• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

ja teraz nie będę za bardzo kupować, jak mi jakiaś pojedyncza sztuka w oko wpadnie a tak to planuję po nowym roku zniesc ze strychu to co mam, przejrzeć, zrobić pożądki i wtedy jak się zorientuję to dokupić co potrzeba chyba bedzie potrzeba duzo bo nie mam nic letniego niestety. Teraz sie nie chcę bawić w ten bałagan przed świetami

reklama
No to spokojnie :) po nowym roku :) USG mam dopiero 30 grudnia takze nawet do tego czasu nie bede znac plci :( Nowy Rok - nowe postanowienia i nowe wydatki :pp a teraz czas na lepienie pierogow :D pozdrawiam :)

za to ja zabrałam sie ostatnio za przeglądanie wyprawki po Stasiu i jesli bedzie chłopiec to wlasciwie niczego, poza krotkimi spodenkami kupowac nie musze, za to jesli bedzie dziewczynka to tez sporo ciuszkow juz mam ale jeszcze troszke sie ich przyda:) i tak jak znam sama siebie to pewnie nakupie jeszcze duzo, duzo ciuszkow:) a z konkretnych rzeczy musimy kupic wozek/dostawke do wozka ktory juz mamy i lozeczko:)

martaik ja też się zastanawiam czy wózek czy tylko dostawkę. Co do łóżeczka to my zdecydowaliśmy,że ok 2 miesiące przed porodem chcemy Nati kupić normalne łózko a łóżeczko zostawić dla maluszka. Tez myślałam nad jeszcze jednym łóżeczkiem ale na te kilka miesięcy się chyba nie opłaca-takie moje zdanie. Wstępnie myślimy o tym łóżku GULLIVER Rama łóżka z dnem z listew - IKEA i do tego VIKARE Barierka ochronna - IKEA -to jest dopiero wstępna opcja,pewnie jeszcze co do tego jakie to będzie łózko kilka razy zmienię zdanie ;-)

kikolek tak pisala o tym ze po swietach spawdzi ile i czego ma ze ,poszlam pogrzebac w kartonach, naszczescie wiekszosc opisane tylko kilka pomieszanych bo to te co siostrze pozyczalam i ona tak w nieladzie oddala:-/
a wiec w rozmiarze 0-3 mam
kombinezony 3
sweterki 9
bluzki14
bluzeczki rozpinane(kaftaniki?)18
koszulki 5
body krotki rekaw 44:szok:
body dlugi rekaw 15
rampery 9
pajacyki 26
spiochy 25
spodnie 22
spodnie ze stopami 7
sukienki 8
kamizelki 2
bezzrekawnik1
rozki 3
recznikow, kocykow , pieluch , czapeczek, skarpetek,rajstop,bucikow,nie liczylam nawet

masakra ile sie tego nazbieralo, polowa z tego byla moja ale o drugo polowe siostra mi zbiory powiekszyla.
czuje ze za bardzo sie nie naciesze zakupami dla maluszka, no chyba ze chopak bedzie to troche sie dokupi, ale to racezj pojedyncze ubranka

kikolek tak pisala o tym ze po swietach spawdzi ile i czego ma ze ,poszlam pogrzebac w kartonach, naszczescie wiekszosc opisane tylko kilka pomieszanych bo to te co siostrze pozyczalam i ona tak w nieladzie oddala:-/
a wiec w rozmiarze 0-3 mam
kombinezony 3
sweterki 9
bluzki14
bluzeczki rozpinane(kaftaniki?)18
koszulki 5
body krotki rekaw 44:szok:
body dlugi rekaw 15
rampery 9
pajacyki 26
spiochy 25
spodnie 22
spodnie ze stopami 7
sukienki 8
kamizelki 2
bezzrekawnik1
rozki 3
recznikow, kocykow , pieluch , czapeczek, skarpetek,rajstop,bucikow,nie liczylam nawet

masakra ile sie tego nazbieralo, polowa z tego byla moja ale o drugo polowe siostra mi zbiory powiekszyla.
czuje ze za bardzo sie nie naciesze zakupami dla maluszka, no chyba ze chopak bedzie to troche sie dokupi, ale to racezj pojedyncze ubranka
hehe no ja miałam podobne ilości i tez posegregowane byly rozmiarami ale niestety ja kilku osobom pozyczalam i one mi pomieszały a poza tym zamiast powiekszyć to razej uszczuplily zbiory :baffled: no ale trudno, nie m co plakać i tak większość z tych rzeczy dostałam a takich najbardziej ulubionych nikomu nie pożyczałam.
Jeszcze troche rzeczy musze pościagac od znajomych, sama już nie wiem komu co dawałam

reklama
kikolek ja tez pozyczalam , takim zaufanym osobom i spisywalam co komu . ale przewaznie z kazdego rozmiaru sa takie ubranka ktorych nie pozyczam bo sa one tylko dla moich dzieci np dlatego ze sie super nosi albo sa poprostu sliczne.
mi siostra nie oddala jeszcze ubranek na 3-6 mca a wziela juz 6-9, 6-12 mc. oczywiscie w tym rozmiarze tez sa ubranka z ktorymi zal mi sie bylo rozstac ale i tak jest ich masa.

lulka to prawda ze zaoszczedze ale pamietam jaka przyjemnosc mi sprawialo kupowanie tych ubranek:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry