reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

A ja kazałam sobie "zamówić" ciuszki od A. kuzyna po sunku :-D (bo on ze stycznia albo z grudnia).
I tak sobie myśle, że kuzynka moja rodziła w marcu też chłopaka :-D (który miał być córą wystaraną, bo dwóch chłopaków już mieli:rofl2:). Też się będę musiała uśmiechnąć :-D
A co... Do mnie też się uśmiechali :-p

reklama
wszystko zależy od ostatniego usg....wtedy lekarz poda przybliżoną wagę i wzrost dziecka...zależy tylko ile to jeszzcze będzie do daty porodu:happy2:

Mi już jak na porodówce byłam robili USG, Pani doktor stwierdziła, że Mała będzie 2600 ważyć :-p Ważyłą 2400.. Długości nikt mi nie podawał

Aniu ja po moim usg juz zadzwonilam do kolezanki i powiedzialam,ze ciuszki moze mi odkladac :-D,bo juz wczesniej zapowiedziala,ze mi zbiera tylko zebym nie miala chlopaka :-D
jak bedziemy na wakacjach to tez zabieram od kolezanki tyle ile zmiesci sie do walizki
a potem dokupie cos,ale na ten poczatek juz bede miala..teraz jak juz wiem,ze bedzie dziewczynka,to z ciuszkami nie bedzie problemu,bo naokolo mnie same dziewczynki..i juz znajomi zapowiedzieli,ze o ciuszki nie mam sie martwic..;-)
ciesze sie bardzo,bo te male ciuszki sa tylko na chwile a ich ceny czasami kosmiczne...dla mojej dwojki tez mialam uzywane i bylo OK ,wiec z trzecim dzieckiem nie bede szalec i kupowac nowe..
wiadomo,ze cos dokupie,ale juz nie tyle ile bym musiala :-)

Madlen tak jak mówisz :-) Ja dla Laury jak dostałam to do teraz mamy czasem się coś kupi, nie bo potrzeba, tylko, bo np. mama nie może się oprzeć lub poprostu chce się coś kupić ;-)

Aniu pewnie,jak jest mozliwosc to sie bierze :-D
ja juz wiem,ze dziecko i tak polowy nie wynosi,a niektore ubranka to ma tylko na raz..,a przeciez takie male dziecko nie niszczy ubranek :-D
na pewno cos kupie,ale bez szlenstw..mam dokupienia inne rzeczy,a w domu jeszcze dwojka dzieci..:tak:

i znów się powtórze, ale macie fajnie:-p
u mnie w rodzinie zero małych dzieciaczków, no jedynie kuzyn ale on ma chłopaków
więc nie wiadomo na razie ;)
Mnie coś powstrzymuje przed zakupami, sama nie wiem. Może jak poznamy płeć będzie łatwiej
choć chyba nawet nie wiem od czego zacząć :sorry2:

Fiolka a nie masz kolezanek,ktore maja male dzieci ?
ja tez ciuszki mialam i bede miec od znajomych ;-)
jak nawet nie chca dac to moze odsprzedac za mniejsze pieniazki ..;-)
kochana ja tez jeszcze nie mam potrzeby kupowania..to normalne..jak dla mnie za szybko..6-7 mies.to akurat ,zeby pomyslec o wyprawce..wczesniej tez tak mialam..jakos nie potrafie kupic cos dla dziecka w 4 czy 5 m.:no:;-)

Madlen własnie nie :sorry2: moje koleżanki to nawet nie myślą o macierzyństwie hehe ;)
a inne z którymi byłam na wątku regionalnym mają dzieci starsze (bo nam to zeszło trochę)
Ale ratuje mnie internet i sporo można kupić na allegro czy forumowych bazarkach.

Dziewczyny a po ile sztuk kupić tych ubranek
Bo ja planuję z każdego rozmiaru (56, 62, 68, 74) kupić każdy rodzaj (śpiochy, body, kaftaniki, pajacyki, półśpiochy)
tylko nie wiem po ile

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry