o nas zapomnisz. Ucalowania dla dziewczynek:*

Mamuski jak nocka? Bobasy daly sie wyspac?

Franio ostatnio mało aktywny w nocy, ale za to w dzień nadrabia :-)

ja kończę pakowanie na wczasy :tak:

ostatnio się czuję strasznie samotna :-(

mąż ma od pon dwa tyg urlopu, ale tydzień będzie obecny i ciałem i duchem, a tydzień jakąś robotę będzie robił i zaś chłopa jakby nie było w domu :-(

Phoebe, no nie pamiętał :-( Dopiero jak powiedziałam, ze ma skleroze to zajarzył o co kaman. No co tu mówić....
Rozumiem Twoją niepewność, też tak samo myślę czy wszystko zdążę zrobić, czy będzie uszykowane, czy będzie M, czy mama moja da rade z H i zylion jeszcze innych myśli po głowie się już kręci :zawstydzona/y:

mychunia
kiedy jedziecie??

Ludziku poczekam do wrzesnia i zobacze, a nóż widelec B będzie mało absorbujący i dam rade sama? Jak nie no to wtedy załatwię sobie kobitke.

Malusiolka siemanko :happy2:

iwo nikogo nie borę jeszcze, poczekam i się zobaczy. No a M nie zajarzył pierwszy i czeka go za to kara :-p Ja juz mam na plus 9kg. Normalnie szkoda gadać :-(

Pobiłam dzisiaj filiżankę, pierwsza strata ciążowa. Aż mnie to ocuciło i zrobiłam dwa słoiki ogórków i właśnie piecze się kruche ze śliwkami bo taka ilośc ze ani to zjeść, ani kompot więc na małej blaszce będzie ciasto. No i ja się potem będę zastanawiać skąd te kg :cool:

Wagę lepiej omijać z daleka, a przynajmniej nie można sobie odmawiać pewnych przyjemności, bo w końcu zaraz się okaże,że jesteśmy więźniami w tej ciąży:) wiec Agamemnon pysznego cista życzę;)

Agamemnon trzymam kciuki żeby maluch był mało absorbujący:)

Agamemnon - 9 kg to ślicznie jak na 33 tydzień zobaczysz że nie bedzie czego zrzucac tylko ujędrnianie pozostanie :tak::tak::tak:ja wyliczyłam od mojej wagi startowej i moje 10 kg jest OK :sorry:

Phoebe - doktor była w szoku że tak poprawiły sie młodej wynki OB ma 5 (w czasie choroby nawet 82 było). Jako że dziewcze wygląda zdrowo i dorodnie został zniesiony zakaz ruchowy. Także od września z powrotem wracamy na basen no i nowe rolki trzeba zakupic :-):-):-)

Mychunia - gdzie sie wczasujecie?

nie załamywać się wagą - w obu ciążach przytyłam 27 kg! Ja dzisiaj planuje poćwiczyć z Chodakowską - trzymajcie kciuki ;p
phoebe - u nas tylko w nocy padało... czekam na deszcz jak na zbawienie (ominie mnie podlewanie ogródka) a tu kolejny dzień upałów...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry