• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja wyjelam po 3 jazdach w foteliku bo mlodej to strasznie przeszkadzalo, darla sie bo miala to na twarzy jak przekrzywiala glowe. Wyjelam i nie ma dziecka od razu po wlozeniu do fotelika :-) Zreszta ona zbojkotowala gondole, bo latala w niej jak Zyd po pustym sklepie ;-) i tylko w foteliku ja woze a od soboty w spacerowce.

reklama
Ollena jaką ty tą wkładkę masz? bo ja mam taką na cały fotelik i zgadzam się z Czarnulą,że dziecko mogło mieć ciasno jak spore dziecko (Amelka jest drobniutka i jeszcze jakiś czas może mieć wkładkę tym bardziej ,że jeszcze tej główki tak sztywno nie trzyma)ale żeby coś na główkę dziecku miało spadać :baffled: to coś dziwnego

co do smoczków - trzeba je zmieniać nie zależnie od tego, czy są zużyte, czy nie. smoczek ma być dostosowany wielkością do buzi dziecka, bo jeśli będzie ssało za mały lub za duży to dorobi się problemów ze zgryzem.

wkładkę do fotelika wyciąga się chyba kiedy dziecko je na nią za duże - wystaje mu główka. tak samo w wypadku zmiany fotelika na większy - niekoniecznie wagowo, bo dziecko może być wysokie a szczupłe - jeśli główka wystaje trzeba go zmienić, bo nie będzie spełniał swojej funkcji.

Hanusia też nie ma niczego w gondoli, leży sobie grzecznie i nie lata:) przecież nie rajdujemy wózkami żeby dzieckiem rzucało:) może to zależy od temperamentu dziecka, bo ruchliwe może faktycznie latać:)

hmmm... to co Wy za foteliki macie, ze dzieci sie w nich ledwo mieszcza? :-) Naszego w foteliku to trzeba niemal z lupa szukac (choc we wtorek wazyl 4420g, 55cm) i to mimo wkladki :-D Jesli znajde czas to wstawie fotke ;-)

Kugela foteliki są różne mój wagowo 0-9 kg są i takie 0-13 kg lub nawet 0-25 kg.Więc różnie z tym bywa.A i te standardowe 0-13 kg też są różne tak jak z rozmiarówką ubranek kupujesz na 62 ,a dziecko mające 56 się nie mieści lub zmieści się jak będzie miało 74 cm.

reklama
ja wszystko rozumiem azula ale nasz synus wydaje sie taki tyci w foteliku (mamy fotelik 0-13kg), ze nie moge sobie wyobrazic, ze inne foteliki sa "przyciasne" :-) Z reszta popatrzcie na fotke (z wkladka!!!) :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry