reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

To strasznie sie ciesze, ze jednak o porodach tutaj ktos ma dobre zdanie, bo rozne slyszalam opinie. A jeszcze zastanawiam sie czy rodzic normalnie czy zgodzic sie na cesarke, bo ogolnie mam problemy ze wzrokiem i w Polsce jak chodzilam do ginekologa to zawsze mi mowil, ze mam waska miednice... Tu jeszcze nie rozmawialam z lekarzem, bo dopiero pierwsza wizyte z polozna mam na 2 wrzesnia. Mam pytanie, co na tej pierwszej wizycie bedzie sie dzialo, ona bedzie mnie badac, czy tylko zalozy mi karte ciazy??

reklama
Karolina super, ze z Twoim dzieckiem wszystko dobrze:) ja swoje widzialam w 6 tygodniu, jak bylam w Pl (wtedy lekarz stwierdzil ciaze) i bylo strasznie malutkie, nie slyszalam wtedy jeszcze serduszka, ale byl taki maly pulsujacy punkt :) super uczucie :)

Pierwsza wizyta jak zawsze ;-), milion pytan Wam zada i tyle :tak:. U nas tak jest, godz. napewno to zajmie :tak:.
mamba ja w polsce rodzilam naturalnie ale ze byly komplikacje zrobili mi cesarke, tu wolalam cesarke bo balam sie znowu komplikacji. Teraz bede miec trzecia cesarke.

Ostatnia edycja:
Karolina - gratuluje udanej wizyty! Na pewno jestes podbudowana i szczesliwa, oszczedzaj sobie te uczucia bo na nastepny skan jeszcze poczekasz...

Mamba witamy i zapraszamy do wymiany mysli, pogladow i doswiadczen! Pisz jak najczesciej! Co do wizyty to nie spodziewaj sie za wiele, pierwsza wizyta to zazwyczaj wywiad o Tobie i partnerze, pod wzgledem przebytych chorob i ewentualnych obciazen genetycznych. Pogadanka gdzie chcesz rodzic (szpital, oddzial polozniczy, czy dom) oraz wazenie i pobranie krwi. Spytaja Cie czy wyrazasz zgode na badanie dziecka pod katem syndromu Downa ( 1 usg z mierzeniem przeziernosci karkowej i test z krwi), wiec przedyskutuj z partnerem opcje.
To chyba tyle co ja mialam na swojej wizycie ale to pewnie troche sie rozni w zaleznosci od przychodni. Moze inne dziewczyny maja cos do dodania?
Co do cesarki to nie ma tu takiej na zadanie... tylko ze wzkazaniami ale najpierw preferowany jest porod naturalny, mysle ze decydowac o tym beda pod koniec ciazy. Miednica pod wplywem hormonow sie rozszerzy i rozejdzie na pewno ale nie wiem co z ta wada wzroku zdecyduja. A i badania ginekologicznego sie nie spodziewaj, nikt Cie nie zbada w ten sposob do porodu...

Towicz ty mnie nie strasz ta jesienia, bo mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia...
Dzieki za kciuki za wyniki, krewka juz rano pobrana czekamy...
Jutro polozna ciekawe czy mnie zwazy, do tej pory tylko raz mnie wazyla na pierwszej wizycie. U mnie juz 10 kg na plus i brzus 110 cm :szok:

towicz super że na scanie wszystko ok :tak: oj nie miałam styczności z takim schorzeniem, trzymam kciuki żeby wszystko było ok :tak: masz racje, jesień idzie wielkimi krokami, dzisiaj w domu mieliśmy ustawione ogrzewanie na 18 stopnii i wiecie że samo się włączyło.. szok, temperatura tak spadła..

mamcia szybciutko czas zleci do usg i zaraz zobaczysz swoją fasolinkę :tak:

tygryseczek scany tutaj robią między 12 a 14 tygodniem to różnie może wypaść. Jak tam wyniki z tarczycy? ja też robiłam w ciąży i były ok.

karolina ciesze się że plamienia ustały :tak: super wieści ze scanu :-)

trusia
super że już po scanie i wszystko ok uff :-) nadal masz bóle głowy?

aleksiel oj biedna, kiedy te wyniki krwii będziesz mieć? mnie ważą za każdym razem u położnej i w szpitalu, to już chyba ze 4 razy w tej ciąży . Ja zaczełam troche przybierać i mam 3 w porywach 4 kg na plusie :tak:

mamba witaj i rozgość się! cesarki na życzenie tutaj nie ma niestety, chyba że są do tego wskazania, nie wiem jak to jest w przypadku wady wzroku. Co do pierwszego spotkania to wszystko zależy pewnie od przychodni, ja np pierwsze spotkanie miałąm w 6 czy tam 8 tygodniu - grupowe, 5 babeczek i dopiero potem za jakiś czas indywidualne z moją położną.

landrynka a gdzie Ty kochana??

Miałam sporo do nadrobienia. Niestety u mnie nie zaciekawie, z jednego problemu ciążowego wpadam w kolejny :-( Bejbi musi być już dosyć spore bo czuje jak mi się gdzieś wciska w krocze - nieprzyjemne uczucie, a kopie tak że mnie budzi w nocy.

Czuje się fatalnie psychicznie, ciągle zgagi, wymioty, nie moge spać w nocy, kłócia w boku, puchnięcia nóg.. Ciągle mam wrażenie że tylko narzekam. Podłamuje się tym wszystkim a jeszcze sporo tygodni mi zostało :-(

reklama
Czesc Wam :)

Mamcia a jak sie czulas po cesarce??

Ja mam co rano straszne mdlosci, ale staram sie nie wymiotowac :) dzisiaj np. pierwsze dwie godziny w pracy czulam sie strasznie, ale pilam cly czas wode i troche mi minelo, na szczescie :) a tak poza tym to strasznie duzo spie, nie wiem, czy kazdy tak ma czy tylko ja, pocieszam sie, ze moze jak teraz tak spie, to dziecko urodzi sie spokojne :)

Do góry