• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciąża

L

Laura2323

Gość
Hej, w poprzedniej ciazy zdążyło mi się ze dziecko zostało wyciągnięte zbyt szybko.. stad moje pytanie.. cykle po odstawieniu tabletek anty wcześniej standardowe lub dłuższe, 1dc 17.06 , stosunek 22.06 przerywany oraz 28/29.06 stosunek z wytryskiem w środku oraz z 29 na 30 w nocy krwawienie 2 dniowe. Z którego stosunku bardziej prawdopodobna ciąża ? Crl 15.08 było równe 8tyg i 3 dni czyli owulacja była 6tyg 3 dni wcześniej ? Wiec wypada stosunek z 28/29?

reklama
Czytam 3 raz u nic nie rozumiem. Dziecko wyciągnięte za wcześnie?? Krwawienie po stosunku czy okres???
W poprzedniej ciazy dziecko miałam wyciągnięte zbyt wcześnie przez błędny termin porodu ustalony przez ginekologa , w obecnej ciazy 1dc miałam 17.06 , stosunek przerywany 22 oraz pełny 28/29 i krwawienie 30.06 dwudniowe czyli nie wiem czy srodcykliczne czy z jakiego powodu.. na dzień 16.08 crl odpowiadało 8tyg i 3 dniom czyli owulacja wystawiła 6tyg i 3 dni wcześniej ? Czy jest możliwość ze to ciąża se stosunku 22 czy raczej pewna 28/29?

reklama
No właśnie mi się nie składają te rozterki, bo przecież „termin porodu” to dość szeroki zakres…
na tym forum nikt mnie nie zaskoczy 😅 mając stosunki pelne z mężem, nie pamiętam żebyśmy mieli stosunki przerywane, no bo po co? Skoro już są pelne, to raczej człowiek wie, że może być ciąża, to po co te przerywane 🤔 skoro lekarz nie jest w stanie powiedzieć kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia, to skąd my na forum mamy to wiedzieć?🤷‍♀️

reklama
na tym forum nikt mnie nie zaskoczy 😅 mając stosunki pelne z mężem, nie pamiętam żebyśmy mieli stosunki przerywane, no bo po co? Skoro już są pelne, to raczej człowiek wie, że może być ciąża, to po co te przerywane 🤔 skoro lekarz nie jest w stanie powiedzieć kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia, to skąd my na forum mamy to wiedzieć?🤷‍♀️
Mam dokładnie takie samo wrażenie… dlatego, jeśli ktoś aż tak docieka, z którego z stosunku jest ciąża w mojej głowie zapala się lampka „test na ojcostwo”, przecież to nie ma znaczenia w normalnej sytuacji.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry