reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Ja też mam kilka kombinezonów :-p hehehe

między innymi takowy...
DSCF4879.JPG

mamabartka my mamy tej samej firmy kombinezonik i ogolnie jest taki sam tylko z przodu z misiem i kolor kremowy.Ja kupilam na rozm 6-9 m-cy nowy w sklepie za Ł10 czyli tez ok 40zl.

Ja tez zastanawiam sie nad kupnem kombinezonu ale nie wiem jaki wybrac rozmiar 3-6 czy 6-9. Dzisiaj zrobilam segregacje malych ciuszkow, odlozylam te pierwsze, najmniejsze, a wyciagnelam te na 3-6 miesiecy, ktore sa juz dobre. Wczesniej kupilam malej kilka kurteczek i zimowych plaszczykow w roz. 3-6, ktore sa juz teraz dobre, a przeznaczone byly na pozna jesien-wczesa zime. Wychodzi na to, ze kombinezonik trzeba bedzie kupic w roz. 6-9:szok:. Mam kilka ciuchow w tym rozmiarze (prezenty) i wydaja sie takieeee duzeee:szok:.

No Zuzol chodzi już w rzeczach rozmiar 74 :sorry2: tak więc wszystkie rzeczy które teraz trzeba kupować to 6-9 bo w każde inne już nie wchodzi :zawstydzona/y:

Ależ te wasze dzieciaczki duże:szok: moja własnie zaczyna z rozmiarem 62 i są na nią juz dobre, nic a nic za duze. Kombinezony mamy 3 - jeden jesienny i dwa zimowe.
Właśnie wczoraj pomyślałam, że na chrzciny kupię małej jakąś fajną karuzelke na pilota, taka o której wczesniej dziewczyny pisały. I dzis rano moja stara, nakręcana karuzelka sie zepsuła. To znak, że faktycznie nową karuzelkę kupic trzeba, bo Lenka zasypia przy włączonej karuzelce i lubi tam sie spoglądać. Zastanawiam sie nad ta Forest i z ta muzyką poważną. Dobra, wróce w weekandu i będę wertować allegro:-)

Ja licytuję na allegro rain forest, a jak nie wygram, to wtedy kupię tę z muzyką poważną, bo i nasza karuzelka zaczyna już rzęzić...producent nie przewidział chyba tak intensywnego użytkowania:-D
A co do kombinezonów to mam dylemat (jak w przypadku każdych zakupów:baffled:) Florka ma jakies 57 cm, nosi ubranka 56 i 62, niektóre 62-ki są jeszcze za duże inne już nawet nieco maławe i nie wiem, jaki rozmiar kombinezonu...68 chyba powinno być, a wedle angielskiej miary 3-6 miesiecy, nie? Echhh..najlepiej byłoby każdy kombinezon osobiście przymierzyć, ale jak to zrobić jak najfajniejsze są nie w sklepach, ale na Allegro?;-) no nic, na razie obserwuję aukcje i czekam, aż mi dziewczynka podrośnie a mrozy przyjdą - teraz chodzimy w misiowym kubraczku z C&A i na tę pogodę starcza.

reklama
U nas też niezłe tempo z ciuchami. Cieszę się, bo naprawdę sporo ich pożyczam od koleżanki, której córeczka urodziła się w marcu. Tak więc mam super spady od niej i nie muszę się tak bardzo martwić o garderobę Julki. Byłam u niej jakieś dwa tygodnie temu i dostałam kolejną turę. Po oględzinach (na oko) doszłam do wniosku, że są sporo za duże. Hehehehehe.......... dojechałam do domu i okazała się, że są albo dobre albo za małe. Tylko kilka sztuk jest za dużych:szok: Szok:szok::szok::szok: Wczoraj znowu się u niej obłowiłam. Tym razem nawet się nie zastanawiam tylko wsadzam ciuchy do pralki, prasuję, a potem ubieram Julkę:eek: Nie czekam, aż z nich wyrośnie, a ja nawet tego nie zauważę:tak:

Do góry