reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja polecam zamiast herbatek duza ilość płynów jakichkolwiek. Bo to o to chodzi. Ale jak lubisz to koperkowa albo bawarka. Tez sok z jabłek ale nie za duzo. Piwo ciemne sa już bezalkoholowe.
Co do pieluch tetrowych nie wiem czy taka oszczędność. Bawiłam się przy synu 5 tyg i opuściłam. Duza ilość pieluch. Zeby nie przecieklo zakladasz 3 i folia czy majki. Dziecko robi co pół godziny co godzinę musisz to zmienic. Pieluchy pierzesz i gotujesz potem prasujesz. Prąd środki piorące i czas. Nie wiem czy to dobry pomysł. Zwłaszcza w nocy. Zamiast dać tylko pierś musisz przebrać. Wiele razy przecieknie i wtedy masz do zmiany ubranko czasami materac....

reklama
hej, ja po wizycie u poloznej ok. Troche mnie wkurzyla bo nie chciala sprawdzic pozycji dziecka, powiedziala ze teraz w tyn tyg to malo co mozna wyczuc I ze w czwartek I tak mam scan.. chyba jest glowa w dol tak powiedziala ech.. pozatym w moczu nic nie mam, cisnienie ok, na zawroty glowy mam brac tab z glukoza. Brzuch 33cm - 33 tydz wiec idealnie, serduszko 125-130. Wyniki na glukoze pierwsze naczczo w gornej granicy a drugi po glukozie troche przekroczone ale dopuszczalny w ciazy. Morfologia ok, niektore pozycje nizej niz norma ale anemii nie mam I nie musze sie suplementowac. I tyle wsumie, strasznie zmeczona jestem. Jeszcze u fryzjera bylam, koncowki sciac I scieniowac troche, fryzjerka slaba strasznie.. ale troche wlosy odswiezone. Teraz mam ochote tylko zakopac sie w koldre I spac..

agatkat fryzjer zawsze troche humor poprawi ;-).
U nas dzis znowu sloneczko :tak:, mimo to tez spac mi sie strasznie chce. W nocy spac nie moge a w dzien chodze jak wampir :eek:.

Hej

NIby praca 4,5g a niemam na nic czasu. A może za dużo się lenię :)

Ja mam jutro spotkanie z lekarzem od żylaków, za tydzień scan połówkowy, potem za kolejy tydzień spotkanie z anestezjologiem, niestety z położną dopiero 22.10. Ale chyba przyśpieszę bo kiespko się czuję. Coś mnie plecy bolą jak na @ i kłuje mnie na dole, a to nieprzyjemne jest

Pieluchy tetrowe??? Z aldika ja będę kupować bo są 3x tańsze niż pampers

Ja od zawsze kupuje pampersa i tak tez bedzie. Tyle co sie nameczylam z synem z odparzeniami ze juz podziekuje za inne pampersy. U takiego maluszka bardzo szybko pupa sie odparza i pozniej strasznie cierpi.

Dzien dobry:)
Agata super, ze wizyta u poloznej udana, ja tez poprawiam sobie chupor idac do fryzjera:)

Ja jeszcze nie wiem jakie pieluchy bede uzywac, pewnie okaze sie w praniu.

Dziewczyny znacie sie na maciezynskim? Moja polozna jak ja zapytalam czy bede miala odpowiedziala ze mamy jeszcze czas na takie rozmowy i powie mi dopiero na polowkowym|:/

na macieznynski skladasz dok dopiero na 25 tyg ciazy wiec nie martw sie i nie pospieszaj, jak pracujesz to mozez ciagnac do konca prace i lepiej tak zrobisz jak sie dobrze czujesz

reklama
Do góry