reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Wojniczanko witaj! rozgosc sie u nas i napisz cos o sobie :)

Mamcia - ja juz Ci pisalam ze na zdjeciu z usg mi Twoje mlode na chlopczyka wyglada, ale trzymam kciuki za ksiezniczke, jesli takie jest Twoje przeczucie/ marzenie. Miesiac szybko minie!

Verita- dobrze wyszkolona, kompetentna polozna w tym kraju to skarb! Niestety wiekszosc do bani... Widze ze u Ciebie juz 20 tydzien - kiedy masz polowkowe? Ciekawe czy potwierdzi sie dziewczynka!

Agata - polecialao jak z bicza strzelil... :happy: prawie wszystko gotowe, mysle ze bedziemy skrecac lozeczko w przyszlym tyg, musze dopakowac torby, takie tam drobnostki - najwazniejsze ze prasowanie zrobione :) Trzymam kciuki za czwartek i za wyniki zeby byly dobre! Juz z gorki kochana! Daleko ma Twoj maz z pracy do domu? Pamietam ze mowilas ze masz czesc rodzinki w sasiedztwie - to jak zaczniesz rodzic na pewno ktos bedzie przy Tobie i zajmie sie Amanda. Szpital tez masz przeciez nie daleko wiec lepek do gory!

Ja bylam dzis na szkole rodzenia- sesja dla tych co nie udalo dostac sie na inne spotkania wiec szyba wersja... Powiem Wam ze nie dowiedzialam sie nic nowego... mialam nadzieje ze beda wiecej mowic o karmieniu piersia i opiece nad maluchem, a one caly czas o porodzie silami natury. Ale ciesze sie mimo wszystko ze poszlam, zobaczylam ludzi :) smieje sie ze teraz jak juz nie pracuje, to zdziklam w tej chalupie :)

Calusy dziewczyny! dobrej nocki - u mnie bedzie pewnie bezsenna bo jest pelnia wiec Mlody aktywny i spac nie daje :eek:

reklama
Aleks, I inne mamusie co dzidzie byly glowkami do gory jak odczuwalyscie ruchy? Amanda byla glowka w dol I bardzo skakala a mlody jest mnuej ruchliwy I zaczelam sir zastanawiac czy nie jest glowka do gory. Bardzo czuje ucisk na pecherz I w kroku. Ale czkawke czuje na dole.

Aleks, T w pol godziny bedzie w domu jesli zacznie sie porod. Siostra mieszka naprzeciwko mnie doslownie wiec obstawe ludzi mam ;) jednak stres jest, pewnie pod koniec bede miec dosyc I tylko bede chcuala zeby juz wyskakiwal.

Powitać ponownie.

Jestem Renia. To moje pierwsze dzieciątko, pomału zaczynam tydzien 36. Mały jest silny i zdrowy, bo czuje sie jak worek bokserski. Dostaje kopnięcia z każdej strony. Miłe uczucie jak na pierwsze dziecko, ale spać mi nie daje. :) Moje maleństwo będzie październikowe. A co bedzie to nie wiemy, na trzech usg nie chciało sie pokazac, zaprotestowało i zrobi nam niespodzianke w październiku. :) Ja chce chłopca, a mąż dziewczynkę. No nie wazne jaka płeć, ważne żeby było zdrowe. :) A czasami robi takie fikołki jakby robił przemeblowanie.

Dzem dobry ;)

Aga ja nie mam oczywiscie porownania jak to jest w normalnym ulozeniu. Moj jak lezal glowa do dolu to byl to 25 tydzien ostatnio wiec byl duzo mniejszy. Teraz to jest takie wyciaganie, przeciaganie, falowanie brzucha. Nie mam zadnych kopow jak dziewczyny opisuja po zebrach czy narzadach. Po prawej stronie brzucha lub na srodku mlody wypucha glowke, mam wtedy taka porzadna gorke, ktora wczesniej bralam za dupke :) Czkawke czuje tak troche pod pepkiem to chyba brzuszek faluje no i tam wyzej gdzie glowa ale zdecydowanie mocniej na dole...

Wojniczanka to mamy termin na ten sam czas- ja mam na 27.10. ale u mnie skonczy sie pewnie wczesniej cc. Ja mysle ze herbatki laktacyjne to juz po porodzie, w razie braku pokarmu. Jak miniesz bezpieczny termin po 37 tyg mozesz zaczac pic herbatke z lisci malin - przyspiesza porod. Zaobserwowalas u siebie siare? W pierwszych dniach dziecko potrzebuje tylko lyzeczki pokarmu, wlasnie siary, a dopiero w 3 dobie mama zaczyna produkowac wiecej mleka tzw nawal pokarmu.

Hej dziewczyny.
Aleksiel ja caly czas mysle ze bedzie dziewczynka :-). Wczoraj zrobilismy pierwszy zakup i kupilismy wanienke, takie sliczne byly w Aldiku :tak:, no i wlasnie kupilam blekitna, a rozowa tak mi sie podobala :-D. Ale dla dziewczynki moze byc blekitna za to chlopca nie wyobrazam sobie kapac w takim ostrym rozu :-p, dlatego jest blekitna ;-).

reklama
Wojniczanka rozgość się :tak: witamy! macie jakieś typy imion? co do herbatek to ja nie piłam, a teraz już produkcja od jakiegoś czasu się zaczęła. To oczywiście nic nie znaczy, bo problemy z karmieniem tak czy siak mogę mieć ;-) Mi się wydaje że poczekaj do porodu, jak malutkie się przyssa to organizm automatycznie dostanie kopa że tyle i tyle mleka potrzeba i tyle trzeba wyprodukować :tak: tak już nas natura stworzyła :tak:

mamcia
widziałam właśnie że w Aldiku sporo dziecięcych produktów będzie :tak: chce obczaić tetrowe pieluszki bo w ulotce wyglądały słodko.

Aleks dzięki! jeszcze się nie nastawiam, wsumie jak jest ułożony to tak jest nic z tym nie zrobie :tak: nie sądze tylko żeby była opcja przekręcenia, bo chyba miejsca za dużo już tam nie ma. Jak piszą kobietki że dziecko wbiło łokieć w żebra np dla mnie to jest czarna magia :szok: nie potrafie odróżnić gdzie co jest ;-) wybierasz się jutro na bootfair? już jedne z ostatnich są, niedługo się skończą bo pogoda kiepska będzie. Ja wsumie już praktycznie wszystko mam :tak: a z ubrankami to pewnie znowu przesadziłam ;-) przyjeżdza któraś mama w okolicach porodu? czy wolicie później jak już troche się ogarniecie? mój ma 2 tyg urlopu, mama pewnie też sobie weźmie wolne tyle ile będzie mogła - wtedy kiedy będę ją potrzebować. Chciałabym żeby była w pierwszy dzień żeby sprawdzała czy młody jest dobrze przystawiany, a potem żeby troche wzięła wolnego jak T wróci do pracy żeby mi pomogła w zaprowadzaniu młodej do przedszkola - pewnie wyjścia będzie mi ciężko ogarniać napoczątek. No i oczywiście teście też przylecą zobaczyć wnuka, ale jeszcze nie ustaliliśmy kiedy ;-)

Do góry