reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A mam pytanie odnośnie ubranek. Bo przejrzałam wczoraj komodę i okazało się, że mam tylko jednego pajaca na ten najmniejszy rozmiar. Ile Wy macie i czy rzeczywiście dziecko tylko w tym śpi? Ja rodzę w lecie i mam sporo bodziaków. Nie wiem czy w takim pajacu nie będzie dziecku za gorąco?
Ja mam bardzo duzo pajacy (ponad 20szt) szczegolnie tych bawelnianych i zapinanych po srodku od gory do dolu i dla mnie to najlepsze ubranie do spania i zakladam je na body z krotkim. W ciagu dnia przewaznie body dlugi i getry/spodenki+skarpetki albo polspioszki lub pajac ale z tych misiowatych/welurowych zwlaszcza jak wychodzimy.

reklama
A mam pytanie odnośnie ubranek. Bo przejrzałam wczoraj komodę i okazało się, że mam tylko jednego pajaca na ten najmniejszy rozmiar. Ile Wy macie i czy rzeczywiście dziecko tylko w tym śpi? Ja rodzę w lecie i mam sporo bodziaków. Nie wiem czy w takim pajacu nie będzie dziecku za gorąco?
Ja rodziłam 2 dzieci w lipcu. W szpitalu raz była klimatyzacja i zakładałam pajacyk rożek, a w tamtym roku (bez klimatyzacji) było tak ciepło, że dzieci (w szpitalu) w body na krótki rękaw się pociły.. Wszystko zależy od nieprzewidywalnej pogody :). Dzieci tak szybko rosną, a ludzie sprzedają pajce za gorsze w intenecie:), więc jak się nie chce kupować po 20-30 zł za sztukę to można taniej. Pajace rozpinane na dlugości są wygodne zwłaszcza przy pierwszym dziecku. Ja używałam kilka bo w mieszkaniu mimo lata było chłodnej.

A jak ocenie regularność na ktg? Na co powinnam zwrócić uwagę? Bo ja nic nie czuje, czasem mnie pobolewa brzuch,kłuje, ale bardziej krocze mi doskwiera.

Nie Ty to masz oceniac [emoji12] lekarz bedzie wiedzial. Dopiero jesli skurcze pojawiaja sie mniej wiecej w regularnych odstepach - to widac na zapisie - to wtedy cos tam zaczyna sie dziac. Ja juz na porodowce zwrocilam uwage, ze moje skurcze sa na pewno silniejsze niz to co pokazuje zapis, a polozna mi powiedziala, ze ich sila ich wogole nie interesuje i fakttcznie jak zaczela sie akcja to byly juz bardzo regularne.

Co do lata trudno mi się odnieść ale lubię pajace i ubieram małej. Na noc na pewno się przyda. Jest niższa temperatura a to w końcu niemowlak. Z kolei body ubieranym przez głowę mówię Nie. Córcia się męczy jak je ubieram, ja zresztą też :confused:

Ostatnia edycja:
ja mam dosc duzo pajaców i ubieram na wieczór małemu tylko pajaca w dzien czasem tez jest w pajacu,albo w bodach

Kochane jaki krem "do opalania" używacie. Siedze w domku i wychodze na balkon, siedze w cieniu ale wczoraj stopki na sloncu i mnie opalilo. Dzis byłam 2 godzinki nad jeziorem tez ale chcialabym jutro coś kupic zeby sie jakos chronic

Moja mała w tym śpi. Jest to wygodne jeśli chodzi o nocne przebieranie :) są też cienkie bawełniane i nie musisz dawać body pod :)

Co do lata trudno mi się odnieść ale lubię pajace i ubieram małej. Na noc na pewno się przyda. Jest niższa temperatura a to w końcu niemowlak. Z kolei body ubieranym przez głowę mówię. Córcia się męczy jak je ubieram, ja zresztą też :confused:
Przy pierwszym dziecku faktycznie człowiek się męczy przy kolejnym już są mniejsze obawy i się szybciej ubiera :)

Moja córcia urodziła się w lipcu w największe upały, spała w cienkich pajacach. Dla mnie to najlepsza i najwygodniejsza opcja, i przede wszystkim pajace rozpinane na całej długości (odwrócona litera Y).

reklama
Do góry