reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ej właśnie ja nie brałem żadnych tabletek tylko trochę ponosilam wkładki laktacyjne i samo przeszło. Jak to jest?
bo teraz odchodzi sie od podawania tabletek. Samo powinno sie unormowac.
Ja co prawda po 9 miesiacach, a nie tuz po porodzie, ale tez myslalam, ze beda tabsy, a gin mi powiedziala, ze nie, ze obcisle staniki i zero podrazaniania sutkow. Aha i cieply prysznic. I faktycznie w tydzien bylo po sprawie.

reklama
zawsZe sie zastanawiam co wnosi wizyta u gina w ciazy bez usg. Nie moge sie nadziwic, ze istnieje cos takiego, bo nigdy na takiej nie bylam. Zwlaszcza jesli to prywatna wizyta, za ktora placisz, a lekarz na podstawie fusow i szklanej kuli wydaje wyroki odmawiajac usg.No magia jak nic 🤣
Noooo😂😂😂
Ja za każdym razem badanie paluszkiem i USG. I ładne foto mam z prawie każdej wizyty

To prawda 🥴 mi się już tak nie chciało słuchać tego co mówił, on nawet użył stwierdzenia, że jak mam rozwarcie na 2 cm to już mam najgorszy etap porodu za sobą 🤮🤣🤣🤣🤣🤣

Oo nie wiedziałam, że takie tabsy są, ja nawet nie liczę, że dostanę takie od niego, pójdę do ginki w moim mieście, szkoda, że ona ciąży nie prowadzi...

I w końcu miałaś tą CC?
Miałam, miałam, jak ten by nie chciał zrobić pomimo papierka to zmieniłabym lekarza nawet w ostatniej chwili, strasznie się bałam rodzić sama , teraz jestem od początku in vitro do samego rozwiązania pod opieką lekarza z Bociana , ten tylko zapytał jak rodzimy , powiedziałam że CC, a on tylko dodał że przy okazji poprawi mi bliznę po pierwszym cięciu, i to rozumiem! Jak chcesz to zobaczę czy mam jeszcze te tabletki i czy są w terminie ważności to mogę oddać jakby co , generalnie im rzadziej będziesz odciągać pokarm tym mniej będzie się go produkowało, no i ciasny biustonosz do tego , ja szybko sobie poradziłam z pokarmem 😉

zawsZe sie zastanawiam co wnosi wizyta u gina w ciazy bez usg. Nie moge sie nadziwic, ze istnieje cos takiego, bo nigdy na takiej nie bylam. Zwlaszcza jesli to prywatna wizyta, za ktora placisz, a lekarz na podstawie fusow i szklanej kuli wydaje wyroki odmawiajac usg.No magia jak nic 🤣
no prywatnie 🤦‍♀️kawy nie zdążył sobie zaparzyć to i fusów nie było 🤣hmm kuli też nie widziałam hahahha. Ale serio człowiek był by spokojniejszy z tym usg. Mam nadzieję że jutro będę mogła napisać miałam usg 🤣🤣🤣

no prywatnie 🤦‍♀️kawy nie zdążył sobie zaparzyć to i fusów nie było 🤣hmm kuli też nie widziałam hahahha. Ale serio człowiek był by spokojniejszy z tym usg. Mam nadzieję że jutro będę mogła napisać miałam usg 🤣🤣🤣
ja mialam wizyty co 2-3tyg i usg zawsze. Ostatni miesiac to wizyty co tydzien, tez z usg. No naprawde nie wyobrazam sobie czemu lekarz mialby odmowic wykonania usg ciezarnej, przeciez to bez sensu. Walcz tam jutro 😉

Miałam, miałam, jak ten by nie chciał zrobić pomimo papierka to zmieniłabym lekarza nawet w ostatniej chwili, strasznie się bałam rodzić sama , teraz jestem od początku in vitro do samego rozwiązania pod opieką lekarza z Bociana , ten tylko zapytał jak rodzimy , powiedziałam że CC, a on tylko dodał że przy okazji poprawi mi bliznę po pierwszym cięciu, i to rozumiem! Jak chcesz to zobaczę czy mam jeszcze te tabletki i czy są w terminie ważności to mogę oddać jakby co , generalnie im rzadziej będziesz odciągać pokarm tym mniej będzie się go produkowało, no i ciasny biustonosz do tego , ja szybko sobie poradziłam z pokarmem 😉
Ja je mam ale po terminie, podjaralam się jak pochodnia jak mi to napisałaś hahaha ale brałam je jeszcze przed iv na wysoką prolaktynę więc dupa 🤦 jak jesteś chętna to sprawdź 🤗 nie pogardzę. Kurcze gdzie są tacy lekarze 🤯🤯 mój wydaje się być pod kątem rodzenia odklejony... Zazdroszczę. Trzymajta kciuki żebym wytrzymała do 14 lutego bo będzie niezła rozpierducha jak się samo zacznie a ja wpadnę w panikę 🤣🤣🤦

reklama
Hej mam problem odebrałam dzisiaj wyniki Pakiet na Trombofilie i wszystkie są prawidłowe oprócz PAI-1 zakres analizy mutacji 4G/5G ,uzyskany wynik PAI-1 4G Układ heterozygotyczny nieprawidłowy . Proszę o co w tym chodzi bo nigdzie nie robiłam a teraz lekarz zalecił pomożecie ???

U mnie przy takiej samej mutacji byka heparyna, przy ivf od dnia transferu do 4 tyg po porodzie. Przy naturalsie od bety do 4 tyg po porodzie.
Nie wiem czy cie nie pomylilam z inną Paulina ale ty masz corke z marca/kwietnia 2019?

Fizycznie super, absolutnie nie czuję przed czwartkiem, że się coś wydarzy ale rzeczywiście się oszczędzam, jak już ma być planowane to pójdę po dziecko zgodnie z grafikiem 😁 Psychicznie dramat, najbardziej się boję czy mi się spodoba macierzyństwo. Marzyłam od lat o dziecku ale czy dam radę 😱

Dasz, dasz! Masz kobiecą intuicję i to wystarczy 😉

Mój mąż też bierze od razu urlop i ja to widzę tak: my obydwoje z mężem siedzimy w kaftanach a dzieciak sam się obsługuje 😂

Czemu urlop a nie l4 na ciebie? Urlop niech sobie zostawi, przyda sie później na ząbkowanie i inne trudniejsze dni. Teraz niech bierze opiekę na ciebie, 2 tyg dają na cc.

Do góry