Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Cześć dziewczyny!
zakładam nowy wątek bo chyba nie był poruszany. Jestem bardzo ciekawa jakie macie ciśnienie w ciąży? Mnie gin kazał mierzyć 3 razy dziennie i na razie średnio mam ciśnienie między 100/70 na 102 czyli niskie. A jakie wy macie?
ja też niskocieśnieniowiec ale to akurat w ciąży nie jest dużym problemem, człowiek po ścianach może chodzić co najwyżej
Gorzej jak za wyskokie bo może to być oznaka stanu przedrzucawkowego, tak to się chyba po polsku nazywa, po angielsku pre-eclampsia.
Nimitii a lekarz mówił dlaczego masz tak często mierzyć? jakieś problemów w rodzienie?
Ja znowu w tej ciąży mam prawidłowe, czyli jakieś 120/70 bądź 130/80, puls tak 70-80, a w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie, tylko, że ja przed pierwszą ciążą miałam nadciśnienie i się leczyłam. Po porodzie spokój, jak na razie.
Dzięki za odpowiedź, widze że moje ciśnienie nie jest niczym nadzwyczajnym. Teraz mierzyłam mam 96/66 na 100.
Kazał mi mierzyć, ponieważ na ostatniej wizycie tak strasznie sie stresowałam czy wszystko jest ok, że miałam bardzo wysokie.
Ale teraz już nie mam takiego.