reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Mam dwa pytania dziewczyny:
1-czy ktoras z was moze mi doradzic jaki materac kupic do lozeczka?Nie wiem jaki jest najodpowiedniejszy dla malenstwa.
2-jak dlugo i w jakich dawkach podaje sie maluszkowi witamine D3?

reklama
Hej mogę sie podpiąć pod wasz wątek??
Ja jestem w 24 tygodniu ciąży..:)
Mam termin na 26 luty..podobno dziewczynka :tak: Jeszcze nie mamy wybranego imienia..ale najważniejsze że malutka zdrowa i jak narazie ciąża przebiega bezproblemowo :-)
Czeka mnie jeszcze scan w 34 tygodniu bo mam nisko ułożone łożysko...być może czeka mnie cesarka...:dry: ale narazie o tym nie myślę...
Pocieszaj- ące są wasze opowieści porodowe....gratuluję pociech!!!:tak::tak::tak:

Pozdrawiam was cieplutko...
Madzia8310 - ja cie pamietam z lutowek ale tam sie juz nie pojawiasz ? Szczerze ci powiem ze jedziemy na tym samym wozku, tzn.
1 mamy podobne terminy
2 spodziewamy sie ksiezniczek
3 najwazniejsze tez mam bardzo nisko ulozone lozysko i mam miec scan w 32 tyg - czyli 5 stycznia . Nie wiedzialam o tym ze jak sie ma nisko lozysko to grozi cesarka - ale zawsze sie czegos ucze. Poza tym moja polozna powiedziala ze na razie nie ma co panikowac bo moze sie podniesc w pozniejszym terminie - oby przed lutym ....
Ps fajnie ze tu do Was dotarlam alezawsze zapomne i nie moge Was znalezc Pozdrawiam - ale sie naprodukowalam

kamilalopez ja materac kupiłam z łóżeczkiem i szczerze mówiąc nie wiem jaki jest dobry odpowiedni a jaki nie:-(
Wit.|D3 podaję do dziś na początku codziennie tak do pół roku teraz to jak pamiętam ale staram sie codziennie zdarza mi się przerwa 1-2 dniowa ale myślę,że to nie zaszkodzi. A tak w ogóle to wit.D3 jest na recepte,nie chcieli mi sprzedać w PL,ale był Pan farmaceuta i użyłam swojego uroku:-D:-D

Ja podobnie jak Tajchi staram sie podawac codziennie po jednej kropli, ale nie zawsze to wychodzi.
A co do mataerac, to sa najrozniejsze wypelnienia. Nie moze byc zbyt twardy i zbyt miekki.

Madzia8310 - ja cie pamietam z lutowek ale tam sie juz nie pojawiasz ? Szczerze ci powiem ze jedziemy na tym samym wozku, tzn.
1 mamy podobne terminy
2 spodziewamy sie ksiezniczek
3 najwazniejsze tez mam bardzo nisko ulozone lozysko i mam miec scan w 32 tyg - czyli 5 stycznia . Nie wiedzialam o tym ze jak sie ma nisko lozysko to grozi cesarka - ale zawsze sie czegos ucze. Poza tym moja polozna powiedziala ze na razie nie ma co panikowac bo moze sie podniesc w pozniejszym terminie - oby przed lutym ....
Ps fajnie ze tu do Was dotarlam alezawsze zapomne i nie moge Was znalezc Pozdrawiam - ale sie naprodukowalam

oj to superrr, dziewczynka mowisz:-) u mnie pewnie drugi chlopak bedzie:-p ale dowiem sie po porodzie :-D co do usg w 32tyg. ja ju nie bede miec :cool:(lozysko na lewym boku z tylu ulozone) ale jeszcze sie dowiem jak bede u poloznej w 28tyg.:eek:
co do lozyska, ono moze sie jeszcze podniesc a czemu cc, cc robia przez to kiedy lozysko zatyka ujscie macicy, dziecko aby sie wydostac musialoby przebic lozysko ktore jest bardzo ukrwione a wiec wykrwawic sie mozna takze temu cc ale tak na razie jest jeszcze troche czasu na poprawe danej sytuacji:tak: takze zmartwienia prosze na razie odlozyc na bok a martwic sie jak bedzie juz 100% powod ok:tak:

a i napisze cos co do mojego samopoczucia, jest super, czasem cos zaboli , plecy nogi, ale czasem, ostatnio napad na slodycze co juz zredukowalam do potrzebnej ilosci cukru na dzien :-D na razie przytylam 6 kilo i mam nadzieje ze 15 nie przebije jak za pierwszym razem(17) i mam nadzieje ze tak jak teraz mi cala ciaza zleci:cool2:

Hej mogę sie podpiąć pod wasz wątek??
Ja jestem w 24 tygodniu ciąży..:)
Mam termin na 26 luty..podobno dziewczynka :tak: Jeszcze nie mamy wybranego imienia..ale najważniejsze że malutka zdrowa i jak narazie ciąża przebiega bezproblemowo :-)
Czeka mnie jeszcze scan w 34 tygodniu bo mam nisko ułożone łożysko...być może czeka mnie cesarka...:dry: ale narazie o tym nie myślę...
Pocieszające są wasze opowieści porodowe....gratuluję pociech!!!:tak::tak::tak:

Pozdrawiam was cieplutko...

Madzia zapraszam cie serdecznie do naszego Skromnego grona:-D

Tajchi no wlasnie musza isc mi do lekarza po recepte.
Myleene no wlasnie-nie za twardy,ani za miekki tylko ze skad ja mam wiedziec ktory to jest,przecierz nie bede wskakiwac do lozeczek i sprawdzac:-D

reklama
TAJCHI juz miesiac sie meczycie z tymi kupkami? no to nie wiem czy to jest wina zabkow? a widac jakies slady? diana miala dwie takie biale gorki na dziaslach, sprawdz... jezeli nie to moze sie skonsultuj z polskim lekarzem jezeli takiego macie w okolicy?trzymaj sie i nie poddawaj... buziaki dla Kacperka :-)

Do góry