reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kolejny dzien zachcianek. Beza w piekarniku a ja jem frytki-Boze to nie do pomyslenia o tak wczesnej porze

Mniaam [emoji4]
A probowalas frytki z batata? Mozesz zrobic jak normalne, albo wersje "light" czyli wrzucasz do piekarnika na papier do pieczenia, polewasz oliwa i pieczesz do miekkosci/chrupkosci [emoji1] A i sam batat ma sporo wartosci odzywczych wiec powiedzmy, ze to takie zdrowe frytki hehe [emoji16] Ja bardzo lubie i ostatnio dalam taka z piekarnika corci i okazalo sie, ze tez jest fanka [emoji1][emoji23]

reklama
Mniaam [emoji4]
A probowalas frytki z batata? Mozesz zrobic jak normalne, albo wersje "light" czyli wrzucasz do piekarnika na papier do pieczenia, polewasz oliwa i pieczesz do miekkosci/chrupkosci [emoji1] A i sam batat ma sporo wartosci odzywczych wiec powiedzmy, ze to takie zdrowe frytki hehe [emoji16] Ja bardzo lubie i ostatnio dalam taka z piekarnika corci i okazalo sie, ze tez jest fanka [emoji1][emoji23]
Probowalam i tez pycha:) ale nie mialsm batata

Mój M od rana przegina stwierdził że się pakuje i wraca na mieszkanie na 3 piętro:/, a od transferu się przenieśliśmy do domku letniskowego rodziców bo jest parter tak zapobiegawczo a teraz mnie szantażuje i stresuje:( gdzie mieliśmy umowę ze jak się uda zostajemy do końca 1 trym:(
Limoncia, mieszkam na piątym piętrze bez windy i cała ciążę chodzilam po schodach często z zakupami. A dziecko urodzilam prawie 4 kg ;) Niedobrze, że mąż nie trzyma słowa ale myślę że nie ma co aż tak bać się schodów. Zawsze możesz iść powoli :)

Ostatnia edycja:
Warto mieć jakaś do porodu, moze być jednorazowa, albo taka jakaś tańsza z odpinanym biustem. Ja planuje taka wyrzucić po porodzie , chyba ,ze sie uda szybko i czysto urodzić [emoji6] a na przebranie po tak 2 chyba wystarcza, bo ponoć bardzo sie poci po. Ja jedna kupiłam w bonprix rozpinana po bokach a resztę takie koperty, zobaczymy co sie sprawdzi [emoji6]

Zobacz załącznik 848935
Zobacz załącznik 848936
Zobacz załącznik 848937
Polecam wziąć nawet 3-4 koszule bo chodzi się w nich non stop i chce się wymienić. U mnie było dwie to mąż codziennie zabierał jedną do prania a czystą ubierałam i tak w kółko. A do porodu lepiej wziąć jakaś starą koszulę z bawełny którą nie szkoda będzie wyrzucić po.

Limoncia, mieszkam na piątym piętrze bez windy i cała ciążę chodzilam po schodach często z zakupami. A dziecko urodzilam prawie 4 kg ;) Niedobrze, że mąż nie trzyma słowa ale myślę że nie co aż tak bać się schodów. Zawsze możesz iść powoli :)
Dokladnie, ja mam dom pietrowy i codziennie po kilkanascie razy tocze sie z gory na dol. Troche ruchu nie zaszkodzi a nie rozumiem dlaczego masz nie wchodzic po schodach? To w ciazy nie wolno? Jak tak to dla mnie to jakas bzdura.

Dokladnie, ja mam dom pietrowy i codziennie po kilkanascie razy tocze sie z gory na dol. Troche ruchu nie zaszkodzi a nie rozumiem dlaczego masz nie wchodzic po schodach? To w ciazy nie wolno? Jak tak to dla mnie to jakas bzdura.
Nie mówię że nie wolno ale po cb że stycznia eile dmuchac i huhac na zimne nie chcę stracić i tej ciąży wiem że może dla niektórych przesadzam ale taka już jestem ostrożności nigdy za wiele, przezorny zawsze ubezpieczony....

reklama
Do góry