reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

reklama
No właśnie super jest ja bym go zostawiła i najwyżej coś naszyła na te kieszenie ale mama mi kupiła inny własnie ten mały rozmiar ;-)

Dzin dybry :)
Obudziłam się dzisiaj wcześniej niż zwykle i uzmysłowiłam sobie, że nie mam jeszcze jednej z podstawowych wyposażeniowych rzeczy. Rożka mianowicie. Jaki będzie wystarczający? Zwykły miękki, czy raczej zaopatrzeć się w ten z kokosowym usztywnieniem?

Vivienne, może zbędny dla kogoś kto ma już dzieci, albo chociaż minimalne doświadczenie w opiece nad takim maluchem :) Ja jestem przerażona (nie)wielkością noworodków i nie chciałabym zrobić krzywdy mojemu dziecku, więc wolę się jednak w coś zaopatrzyć ;)

Mi też rożek niepotrzebny, ale kupiłam, bo jak potem przychodzą te wszystkie ciotki co to się boją swobodnie brać dziecko na ręce, to się przyda ;-) A dzisiaj oglądałam rzeczy, które mi kiedyś siostra dała i się okazało, że w pościeli rożek jest wsadzony... No to mam dwa, jeden z usztywnieniem, drugi bez.
Niedawno się chwaliłam ostatnimi zakupami, ale jednak były przedostatnie :-p Wczoraj mi siostra przywiozła:
GULLUNGE Pokrycie - IKEA
KUSINER Pojemnik na pościel - IKEA
BAGIS Wieszak dziecięcy - IKEA
LEN Prześcieradło dziecięce - biały - IKEA
BARNSLIG Śpiwór - jasnoturkusowy - IKEA
Ten śpiworek dosyć gruby jest, a pojemnik na pościel bardzo pakowny. Przyda mi się, bo łóżeczko mamy bez szuflady

reklama
Anka też mam tą matę do pielęgnacji z tymi pokryciami, tylko napompować trzeba ale to w ostatniej chwili mąż zrobi, ja jakoś z pompowaniem mam problem :sorry2:

Na szczęście łóżeczko nasze ma szuflady dwie, ale jakoś tak dziwnie, nie na szynach tylko normalnie wkładane, ciągle się przesuwają. Ale marudzić nie będę, bo się przydają.

Jak sobie pomyślę o tych wszystkich ciotkach z lepkimi łapami to już mnie trafia, odkąd pamiętam byłam niedotykalska dla "obcych", ciekawe jak moje dziecię będzie reagować :confused: Nie wiem co gorsze, macanie brzucha czy niemowlaczka :baffled:

Do góry