reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Maureen No to super ,ze udalo sie ...choc ja nie jestem za takim ingerowaniem :no:

karis a czuje sie ok .Choc coraz ciezej mi :baffled:
cycki mnie znowu bola jak na poczatku ,ciezkie sa ze ho ho ...
nocki jedynie co druga zarwana bo wstaje kilka razy na siku .
a jak u Ciebie ?

reklama
Dzięki dziewczyny za gratulacje:-).

Maureen- to namęczyłas się biedaku ale przynajmniej wszystko się udało, odpoczywaj!!!
No to teraz już tylko czekać:tak:;-), a rodzisz sama, czy ktos zajmie się dziećmi a mąż będzie z Tobą?

Dzień dobry :tak:

Vanilka,

ja też nie jestem za ingerowaniem, ale w perspektywie miałam tylko cc, a nie za bardzo mogę sobie na nie " pozwolić ", ponieważ mój M. zaczął nową pracę i nie przysługuje mu paternity holiday :-(
Więc muszę w miarę szybko dojść do siebie, bo zostanę sama z dwójką maluchów..

Co do pieniędzy dla tatusia - chyba nie ma nic takiego, przynajmniej ja o niczym takim nie słyszałam, a jedno dziecko już tutaj rodziłam..
Matce przysługuje 190 f chyba po 28 tyg.ciąży i potem 500f ( Sure Start Maternity Grant ) po urodzeniu dziecka - choć można aplikować wcześniej, chyba już po 33 tyg. Dziewczyny kiedyś pisały, że nie przysługuje każdemu, na formie ( pobierasz ją w Job Center ) są wszystkie wytyczne. Mam nadzieje, że nic nie pomyliłam. Jakby co - to dziewczyny sprostują ;-):tak:

Mamunia2,

ja bardzo bym chciała, żeby mąż był ze mną, w sumie nie wyobrażam sobie żeby było inaczej,
był przy obu poprzednich porodach i psychicznie bardzo mi to pomogło.. Teraz jednak nie wiem jak to się potoczy, czy akurat o danej porze, kiedy zacznę rodzic będę miała opiekę dla małej - to mnie bardzo stresuje, a jak się okazało, nie mam za bardzo na kogo liczyć tutaj :baffled:

Miłego weekendu :-)

Maureen to troche sie nasiedzialas w tym szpitalu....Ale najważniejsze ze wszystko sie udało!:tak: To teraz tylko trzeba czekac,aż samo sie zacznie;-)
Vanilka nie wiem,ale wątpie,nie słyszalam nigdy o czyms takim,a z tych ludzi co znam to na pewno nikt nie dostawal takze chyba nie...
Miłego dnia;-)

Witam po tygodniowej nieobecności. Jeszcze nie mamy neta chociaż od wczoraj powinien być, ale któryś dobry sąsiad ma niezabezpieczony to korzystamy :-). W nowej chałupce czuję się super, chociaż to nic nadzwyczajnego, nie mogę się nacieszyć:-D. Przeprowadzka była raczej męcząca (2 tury samochodem z gratami, a i tak nie zabraliśmy wszystkiego), a rozpakowywanie i doprowadzanie mieszkania do porządku trwało 2 i pół dnia. Poprzedni lokator niezły syf zostawił, w życiu nie widziałam takiego zamrażalnika:szok:, epoka lodowcowa z przymarzniętymi groszkami, kukurydzami i meetbolsami. Nawet swoje łachy w szafkach zostawił. Ale nieważne, już jest fajnie, tylko strasznie tu zimno:crazy:.
Maureen cieszę się że to obracanie dzidzi się powiodło i chyba nie był aż tak strasznie bolesne. Teraz możesz być spokojna.
Pozdrawiam wszystkie i udanego weekendu życzę.

czesc mamusie :) zostane mama koniec lipca i sie powoli rozgladam za wyposazeniem do lozeczka wiem ze jeszcze jest czas ale rozgladac juz sie mozna heh a wiec mam pytanie jakie kolderki ochraniacze i reszte do lozeczka macie?chodzilam po sklepie mothercare i widzialam tylko cos w stylu kolderki ale ta kolderka juz z naszywka kolorowa mam pytanie czy mozna tu w uk dostac kolderke do lozeczka ale biala i posciel kolorowa do lozeczka dzieciatka pytalam kumepli angielki ona mowila ze sie nie spotkala z czyms takim a znow polka powiedziala ze kupila taki zestaw tu w uk jesli moglybyscie pomoc bylabym wdzieczna bo ladne sa te angielskie ale troche dla mnie to bezsens prac cala kolderke jesli by sie ubrudzila a nie tylko posciel z kolderki z gory dzieki za odp :) i zycze zdrowka ):

ryjek,

gratuluję fasolki :tak:
Co do pościeli - owszem, można kupić komplet białej pościeli, ja mam kołderkę i poduszkę, a kupowałam je w sklepie John Lewiss. Tam tez kupiłam 2 zmiany samych poszewek, pasujących do tej pościeli wymiarami. Ochraniacz kupiłam już osobno.

ropucha,

witaj kochana z powrotem :tak: To super, że jesteś zadowolona z nowego domku, to najważniejsze.
Jednak nie ma to jak być na swoim i rządzić się po swojemu ;-)

Ryjek ja tez sie nad tym zastanawialam i cos znalazlam ale nie jest odpowiednie dla niemowlczka wies usuwam te informacje

Dziewczyny sorki za zamieszanko:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja myslalam zeby tu kupic lozeczko a w PL zaszalec zakupowo na allegro.... posciel ,kolderke i poduszke(wiedzialam zestawy posceili po 32,50zl) a pozniej mama wysle mi paczke.
Mam sprawdzona firme i za 20 funtow dostarczaja 20kg paczki z drzwi do drzwi. Taki mam plan na teraz jezeli oczywiscie nic tu ciekawego w Anglii nie znajde a w Pl kupie jakies rzeczy. Ale jezeli dziewczyny podadza tu jakies fajne linczki i pomysly to kupie tu.

Ostatnia edycja:
reklama
smoniq,

w opisie i kołderki i podusi jest napisane, że są rekomendowane od 12 miesiąca ...
Poduszka powinna być bardzo płaska jeśli dla noworodka, a w zasadzie położne na początku wcale nie zalecają poduszek ;-) Ale wiadomo - zrobisz, jak uważasz :tak:

Do góry