• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

APTEKA
Do noska:
-Frida - urzadzenie do czyszczenia
- sól fizjologiczna Gilberta najlepiej bo fioleczke można zamknąć (uzywając do oczek i tak nie ma znaczenia bo po otwarciu sie rozjałowi:tak:)
-można zamiast soli np Marimer (duzo dawek i cena ok) lub Sterimar baby
Na gorączke:
-najlepiej na początek najmniejsza dawke paracetamolu ( i tak trzeba dzielić) w czopku -ok 10-15mg na kilogram masy ciała
syropek Nurofen od 3 mca dopiero
Oczka:
-tak jak pisałąm sół fizjologiczna
Pupa:
-linomag maść (nie krem)bardziej tłusty
-bepanthen maść (dość droga)

reklama
Kolka:
-najlepeij na początek Espumisan krople
-Esputicon krople (duzo drozsze i na krocej wystarczaja)
-Infacol (niewygodny bo trzeba podawac przed kazdym karmieniem)
-Viburcol czopki ( podaje sie jak dziecko jest rozdraznione lub jak ma kolki albo zaparcia zamiast glicerynowych 1 g)

Mysle ze na poczatek wystarczy, jak cos mi sie przypomni to dopisze:tak:
Mozna do przemywania oczek jałowe kompresy (pakowane po 3 w paczuszce).

stokrotka ja zdecydowałam się na serię kosmetyków nivea na początku będę używać mydelka do kąpieli potem płynu i balsam też kupiłam w razie czego wolę to niż oliwkę a gdyby małemu nie służył to wykorzystam go na sobie;-)
z apteczki to ja mam na razie tylko malutką gruszkę do noska w tyg zakupię całą potrzebną resztę.

Do noska : frida + sól f. albo jakas woda morska do psikania
oczka : gaziki jałowe + sól f.
do pupy : masc linomag i krem bambino
ja mam kosmetyki z serii bambino i tak jak martusia pisze jak dziecku nie podpasuje cos to ja bede uzywala :)
na kolki i gorączke nic nie kupuje poki co bo apteka pod nosem dosłownie:tak:

Dziewczyny sorry ,że tak bezpośrednio ,ale temat zakupów z apteki i kosmetyków był już wałkowany kilkakrotnie .
Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę i wszystko się wyświetli.
Sama pisałam mega długą wyprawkę z apteki .
Nie ma sensu 100 razy pisać tego samego ....
plizzzz....

Nie pamiętam która majóweczka polecała snajpera do licytacji na allegro ale z całego serca jej dziękuje bo dzięki niemu wygrałam już dwie aukcje.

4 x pajacyki do spania rozm 56. Hello Kitty . (2169244741) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

BODY 9 szt. GEORGE EARLY Days inne 0-3 msc (2171509876) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a i tam gdzie te pajacyki to jeszcze dokupiłam dresik z Hello Kity za 8 zł

stokrotka ja zdecydowałam się na serię kosmetyków nivea na początku będę używać mydelka do kąpieli potem płynu i balsam też kupiłam w razie czego wolę to niż oliwkę a gdyby małemu nie służył to wykorzystam go na sobie;-)
z apteczki to ja mam na razie tylko malutką gruszkę do noska w tyg zakupię całą potrzebną resztę.
Dziękuję, ja dziś też zakupiłam balsam i zel 2 w 1, także jestem zadowolona ;-)

Dziewczyny sorry ,że tak bezpośrednio ,ale temat zakupów z apteki i kosmetyków był już wałkowany kilkakrotnie .
Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę i wszystko się wyświetli.
Sama pisałam mega długą wyprawkę z apteki .
Nie ma sensu 100 razy pisać tego samego ....
plizzzz....
As był, ale za każdym razem można się dowiedzieć czegoś nowego. A poza tym to ważny temat i uważam, że trzeba go wałkować;-)

Dziękuję, ja dziś też zakupiłam balsam i zel 2 w 1, także jestem zadowolona ;-) As był, ale za każdym razem można się dowiedzieć czegoś nowego. A poza tym to ważny temat i uważam, że trzeba go wałkować;-)
Jakoś nic nowego co do tej pory było pisane się nie dowiedziałam...A do tego nie piszecie w tym wątku co potrzeba .Tu miało być co kupiliśmy dla siebie i dla dzieciątka .A czy kupujecie lub co polecacie w wątku Co polecacie dla maluszka.Tam zadawajcie pytania ,bo niedługo nie będzie już wiadomo o co i gdzie chodzi.Wszędzie będą te same treści ,a jednocześnie nic nie będzie można znaleźć.Same sobie robicie bałagan...

Ostatnia edycja:
jeju sie porobiło znowu:szok::-D jak dla mnie te wątki mogą być połaczone bo za duzo watkow to wg mnie tez bałagan:-D:-D:-Dlogiczne ze kazdy poleca to co sam kupuje:rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry