• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Marisamm no co narzekasz na teściową :no: kurna za prezent dostałaś więcej kasy niż wart był:tak:Ino się cieszyć z takich prezentów;-)Jeanta fajny pchacz ja wnukowi kupiłam chico ,a Amelianka dostanie wózeczek z lalą FP pchacza.Kugela forsa jest w sumie fajna ale brak jej tego dreszczyka emocji:-D
a bo dała by kasę i sama bym coś kupiła a tak musiałam odstawiać dzikie gimnastyki, żeby sprzedać:-)
u nas z konkretniejszych prezentów na gwiazdkę dostanie:
garnuszek na klocuszek
pianinko szczeniaczka uczniaczka (to z mojej paczki z pracy)
chyba również krzesełko do karmienia, no chyba, że teściowa znów pet shopy kupi:-D
a ja chyba kupie mu księgę dźwięków jeszcze...

reklama
dla mnie dawanie kasy jako prezent to pojscie na latwizne i odwalanie chaly. O ile nastolatek sie z forsy moze ucieszyc albo mlodzi na dorobku o tyle dawanie dzieciom czy doroslym pieniedzy mi sie nie podoba. Cala radosc z prezentu to efekt niespodzianki i dowod na to, ze ktos pomyslal, postaral sie. Przeciez nie chodzi o wymiar materialny. Te pare groszy nic znaczacego do naszego budzetu wszak nie wniesie. Babcia m. tez daje zawsze tylko kase. Kazdemu tyle samo, z kazdej okazji, juz od lat. Ja powiedzialam kiedys m, ze on tez powinien kazdemu kase dac, zeby sobie trudu oszczedzic i tym sposobem wszyscy wyjda na 0, bo kazdy kazdemu da to samo i tyle samo :-p

kugela- tu się czesciowo zgodze. bo poki co dla malego nie zrobi roznicy czy dostanie kase i ja cos kupie, czy dostanie prezent, ale wolalbym w pozniejszym czasie, kiedy mlody bedzie kojarzyl co i jak, zeby jednak dostawal prezenty, a nie hajs..

prezenty wymagaja pomyslu no i jest efekt niespodzianki.
mam nadzieje, ze dziadkowie sie wdroza w kupowanie prezentow odopowiednio do wieku i bedzie cacy:-D
juz sie boje jakie krzeselko kupia do karmienia:ninja2::-D:-D

jeanta - w teorii wszystko jest piekne ale z praktyka roznie bywa - my i "delikatnie" i "lopatologicznie" (wydruk z kompa z zabawka, sklepem, cena - tylko tylek ruszyc) dawalismy ale nic z tego, niektorzy sa niereformowalni :no:

@marisamm : aha :p rozumiem :) nasz juz stoi i mala juz go wyprobowala :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 51
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry