• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja z apierwszym razem jk miał 3 miesiace. Stwierdzłam,z e jednak to troche za wczesnie dla dziecka, bos tres to byl duzy - tyle obcych w domu, straszne zamiesznie, zwlaszcza ze to zima byla. Za drugim odczekalismy pol roku, specjalnie by bylo lato i zeby sie troche rozladowal tlok przez wychodzenie na dwor, zwlaszcza dzieciakow. A teraz nie mam pojecia. Pol roku wydaje mi sie optymalne ale to znow zima bedzie. Tez musze najpierw kase odlozyc

reklama
U nas młoda miała chrzest w połowie września, a jest z 30 kwietnia, więc miała wtedy 4,5 miesiąca. Sukienkę mamy z bolerkiem tak śliczną, że szkoda sprzedawać, ale jak mi M. przywiezie to wrzucę foty, bo będę po porodzie aukcje na allegro robić.

no pieniadze to zawsze jakis problem:-(:baffled: Teraz wiekszosc chrzciny robi w kawiarniach,restauracjach. Dzwoniłąm do jednej to sobie za osobe wołaja 80zł. na na chrzcinach bede miec 15 osób wiec troche wydatek to jest ! Wiec chyba zrobie w domu... i zamowie katering wyjdzie chyba taniej

u mnie neistety katering wychodzi niewiele mniej niz w restauracji a zamiesznie i tak sporo roboty. Ja zapowiedzialam wiecej w domu nie zrobie (u mnie 40 osob na chrzcinch bylo gotownie to byl najmniejsy prblem) bede odkladala z odloze, liste gosci okroje..

Ja tez planuje ochrzcic moja 2ke w sierpniu...Mamy duzy ogrod wiec restauracjia odpada...Zamowie catering z garami itp....troche picia i obleci...
Kiecke dla malej mam taka biala letnia od kolezanki,dokupie jakies biale baleriny i czapeczke na szydelku...Dla Colina z racji jego wieku planuje nabyc koszule biala lniana z H&M i do tego jakies eleganckie spodnie.Dzieci w gajerach nie uznaje....grunt to swoboda.

Ja planuje ochrzcic Olenke juz w czerwcu albo na poczatku lipca i prawdopodobnie bedzie wszytko w domu szykowane bo robimy malutkie chrzciny rodzice i rodzenstwo wiec ok 15osob wyjdzie
Pieszczoszka ta pierwsza sukienka mnie osobiscie sie nie podoba, moim zdaniem Laurka sie w niej utopi tzn zza tych falban nie bedzie jej widac. Nie obraz sie ale dla mnie troche bezgustowna ale o tym sie nie rozmawia :-D za to ta druga juz bardziej w moim stylu bo skromniejsza i ma swoj urok. Tu na aukcji znalazlam podobna do tamtej i oczywiscie dla Ciebie z różykiem;-):-)Śliczna sukienka chrzest, wesele, święta -r. 56 (2291430797) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
hmm, ja bym byla ostrozna z akucjami na ktorych sukieneczki nie sa pokazane na dziecku/lalce, bo niemowle to jednak niemowle i inaczej sie na nim takie ubranko uklada niz na starszym dziecku i efekt moze wyjsc calkiem dziwaczny, tzn. mam na mysli te "zdobniejsze" kreacje. Osobiscie gustuje w skromnych wariantach :-)

ciekawa jestem jakie sa ceny w sklepach takich sukieneczek.. moze dzis sie wybiore i zobacze ;-)
u mnie na chrzcinach na pewno bedzie 15 osob nie wiecej . Musze pomyslec jeszcze co i jak bo majatku wydac nie chce...

reklama
Pieszczoszka u nas nawet nie ma sklepów żeby taki ciuszek kupić :-D:-D:-D No jest jeden z artykułami dla dzieci ale tam ceny z kosmosu. :szok::-D:rofl2:

Też jestem za tym żeby bezy z dziewczynki nie robić ;-)

Ja się za kreacjami na razie nie rozglądam bo planujemy chrzciny tak na roczek :tak:
i za pewne imprezka będzie w domu jak przy Julii. Chrzestni, dziadkowie dziecka i my. ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry